"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Περί μίας πλαστογραφίας του κ. Αμφιλοχίου Ταμπουρά

Ο πλαστογράφος κ. Αμφιλόχιος Ταμπουράς

Το έτος 1984 ο Ματθαιϊκός "ιερομόναχος" Αμφιλόχιος Ταμπουράς (ο οποίος σήμερα χρησιμοποιεί τον τίτλο "Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου" και για τον οποίο οι οπαδοί του ισχυρίζονται ότι αποτελεί τον μοναδικό ορθόδοξο επίσκοπο στον πλανήτη) δημοσίευσε μία εργασία με τίτλο "Γνώσεσθε την αλήθειαν περί των φλωρινικών παρατάξεων" στην οποία εκτός των άλλων πλανών, περιλαμβάνει και μία σημαντική πλαστογραφία, μιμούμενος τον αρχηγέτη της Σχισματοαιρέσεως του, Ματθαίο Καρπαθάκη, που διέδιδε από τους πρώτους το γνωστό πλαστό "Σιγγίλιο" στους πιστούς.

Αυτή τη φορά η πλαστογραφία αφορά κείμενο το οποίο δήθεν συνέγραψε ο Άγιος πρ. Φλωρίνης Χρυσόστομος Καβουρίδης και στο οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις τις οποίες έγραψε τάχα ο Άγιος Χρυσόστομος με σκοπό να υποτάξει τους Γ.Ο.Χ. στην νεοημερολογιτική Εκκλησία... 

Το κείμενο αυτό, το οποίο ο πλαστογράφος κ. Ταμπουράς παρουσιάζει ως συνταχθέν υπό του Αγίου Χρυσοστόμου, έχει ως εξής (το αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα του κ. Κηρύκου Κοντογιάννη εδώ, ο οποίος αν και ενημερώθηκε για την πλαστογραφία, αδιαφόρησε και με παρέπεμψε στον κ. Αμφιλόχιο, θεωρώντας πως σε τέτοιες περιπτώσεις την ευθύνη έχει μόνο ο πλαστογράφος και όχι και εκείνος που διαδίδει την πλαστογραφία! - σημειωτέον ότι ενημέρωσα τηλεφωνικώς και τον έτερο Καππαδόκη, τον διαβόητο θεολόγο Ελευθέριο Γκουτζίδη και εκείνος γεμάτος οργή μου απάντησε "εμ αφού αυτά πίστευε ο πρ. Φλωρίνης, τί σημασία έχει αν το κείμενο είναι πλαστό;"· αυτό είναι το ματθαιϊκό ήθος):


Παρατηρήσεις επί του κειμένου:

α) Δεν υπάρχει καμία παραπομπή για την προέλευση του κειμένου.

β) Δεν υπάρχει υπογραφή του Αγίου πρ. Φλωρίνης, όπως συνήθιζε να υπογράφει πάντοτε και ευθαρσώς τα κείμενά του.

γ) Δεν υπάρχει ημερομηνία, ώστε να ερευνήσουμε εκείνη την περίοδο και να αναζητήσουμε το έγγραφο αυτό.

δ) Το ύφος του κειμένου δεν θυμίζει καθόλου τα υπόλοιπα εκατοντάδες γνωστά κείμενα του Αγίου πρ. Φλωρίνης, καθόσον μάλιστα φαίνεται ότι συνετάχθη υπό φανατικού εχθρού του Παλαιοημερολογιτισμού και υπερμάχου των διωγμών και όχι υπό Εκείνου ο οποίος εξορίστηκε δις όταν κάποιοι άλλοι "ομολογητές" κρυβόντουσαν στα γυναικεία μοναστήρια τους...

ε) Ο πρ. Φλωρίνης δεν θα μιλούσε για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο και μάλιστα με τέτοιο τρόπο (βλ. στο 7: "Νά ἐπιδιωχθῆ καί πάλιν συνεννόησις μετά τῶν Φλωρίνης, Λιώση καί Χατζῆ μέ τήν ὑπόσχεσιν, ὅτι θά ἀποκατασταθοῦν ὡς βοηθοί Ἐπίσκοποι κάπου ἄν βεβαίως τοῦτο τό ἐγκρίνη ἡ Ἐκκλησία")! Δηλαδή ο ίδιος προτείνει να γίνει πρόταση συνεννόησης στον ...εαυτό του!

Προκαλούμε τον κ. Ταμπουρά (ή όποιον άλλον Ματθαιϊκό θέλει), να μάς προσκομίσει το αυθεντικό έγγραφο ή άλλη αδιαμφισβήτητη απόδειξη, ότι το κείμενο προέρχεται από την πένα του Αγίου πρ. Φλωρίνης, ειδάλλως τον καταγγέλουμε ως πλαστογράφο στο αδέκαστο Δικαστήριο, ελπίζοντας έως τότε να μετανοήσει για να γλυτώσει την τιμωρία. Αμήν, γένοιτο!

14 σχόλια:

  1. Μην περιμένεις απάντηση Νικόλας.Έχουν περάσει 50 χρόνια από τότε που πήραν χειροθεσία από τους Ρώσους της Διασποράς , υποσχόμενοι ότι θα ενωθούν με τη σύνοδο του Αυξεντίου και ακόμα δεν έχουν αποφασίσει πως να παρουσιάσουν το γεγονός.Ο ένας εκ των δύο χειροθετηθέντων ,ο Επιφάνιος,σε επιστολή του προς το γέροντα Δαμασκηνό,στον Άγιο Βασίλειο του Αγίου Όρους, εξηγεί (και παραδέχεται) τα πάντα ενώ μετά κάποιοι ανακάλυψαν ότι δεν έγινε τίποτα στην Αμερική ή αν έγινε δεν το δέχονται.Το ότι είχαν κοινωνία με τους Ρώσους,άρα είχαν και (έμμεσα) με τη σύνοδο του Αυξεντίου το ξεχνούν ,ξεχνούν και τη χειροθεσία,την οποία ομολόγησε επίσκοπός του σε δικαστήριο,όταν κατηγορήθηκε για αντιποίηση αρχής και στο τέλος αυτοανακηρύσσονται ως οι μόνοι ορθόδοξοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Οι "φωτισμένοι" τρέχουν να μαζέψουν τις.... πλαστογραφίες τους !

    Τους ευχαριστούμε που αποδεικνύουν μόνοι τους κάθε μέρα την πηγή του φωτισμού τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους!! Έχουμε αποδείξεις τώρα!!!Να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το βίντεο;

    https://www.youtube.com/watch?v=4dq8SoBQKIU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Θεός να τον αναπαύσει. Διαφωνώ με τα φρονήματά του.

      Διαγραφή

    2. Έχω την λύση για να μην στενοχωριέτε ο ανώνυμος αδελφός :

      Να μαζευτούν όλοι οι λεγόμενοι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών και πάσης Ελλάδος στην Εσφιγμένου, και να τους κλειδώσει ο Μεθόδιος μέσα σε ένα καλυβάκι με μόνη τροφη παξιμάδι και νερό...άχρι καιρού συμφωνίας μεταξύ τους !

      Σας υπόσχομαι ότι σε ένα μήνα το πολύ οι ΓΟΧ θα έχουν ενωθεί.

      Διαγραφή
    3. Το θέμα είναι τον Μεθόδιο ποιος θα κλειδώσει!

      Διαγραφή
    4. Πώς να μην στεναχωριέμαι όταν βλέπω διαιρέσεις; Κατανοώ τα ειρωνικά σχόλια σε ένα βαθμό, αλλά δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

      Διαγραφή
    5. Εύστοχο!!! Νικόλαος Δημ.

      Διαγραφή

    6. Ανώνυμος2 Ιουνίου 2022 - 9:46 μ.μ.

      Οι ρασοφόροι είναι διαιρεμένοι, εμείς οι λαϊκοί δεν έχουμε λόγω να είμαστε διαιρεμένοι.

      Διαγραφή

  5. Ενδιαφέρον βίντεο που δείχνει την πορεία μιας κοινωνίας δίχως Χριστό :

    https://youtu.be/HTDdIO74BuA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε γιατί βιάζεστε να βγάλετε ως συκοφάντη και πλαστογράφο κάποιον χωρίς να το ψάξετε πρώτα και εξακριβώσετε; Θεό δεν φοβάστε; Δικό σας πρόβλημα. Λοιπόν επειδή ανήκω στην παρούσα σύνοδο και βρέθηκα σε αυτό το άρθρο σας απαντώ. Ρώτησα κάποια παλαιά κυρία στην σύνοδο και μου απήντησε πως είναι από εφημερίδες τις εποχής και πως υπάρχουν πηγές. Αν θέλετε να δεχθείτε το σχόλιο μου δεχθείτε το όπως και την συμβουλή μου. Η οποία είναι να επικοινωνήσετε μαζί με τον σεβασμιότατο και κάθε σχετικό πρόσωπο. Σας γράφω με σεβασμό. Ενας απλός χριστιανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Θεό δεν φοβούνται εκείνοι που συκοφαντούν με πλαστογραφίες τον Άγιο πρ. Φλωρίνης Χρυσόστομο! Βεβαίως και έψαξα το θέμα πριν κάνω την ανάρτηση, και προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος όμως κρυβόταν. Όσο για αυτά που σας είπε η κυρία, σας το λέω ευθέως ότι πρόκειται για μύθους, κοινώς σας παραμύθιασε! Αν υπήρχαν τάχα σε εφημερίδες της εποχής τότε έπρεπε να υπάρχει ακριβής παραπομπή, π.χ. εφημερίδα τάδε της τάδε ημερομηνίας. Το να λένε γενικά και αόριστα χωρίς πηγές ουσιαστικά τους καθιστά διαβόλους, αφού διαβάλλουν τον Άγιο με φρικτά ψέματα. Περιμένω στο επόμενο σχόλιό σου να μου στείλεις τις δήθεν εφημερίδες που δημοσίευσαν το "κείμενο" αυτό ή τουλάχιστον τις ακριβείς παραπομπές, που θα σου δώσει η "παλαιά κυρία". Επειδή φυσικά δεν θα τις βρείτε, μιας και η ίδια ψεύδεται (προφανώς εκ προσωπολατρείας προς τον πλαστογράφο και συκοφάντη κ. Αμφιλόχιο) τότε οφείλεται μία δημόσια συγγνώμη στον Άγιο. Με σεβασμό προς το πρόσωπό σου, όχι όμως προς τα ψέματα που σας πότισαν.

      Διαγραφή