"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αβέρκιος (+1976) για την Αποστασία του Οικουμενισμού και την ψευδο-Εκκλησία του Αντιχρίστου


Σχόλιο "Κρυφού Σχολειού": Χριστός Ανέστη! Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα ένα σημαντικό κείμενο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Συρακουσών και Τριάδος κυρού Αβερκίου (+1976), που αποτελεί απόσπασμα ομιλίας του για την Κυριακή της Ορθοδοξίας του 1971. Για να καταλάβουμε την σπουδαιότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αβερκίου πρέπει να αναφερθούμε στο εξής περιστατικό. Όταν ο μακαριστός π. Σεραφείμ Ρόουζ ρώτησε τον πνευματικό του πατέρα, τον Άγιο Ιωάννη Μαξίμοβιτς, ποιον να συμβουλεύεται μετά την κοίμησή του, ο Άγιος υπέδειξε τον Αρχιεπίσκοπο Αβέρκιο.

«Αυτή η τελετή, αδελφοί και αδελφές, είναι ιδιαιτέρως σημαντική και σπουδαία στην πονηρή εποχή που βιώνουμε, εποχή κατά την οποία η Ορθόδοξη Πίστη κλυδωνίζεται και κλονίζεται. Αυτός ο κλυδωνισμός και ο κλονισμός της Ορθοδόξου Πίστεως οφείλεται μάλιστα σε αυτά τα πρόσωπα που θα έπρεπε να την ενισχύουν και να την υποστηρίζουν στις ψυχές των πιστών. Εκείνοι που έπρεπε να είναι πυλώνες της Αγίας Ορθοδοξίας - υψηλόβαθμοι ιεράρχες - συμπεριλαμβανομένων των αρχηγών ορισμένων Τοπικών Εκκλησιών - ξεφεύγουν από την Αλήθεια της Αγίας Ορθοδοξίας. Είναι τρομερό να πούμε ότι ακόμα και ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, που είναι γνωστή ως «Οικουμενική» Εκκλησία, ο άνθρωπος που θεωρείται ο πρώτος ιεράρχης όλων των Ορθοδόξων, έχει ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι!

Σε όλα αυτά αναμφιβόλως αποτυπώνεται η Αποστασία, την οποία προέβλεψε ο Άγιος Απόστολος Παύλος (Β΄ Θεσ. β΄ 3) - η αποστασία των Χριστιανών από τον Χριστό.

Αντιμετωπίζουμε τώρα πρόσωπο με πρόσωπο αυτή την Αποστασία. Η κύρια απειλή για την αληθινή Χριστιανική Πίστη, την Ορθόδοξη Πίστη, είναι η αποκαλούμενη «Οικουμενική Κίνηση», με επικεφαλής το λεγόμενο «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών», ένα όργανο που αρνείται το δόγμα της ενότητας και του αλάθητου της Αληθινής Εκκλησίας του Χριστού και προσπαθεί να δημιουργήσει από όλες τις σημερινές υπάρχουσες και παραμορφωμένες θρησκείες μια νέα «ψευδο-Εκκλησία» η οποία, κατά την άποψή μας, θα είναι χωρίς αμφιβολία η «Εκκλησία» του Αντιχρίστου, εκείνη η ψεύτικη εκκλησία στην οποία ο Αντίχριστος, του οποίου η έλευση προετοιμάζεται ταχέως στον κόσμο, θα είναι επικεφαλής.

Από τη διδασκαλία του Λόγου του Θεού και των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας γνωρίζουμε ότι ο Αντίχριστος θα είναι και ο θρησκευτικός και ο πολιτικός ηγέτης όλης της ανθρωπότητας: θα σταθεί επικεφαλής μιας νέας παγκόσμιας ψευδούς εκκλησίας· θα είναι επίσης διευθύνων μιας νέας παγκόσμιας κυβέρνησης και θα προσπαθήσει να υποτάξει τα πάντα στην απόλυτη εξουσία του.

Η Ορθόδοξη Πίστη - «αὕτη ἡ πίστις τῶν Ἀποστόλων, αὕτη ἡ πίστις τῶν Πατέρων» - είναι η πίστη που κηρύχθηκε από τους Αγίους Αποστόλους, που έχει τα θεμέλιά της στα Άγια Ευαγγέλια και στις αποστολικές τους επιστολές προς τους πιστούς. Είναι αυτή η πίστη που οι Αποστολικοί Πατέρες, οι άμεσοι μαθητές των Αγίων Αποστόλων, και οι Άγιοι Πατέρες και Διδάσκαλοι της Εκκλησίας και οι νόμιμοι διαδόχοί τους, που καθιερώθηκαν από το Άγιο Πνεύμα, μας ερμήνευσαν με τα υπέροχα και εμπνευσμένα τους γραπτά.

Αδελφοί και αδελφές, πρέπει να κρατήσουμε αυτή την πίστη με σταθερότητα αν ποθούμε την αιώνιο σωτηρία!».

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ: 
https://archbishopaverky.blogspot.com/2010/02/triumph-of-orthodoxy.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου