Δεν συμφωνώ με αυτούς που περιμένουν να δουν κάποιο θαύμα για να πιστέψουν, ούτε με εκείνους που προσπαθούν να βάλουν στο ζύγι της λογικής τη Χάρη του Θεού. Θαύματα γίνονται παντού και πάντα και για πολλούς λόγους, που ο Κύριος γνωρίζει. Οι πρώτοι ομολογητές του Πατρίου Εορτολογίου, στερεώθηκαν στην ομολογία τους από τέτοια θαύματα. Θαύματα τα οποία οι εκπρόσωποι της κρατούσας Εκκλησίας προσπάθησαν να τα διαψεύσουν ή να φέρουν ως επιχείρημα τα θαύματα, που όντως επιτελούνται και στο νέο ημερολόγιο. Γενικώς όμως τα θαύματα δεν είναι απόδειξη σωτηρίας. Δεν θα σωθεί κάποιος που βίωσε ή ακόμη και επιτέλεσε κάποιο θαύμα, αλλά αυτός που έχει τα δύο φτερά που χάριτι Θεού θα τον ανυψώσουν και θα τον σώσουν: την ορθή πίστη και τα έργα των αρετών.
Οι προπάτορές μας με την Ομολογία του 1924 και την εμμονή στις παραδόσεις και το πάτριο εορτολόγιο, έδωσαν αγώνα πίστεως πολύ σκληρό και αιματηρό και αντιμετώπισαν αληθινή βία. Οι σημερινοί επίγονοι των διωκτών [σαν το "Αντιαιρετικό"(=πεντηκοστιανό) εγκόλπιο], πλανώνται πλάνην οικτράν αν νομίζουν πώς αμφισβητώντας το μεγαλύτερο σημείο του 20ου αιώνος, θα πλήξουν τον ομολογιακό αγώνα των Ορθοδόξων του πατρίου. Θεωρούν μάλιστα πλάνη του δαίμονος την εμφάνιση του ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ! Όπως όμως πολύ σωστά παρατηρεί ένας αδελφός εδώ "ουδέποτε ο σατανάς έχει εμφανιστεί - μετασχηματιστεί με το σημείον του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, διότι δεν μπορεί!".
Το θαύμα της Γ΄ εμφανίσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 14ης Σεπτεμβρίου 1925 στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Υμηττό (δες πρόσφατες φωτογραφίες εδώ και εδώ), λειτουργούντος του π. Ιωάννη Φλώρου (εφημέριος του Αγίου Ελευθερίου Πατησίων από τους πρώτους - αν όχι ο πρώτος - ιερείς που εκδιώχθηκε λόγω της εμμονής του στο παλαιό εορτολόγιο), παρουσία άνω των δύο χιλιάδων πιστών.
Άνω ο π. Ιωάννης, κάτω δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες του θαύματος
Ας αφήσουμε όμως τον τύπο της εποχής και τους αυτόπτες μάρτυρες να περιγράψουν το τί συνέβη:
1. Εφημερίδα "ΣΚΡΙΠ" (27-9-1925):
2. Εφημερίδα "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ" (26-9-1926):
1. Εφημερίδα "ΣΚΡΙΠ" (27-9-1925):
2. Εφημερίδα "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ" (26-9-1926):
3. Μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων (περιοδικό "ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ", τόμος Δ΄, 1979):
Σύμφωνα μάλιστα με τον αστυνομικό Ιωάννη Γλυμή, η Χωροφυλακή πήρε ένορκες καταθέσεις από τους άνδρες του αποσπάσματος που εστάλη προς διάλυση της συνάξεως των Ορθοδόξων, τις οποίες καταθέσεις ο τότε υπουργός Εσωτερικών, απαγόρευσε να δημοσιοποιηθούν...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου