"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Ανοησίες νεκροσκόπων (1)

Νεκροσκόπος, για όσους δεν γνωρίζουν, λέγεται αυτός που εξετάζει τα σώματα των νεκρών (π.χ. αν έχει ευκαμψία το σώμα, αν λιώσει ή αν δεν λιώσει η σάρκα, τί χρώμα έχουν τα κόκκαλά του) και είναι συνώνυμο της λέξης ιατροδικαστής
Ένας από αυτούς δημοσίευσε τις ημέρες αυτές την μεγίστη ανοησία ότι δείγμα αγιοσύνης είναι το κεχριμπαρένιο χρώμα της Κάρας.
Δηλαδή ο ταλαίπωρος αυτός νεκροσκόπος πιστεύει και διαδίδει ότι όταν κάποιου η Κάρα έχει κεχριμπαρένιο χρώμα είναι Άγιος, ενώ αν δεν έχει τέτοιο χρώμα, δεν είναι!
Επειδή αυτές οι ανοησίες μπορεί να γίνουν πιστευτές από καλοπροαίρετους ανθρώπους που επειδή δεν έχουν χρόνο ή διάθεση να ερευνήσουν εμπιστεύονται κάποιον από τους δεκάδες απίθανους τύπους που μέσω ιστοσελίδων ή καναλιών στο youtube διαδίδουν τις πλάνες τους, παρουσιάζουμε μερικές Κάρες Αγίων, ώστε να διαπιστώσετε και μόνοι σας, ότι το κεχριμπαρένιο χρώμα δεν αποτελεί αποκλειστικό χρώμα Αγιότητος!

Η Κάρα του Αποστόλου Θωμά

Η Κάρα του Αγίου Παντελεήμωνος
 
Η Κάρα του Τιμίου Προδρόμου

Η Κάρα του Προφήτου Ζαχαρίου

Η Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος Λαρίσης

Η Κάρα του Αγίου Παρθενίου Λαμψάκου

Η Κάρα του Αγίου Πέτρου Αλεξανδρείας

Η Κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου