"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Επίσκοπος Μπάντσεν Λογγίνος: Διώξεις θα υπάρχουν σε όλες τις Εκκλησίες οι επικεφαλής των οποίων δεν θα πωληθούν στις αρχές

 ΣΧΟΛΙΟ: Για τον Επίσκοπο Λογγίνο μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://proskynitis.blogspot.com/2016/10/400.html

Ο Μητροπολίτης Μπάντσεν Λογγίνος δήλωσε ότι διωγμοί περιμένουν όλους αυτούς που θα παραμείνουν πιστοί στον Θεό, ανεξάρτητα από τη χώρα.

Στο κήρυγμά του επί της εορτής της Γέννησης του Χριστού, ο Μητροπολίτης Μπάντσεν Λογγίνος επέστησε την προσοχή των πιστών ότι έχει έρθει μια δύσκολη στιγμή για τους Ορθοδόξους στην Ουκρανία, όταν όλοι πρέπει να απαντήσουν πώς θα υπηρετήσει τον Θεό και αν θα παραμείνει στην αγκαλιά της κανονικής Εκκλησίας.

«Δεν μπορούμε να ακούσουμε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν δημιουργήσει τη δική τους εκκλησία, στην οποία δεν υπάρχει η χάρη του Θεού, δεν υπάρχει αγάπη, αλλά μόνο αιματοχυσία. Μας παίρνουν τους ναούς, στους οποίους υπάρχει η χάρη του Θεού, γιατί κανείς δεν μπορεί χωρίς τη χάρη, και, όπως όλοι γνωρίζουν, οι ναοί τους είναι κενοί. Ζητήσαμε από τις αρχές μας να μην πάρουν τους ναούς μας, αλλά δεν εισακουστήκαμε», είπε ο Μητροπολίτης.

Ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε ότι η Εκκλησία δημιουργήθηκε για προσευχή, νηστεία, ταπείνωση και αγάπη και κάλεσε όλους να ενωθούν στον Θεό και στην αγάπη.

«Όλοι αγαπάμε τη χώρα μας, και όλοι εμείς είμαστε τα παιδιά της μητέρας μας, δεν πιστεύουμε ότι θα αγαπήσει κάποιον λιγότερο, αλλά στην Εκκλησία μας σήμερα έχει πέσει τρομερός διωγμός», είπε ο Μητροπολίτης Λογγίνος.

Πρόσθεσε επίσης ότι όλες τις Τοπικές Εκκλησίες περιμένουν διωγμοί και όλα θα πάνε καλά μόνο για εκείνους οι επικεφαλής των οποίων θα πουληθούν στις αρχές.

«Βλέπετε πώς ο Βαρθολομαίος μέθυσε από το χριστιανικό αίμα, θέλοντας να γίνει πάπας για τους Χριστιανούς όλου του κόσμου. Αλλά ο πάπας μας, ο Πατέρας μας είναι ο Κύριος ο Θεός, και η κεφαλή της Εκκλησίας μας είναι ο Ιησούς Χριστός. Και όλοι εμείς –πατριάρχες, επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί και όλος ο λαός του Θεού– υπηρετούμε όλοι τον Βασιλιά μας, που γεννήθηκε για να θυσιαστεί για τη άφεση των αμαρτιών όλων των ανθρώπων, ενώ στον κόσμο θέλουν να διαλέξουν άλλο βασιλιά, κυβερνήτη ολόκληρης της γης», – είπε ο ιεράρχης της UOC.

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους ενορίτες να μην εγκαταλείψουν ποτέ την Εκκλησία του Θεού, γιατί μόνο σε αυτήν υπάρχει η σωτηρία.

Από εδώ: https://spzh.news/gr/news/70613-ierarkh-upts-honenija-budut-vo-vsekh-tserkvjakh-chi-hlavy-ne-prodadutsja-vlastjam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου