"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης εξελέγη ο λαοφιλής κ. Κλήμης Παπαδόπουλος

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος εξέλεξε σήμερα ως νέο Μητροπολίτη Λαρίσης και Πλαταμώνος τον κ. Κλήμη Παπαδόπουλο, μέχρι πρότινος Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Γαρδικίου.

Ο νέος Μητροπολίτης κ. Κλήμης, γεννήθηκε στη Δράμα το 1966 και μετά την αποφοίτησή του από την Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ το 1989 ακολούθησε την μοναχική οδό, γενόμενος μοναχός στην Ι.Μ. Αγίων Κυπριανού & Ιουστίνης στη Φυλή Αττικής. 

Ευχόμαστε ο Μέγας Αρχιερεύς και Κύριός μας Ιησούς Χριστός να τον στερεώνει στο δύσκολο έργο του!

Ευχόμαστε να είναι πολλά τα έτη του νέου Μητροπολίτου, αλλά και όλων των Αρχιερέων μας και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας!

Άξιος!

8 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ3 Φεβρουαρίου 2022 στις 8:04 μ.μ.

    Ευχομαστε εκ καρδιας και προσευχομαστε στον Κυριο μας για την εν Χριστω επιτυχια στο εργο στην Μητροπολη Λαρισης του νεου Μητροπολιτη μας Κυριου Κλημη που πολλοι εκ των αδελφων γνωριζουμε και εκτιμησαμε πνευματικα και αγαπουμε εν Κυριω απο ετων. Οσο για το θεμα της πανδημιας και των εμβολιων που τα δυο αυτα χρονια εχουν φερει και καποιες μικροτερες η μεγαλυτερες διαφωνιες, καλοπροαιρετα νομιζω ,αναμεσα σε πνευματικους αδελφους ας μην ξεχναμε ολοι μας οτι η επιδημια αυτη και το συνεπακολουθο θεμα των εμβολιων ηλθε η επετραπει για τις αμαρτιες μας ,αλλα αργα η γρηγορα θα παρελθει, το θεμα ομως της Παναιρεσης του Οικουμενισμου που ηδη εχει παρελθον πανω απο 100 χρονια και μαλιστα σταδιακα ολο και χειροτερο ,δεν προβλεπεται να παρελθει στα επομενα χρονια. Για αυτο η Ενοτητα των Ορθοδοξων απεναντι σε αυτον τον εχθρο, τον Οικουμενισμο, ηταν ειναι και θα ειναι η πρωτη και μεγαλυτερη προταιρεοτητα μας.Οχι εμεις μονο να ειμαστε ενωμενοι εν Χριστω αλλα με καθε μεσον και καθε αναγκαια Εκκλησιαστικη Οικονομια να επιδιωξουμε στα χρονια που ερχονται την Ενοτητα, οσο το δυνατον μεγαλυτερη, των αληθινων Ορθοδοξων, ωστε ολοι μαζι ,του Κυριου Ευλογουντος ,να ελθει η ευλογημενη ημερα οπου οι Ορθοδοξοι θα διατρανωσουν Συνοδικα με Πανορθοδοξη Συνοδο την Ορθοδοξια των Πατερων μας και θα εκβαλουν την Αιρεση απο το Σωμα Της Εκκλησιας εκει οπου προσπαθει να κυριαρχησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιοτατοος σας ευχομαι ολοψυχως σεβασμιοτατε εις πολλα ετη και πολλες πολλες υπομονες.Ορθοδοξος αδελφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό ήταν καλό νέο.
    Δόξα τω Θεώ, κυριάρχισε η σύνεσις.
    Άξιος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχόμαστε να είναι γη αγαθή η Λάρισα για έναν Άξιο ποιμένα με σπουδαίο βιογραφικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχόμαστε να αποδειχθεί στην πράξη ΑΞΙΟΣ ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης κ.κ.Κλήμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eνθυμουμαι με συγκίνηση και νοσταλγία ( κατα το εμνήσθην ημερών αρχαίων ) το 1989 τον νεοκλεγέντα ΑΞΙΟ Μητροπολίτη Κλήμεντα , ως λαικό τις πρώτες μέρες του στην ιερά Μονή τών Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης. Kαρπός αξίων βιολογικών γονέων που τον γαλούχησαν στην γνησία Ορθόδοξο Πίστη καί τήν Πατρώα παράδοση,αξιώθηκε να ανδρωθεί πνευματικά παρά τους πόδας του + Μητροπολίτου Κυπριανού , εν μέσω αδελφών σε μια σπάνια πνευματική κυψέλη. Καλλιέργησε και επαύξησε τά αυτώ δοθέντα τάλαντα του λόγου καί τής συγγραφής . Ευχές όλων μας έτι κι έτι να αναπτύξει καλλιεργήσει και εμβαθύνει στο χάρισμα τής Ποιμαντικής Διακονίας- Χάρισμα καί Σταυρός- πρός ωφέλεια αθανάτων ψυχών. Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης καί Πλαταμώνος Κλημεντος πολλά τά έτη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γιώτα και την κεραία ευχόμαστε να αναστηλωσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή