"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΟΙΤΗΤΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥ "ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ": Έλαβα πριν λίγες ημέρες ένα συγκινητικό μήνυμα από μια εξαίρετη ψυχή, έναν καλοπροαίρετο και πολύ αγαπητό εν Χριστώ αδελφό, ο οποίος σπουδάζει την ιερή επιστήμη της Θεολογίας σε κάποια σχολή της χώρας μας. Επειδή σε όσους την ανέγνωσα ένιωσαν τα ίδια συναισθήματα συγκίνησης και αφουγκραστήκαμε από κοινού την αγωνία των νέων Ορθοδόξων που επιθυμούν να εντρυφήσουν στην Ορθόδοξη θεολογία, σε μια εποχή που και οι θεολογικές σχολές έχουν γίνει φυτώρια οικουμενιστικών ζιζανίων, την δημοσιεύω ανωνύμως.
(Αξίζει να καταγράψω και την απάντηση του αειμνήστου Γέροντός μου π. Χρυσοστόμου των Σπετσών, όταν τον ρώτησε ένα πνευματικό του παιδί αν είχε ευλογία να σπουδάσει στην Θεολογική: "Αν θες να μάθεις Προτεσταντισμό και ορθολογισμό πήγαινε!").


Κύριε Μάννη καλό μεσημέρι ελπίζω να είσαστε καλά! Τελείωσε η εξεταστική που είχαμε στη σχολή και ξεκίνησα την μελέτη των βιβλίων που μου προτείνατε. Διάβασα το σαθρά επιχειρήματα και σήμερα θα ξεκινήσω του π. Θεοδώρητου παλαιόν και νέον. Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς γιατί τα βιβλία που μου προτείνετε κρύβουν πραγματικούς θησαυρούς. Δεν σας κρύβω πως ενθουσιάστηκα με την πληροφορία που υπάρχει στο βίο του Αγίου Υπατίου σχετικά με τη διαγραφή του αιρετικού πατριάρχου Νεστορίου από τα δίπτυχα που αν κατάλαβα καλά αυτό σημαίνει πως δεν τον μνημόνευε.... Είναι τόσα πράγματα που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει και πιστεύουν απλά αυτά που τους λένε χωρίς να τα εξετάζουν. Πιστέψτε με και εγώ σε πολλά θέματα εδώ στην ακαδημία διαφωνώ με τους καθηγητές και πολλές φορές έρχομαι αντιμέτωπος με την ειρωνεία. Λυπούμαι που πολλοί από τους καθηγητές δεν έχουν το θάρρος να φωνάξουν και να κηρύξουν ΑΛΗΘΕΙΑ αλλά κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους όσον αφορά στις σχέσεις με τους ετερόδοξους. Κάποιες στιγμές νιώθω μοναξιά και απογοήτευση αλλά η μόνη παρηγοριά μου είναι τα κείμενα των Αγίων αλλά και οι αποφάσεις των συνόδων που καταδεικνύουν το Σωστό και Ορθόδοξο πνεύμα. Θέλω να σας εκφράσω την συμπαράστασή μου στον αγώνα σας και είμαι σίγουρος πως ο Θεός θα σας ανταμείψει. Ελπίζω κάποια στιγμή να τα πούμε και από κοντά. Καλό σας μεσημέρι χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου