"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Κοιμήθηκε η Ανθούλα μας (+15-8-2013)

Χθες, της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου (με το εκκλησιαστικό ημερολόγιο), εκοιμήθη η εν Χριστώ αγαπητή αδελφή μας Ανθή Στασινοπούλου, σε ηλικία μόλις 43 ετών, μετά από πολύχρονη και λίαν επώδυνη μάχη με την επάρατη νόσο. Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Σωτηρία", στο οποίο και εκοιμήθει, και προκαλεί θαυμασμό και ρίγος το γεγονός πως ενώ οι γιατροί της έλεγαν πως δεν έχει καμμία ελπίδα, εκείνη απαντούσε: "Η Παναγία δεν θα με αφήσει".
Η Ανθούλα, υπήρξε λίαν αγαπητή σε όλους, και προσέφερε τα μάλα στο κατηχητικό έργο πολλών ενοριών, με το οργανωτικό της πνεύμα και κυρίως με την διδασκαλία της μουσικής σε μικρούς και μεγάλους. Υπήρξε Πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής και είχε ιδρύσει σχολές βυζαντινής μουσικής στις ενορίες της Παναγίας Προυσιωτίσσης (Τσακός Αγία Παρασκευή), Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης (Παλαιό Φάληρο) και σε άλλες ενορίες.
Μεγάλωνε μόνη της τα τρία ανήλικα παιδιά της Εφραίμ, Ειρήνη και Μαρία, τα οποία τώρα πλέον, έχουν Μητέρα την Παναγία μας.
Η εξόδιος ακολουθία της αειμνήστου αδελφής μας Ανθής θα τελεστεί αύριο στις 11 π.μ. στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών (αειμνήστου π. Λογγίνου), που βρίσκεται πλησίον της στάσεως Μετρό Παιανία-Κάντζα.
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα της. 
 
ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ (ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ)
 
(Από περσινή εκδήλωση στον Ι.Ν. Παναγίας Προυσιώτισσας του δραστήριου και λίαν αγαπητού Πνευματικού π. Ευθυμίου Μπαρδάκα)
 
 
(Στο Ηρώδειο το 2009 με την Ο.Ε.ΒΥ.Χ. https://www.youtube.com/watch?v=JbGUdvKS6fQ )
 
(Από προσκύνημα στην Παναγία την Προυσιώτισσα στον Προυσό Ευρυτανίας το 2010 με εν Χριστώ αδελφούς. Διακρίνεται ο πνευματικός μας πατέρας π. Πατάπιος Αργυρός, η αείμνηστη Ανθούλα (με το λευκό μαντήλι) και ο γράφων).
 
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΞΙΟΜΑΚΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΕΙΜΝΗΣΤΗ ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΣ!
 

1 σχόλιο:

  1. @Διακρίνεται...και ο γράφων

    Αιωνία η μνήμη της αδελφής μας Ανθούλας.

    Τον γράφοντα πως θα τον διακρίνουν εκείνοι που δεν τον γνωρίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.