"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Μήνυμα του Μητροπολίτου Αγαθαγγέλου της Ρωσικής Διασποράς


Σήμερα, η διαφημιστική εκστρατεία είναι παντού γύρω από τον νεοεμφανιζόμενο ιό, πίσω από τον οποίο πολλοί βλέπουν ασθένεια και θάνατο.
Αλλά ο φόβος να μολυνθεί και να πεθάνει κάποιος δεν είναι καινούργιος, μας στοιχειώνει από τη δημιουργία του κόσμου και την πτώση του ανθρώπου (σ.μ. από τον παράδεισο) - ένας άνθρωπος πεθαίνει για πολλούς λόγους: από ασθένεια, τραυματισμό και απλά από την εξάντληση των ζωτικών πόρων του σώματος. Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος · κανένα μέτρο ασφάλειας δεν μπορεί να το προστατεύσει. Αυτό είναι γνωστό σε όλους και ο ιός που έχει εμφανιστεί δεν προσθέτει τίποτα νέο σε αυτό το γεγονός.
Ο στόχος ενός χριστιανού δεν είναι να διατηρήσει τη ζωή του και να μην πεθάνει (που είναι αδύνατο), αλλά να νικήσει τον θάνατο με την ανάσταση που ακολουθεί.
Επομένως, δεν πρέπει να επιδιώκουμε τόσο την προστασία από τον κοροναϊό (καθώς και από οποιαδήποτε άλλη απειλή για τη ζωή μας), αλλά να μάθουμε να συνδέουμε σωστά τη ζωή και το θάνατο. Έχουμε πολλά παραδείγματα όταν οι Χριστιανοί κήρυξαν εθελοντικά και συνειδητά στα επίκεντρα των ασθενειών και των επιδημιών, μολύνθηκαν και πέθαναν για άλλους, για χάρη της επακόλουθης ανάστασης στην αιώνια ζωή.
Πιστέψτε στον Χριστό τον Σωτήρα, προσευχηθείτε σ 'Αυτόν και Αυτός θα σας σώσει, ακολουθήστε τον Χριστό κατά πάντα, μείνετε ενωμένοι με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού (στην Θεία Κοινωνία) και δεν θα φοβάστε την ασθένεια και το θάνατο. Η αιώνια ζωή δεν μας περιμένει σε αυτόν τον κόσμο, θα έρθει με τον Χριστό όταν έρθει το τέλος αυτού του κόσμου που μας περιβάλλει.
Βασικά, δεν έχει σημασία ότι πεθαίνουμε. Το κυριότερο είναι ότι ο Χριστός μας, θα μας αναστήσει!
+ Μητροπολίτης Αγαθάγγελος

(Ευχαριστούμε τον Αδελφό Γεώργιο Παπακλωνάρη, για την επιμέλεια της μεταφράσεως. Πηγή πρωτοτύπου κειμένου: https://od-news.com/2020/03/14/glava-rptsz-pravoslavnym-odessy-o-koronaviruse-ne-imeet-znacheniya-ot-chego-my-umryom/ )

4 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά! Η παραπάνω ανακοίνωση είναι antivirus απέναντι στην κατασευασμένη τρομολαγνεία του Corona Virus από τα Μ(μασωνικά) Μ(μέσα) Ε(ενημέρωσης) προκειμένου να οδηγήσουν τους ανθρώπους από την ολιγοπιστία στην απιστία και από την απιστία στην απόγνωση.

    Συνήθως κατά την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή τα παραπάνω μέσα συνήθιζαν να βγάζουν στην δημοσιότητα βλάσφημα έργα, βιβλία και δήθεν ντοκιμαντέρ απέναντι στο πρόσωπο του Χριστού.

    Τώρα παρατηρούμε μια μαζική και και άνευ προηγουμένου δημιουργία λογισμών απέναντι στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, δηλαδή πάλι θέλουν να βλάψουν τον Ίδιο τον Χριστό.

    Ταλαίπωροι και δυστυχείς άνθρωποι, είτε καθοδηγούμενοι είτε όχι, βουτηγμένοι στην απιστία και στο αντίχριστο σύστημα του καταναλωτισμού, νομίζουν ότι θα ζήσουν αιώνια σε αυτόν εδώ τον κόσμο!!! Αλλά και να μπορούσαν να ζήσουν αιώνια, δεν βλέπουν τον "πολιτισμό" που έχουν φτιάξει με τα χέρια τους, βαρόμετρο του οποίου είναι η επάρκεια σε χαρτί υγείας (κωλόχαρτο)?

    Αυτός είναι ο σύγχρονος παγκόσμιος πολιτισμός! Ο πολιτισμός που το "ύψιστο αγαθό" είναι η επάρκεια σε κωλόχαρτο και σε χαρτονόμισματα.

    Μόλις εκλείψουν τα παραπάνω, οι άνθρωποι, δυστυχώς, είναι έτοιμοι να σκοτώσουν, να δείρουν κτλ κτλ.

    Φοβούνται τις συναθροίσεις σε Ιερούς Ναούς! Ο Ιερός Ναός όμως είναι ο Πνευματικός Ουρανός, που δίνει στον άνθρωπο το καθαρό πνευματικό οξυγόνο στης Αληθείας του Ευαγγελίου και την καθαρή τροφή, το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

    Δυστυχώς οι σύγχρονοι ακατήχητοι Χριστιανοί (?) δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από πνευματικό Corona Virus απιστίας και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι.

    Αγαπητοί αδελφοί, προσπαθείστε σας παρακαλώ, να έχετε προσηλωμένο το βλέμμα σας στον Κύριο Ιησού Χριστό και μην ακούτε τι λένε οι μασώνοι και τα παπαγαλάκια τους.

    Οι μασώνοι και οι παραφυάδες τους αιρετικοί και οικουμενιστές έχουν χάσει το "παιχνίδι" από την στιγμή που ακούστηκαν τα παρακάτω λόγια:

    Τί ζητείτε τόν ζώντα μετά τών νεκρών; ούκ έστιν ώδε, άλλ' ήγέρθη» (Λουκ. κδ' 5-6).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Και στο πρακτικό μέρος τις υπόθεσης για όσους έχουν "περίεργους λογισμούς" για τον χώρο του Ιερού Ναού :

    Να τους ενημερώσω ότι το θυμίαμα είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά μέσα καθαρισμού του αέρα, το οποίο χρησιμοποιείται και γι'αυτό τον λόγο από αρχαιοτάτων χρόνων....

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ λοιπόν οι Ιερείς και οι πιστοί να καίνε αρκετό θυμίαμα στο Ναό και στα σπίτια τους αντίστοιχα.

    ΥΓ: Μας έχουν φλομώσει τόσο καιρό με ανοησίες, καιρός να τους "πνίξουμε" στο λιβάνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ωραίος αθάνατος Έλληνας :

    http://trelogiannis.blogspot.com/2020/03/blog-post_791.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τό Πατριαρχεῖον Κωνσταντινουπόλεως καί ἡ "ἐπίσμημος"Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος θά πρέπει νά γίνουν πραγματικοί Παραδοσιακοί Ὀρθόδοξοι ὅπως ἦταν τό 1920. Τώρα εἶναι σχισματικοί καί αἱρετικοί καί δημιουργοῦν ὅλα αὐτά τά προβλήματα στόν Ὀρθόδοξον Ἑλληνικόν λαόν καί τήν παγκόσμιον Ὀρθοδοξίαν. Οἱ ΓΟΧ εἶναι ἡ μόνη καταφυγή τοῦ λαοῦ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή