"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΒΑΡΟΣ


Το Σύστημα μάς θέλει "στυλάκια". Σώματα γυμνασμένα, να προκαλούνε τον πόθο. Και αυτό γιατί η επίσημη θρησκεία του Συστήματος είναι η σαρκολατρεία.
Όπως από την τηλεόραση, έτσι και από το διαδίκτυο, δεχόμαστε έναν απάνθρωπο ψυχοκτόνο βομβαρδισμό γυμνών εικόνων και γυμνών (από νόημα και ουσία) μηνυμάτων. Ποιος όμως θα διαμαρτυρηθεί για αυτούς τους βομβαρδισμούς, αφού βρισκόμαστε μπροστά στο παράλογο φαινόμενο τα θύματα να επιζητούν - αντί για κατάπαυση - επιδείνωση του πυρός, αγνοώντας ή παραβλέποντας το πόσο ζημιώνεται η ψυχή τους;  
Αγαπητέ φίλε και φίλη, το εξωτερικό βάρος μη σε απασχολεί καθόλου. Το πραγματικό βάρος είναι αυτό που έχουμε στην ψυχή μας. Και μόνο οι ψυχικά "χοντροί" είναι οι αληθινά δυστυχισμένοι.
Μπορούμε όμως να χάσουμε αυτά τα περιττά κιλά πολύ εύκολα και οι ψυχές μας να γίνουν ανάλαφρες σαν παιδικές. Ξεκινώντας με την δίαιτα που λέγετε μνήμη θανάτου. Να μη ξεχνάμε δηλαδή ποτέ ότι νέοι και γέροι, όμορφοι και άσχημοι, πλούσιοι και πτωχοί, χοντροί και αδύνατοι, όλοι μας θα πιούμε το πικρό ποτήρι του θανάτου.
"Σεφ" στην θεάρεστη αυτή δίαιτα, είναι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας. Εκατοντάδες είναι τα κείμενά τους για τη μνήμη θανάτου και την ωφέλεια που πηγάζει από αυτήν. Ας τα αναζητήσουμε για να χορτάσουμε την ψυχή μας με πνευματική τροφή υψηλής ποιότητας!
Ε. Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου