"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

"Οὐ γάρ ἐστι κρυπτὸν ὃ οὐ φανερὸν γενήσεται"


Όπως είχαμε παρατηρήσει και στην ανάρτηση "ΛΙΣΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ Ή ΛΗΣΤΕΙΑ ΑΓΙΩΝ! ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ", οι νυν υπεύθυνοι των εκδόσεων της Αδελφότητος του Αγίου Γερμανού της Αλάσκας έχουν προβεί σε "εκκαθαρίσεις" των υπέρ του Παλαιού ημερολογίου και των Παλαιοημερολογιτών τεκμηρίων στα βιβλία του μακαριστού π. Σεραφείμ Ρόουζ.
Έτσι στο πασίγνωστο βιβλίο του ευλογημένου π. Σεραφείμ "Η Ορθοδοξία και η θρησκεία του μέλλοντος" βλέπουμε στις δύο ελληνικές εκδόσεις που κυκλοφόρησαν να γράφονται σε ένα σημείο τα εξής:

1. Από τις εκδόσεις ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ (σελ. 101 - σε pdf εδώ) διαβάζουμε για τους πραγματικούς Ορθοδόξους της εποχής τα εξής: "Δεν παρασύρονται από το κίνημα της αποστασίας ούτε από καμμιά ψεύτικη «αφύπνιση», αλλά συνεχίζουν ριζωμένοι στην ιερή και σωτήρια πίστη της Αγίας Ορθοδοξίας μέσα στην παράδοση που τους μεταβίβασαν οι Άγιοι Πατέρες, προσέχοντας τα σημεία των καιρών και προχωρώντας στη στενή οδό προς τη σωτηρία. Πολλοί από αυτούς ακολουθούν τους Επισκόπους των λίγων Ορθοδόξων Εκκλησιών που έχουν προβάλλει ισχυρή αντίσταση ενάντια στην αποστασία των καιρών μας [*]. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι που έχουν μείνει και στις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, πικραμένοι για την όλο και πιο φανερή αποστασία των ιεραρχών τους και πασχίζοντας να κρατήσουν τη δική τους Ορθοδοξία ανέπαφη· και υπάρχουν ακόμα κι άλλοι έξω από την Ορθόδοξη Εκκλησία οι οποίοι με τη χάρη του Θεού, ανοίγοντας τις καρδιές τους στο κάλεσμά Του, θα ενωθούν αναμφίβολα με τη γνήσια, Αγία Ορθοδοξία. Αυτοί οι «επτά χιλιάδες» είναι το θεμέλιο της μελλοντικής και μόνης ως Ορθοδοξίας των εσχάτων καιρών".

2. Από τις εκδόσεις ΜΟΡΦΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ (σελ. 226):Όπως θα δείτε όμως στα σημεία που έχουμε θέσει τον αστερίσκο [*] λείπει μια φράση, που υπήρχε στις πρώτες εκδόσεις του πρωτότυπου έργου (δηλαδή, όσο ήταν εν ζωή ο π. Σεραφείμ). Η φράση αυτή είναι (με υπογραμμισμένα):
Πολλοί από αυτούς ακολουθούν τους Επισκόπους των λίγων Ορθοδόξων Εκκλησιών που έχουν προβάλλει ισχυρή αντίσταση ενάντια στην αποστασία των καιρών μας: της Εκκλησίας των Κατακομβών της Ρωσίας, της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς, των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών  (Παλαιοημερολογιτών) της Ελλάδος.
Ιδού και η απόδειξη από την έκδοση του 1979 (σελ. 220 - πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση):


Το λάθος φυσικά δεν βαρύνει τις ελληνικές εκδόσεις και την μεταφράστρια, που βασίστηκε προφανώς σε νεότερη αγγλική έκδοση, στην οποία έχει απαλειφθεί η επίμαχη φράση.
Όπως βλέπουμε ο μακαριστός π. Σεραφείμ ονόμαζε ποιες Εκκλησίες στην εποχή του αντιστέκονταν στην Αποστασία. Και μέσα σε αυτές είναι και η Εκκλησία των Ελλήνων Παλαιοημερολογιτών, όσο και να μην αρέσει σε ορισμένους. Είναι ντροπή πάντως να αποκρύπτουν σήμερα την αλήθεια, οι φερόμενοι ως διάδοχοί του. Νομίζουμε πως η ψυχή του οσιακής μνήμης πατρός Σεραφείμ θα θλίβεται με αυτό. Όμως "οὐ γάρ ἐστι κρυπτὸν ὃ οὐ φανερὸν γενήσεται"...

4 σχόλια:

 1. Ἡ "θρησκευτική ὀρθότης" (κατά τό "πολιτική ὀρθότης") στήν "Ἑλλάδα" τῶν τελευταίων 93 ἐτῶν ἔχει ἐπιβάλει τό μῖσος καί τόν διωγμόν κατά τῶν Ὀρθοδόξων τοῦ Πατρίου Ἑορτολογίου (π.ἑ.). Τόν ἄχαρον ρόλον τοῦ διώκτου τόν παίζουν ἡ Ν/Ηκή "ἐκκλησία" καί πολλοί ἄλλοι ἀνόητοι οἱκουμενισταί, ἀλλά καί "ἀντι-οικουμενισταί," πού σήμερα ἀφθονοῦν καί ὁ ἀδαής λαός τούς θεωρεῖ "ὁμολογητάς"!!! Ἑπομένως, ἄν ἕν βιβλίον ἔχει θετικές ἀναφορές στούς Ὀρθοδόξους τοῦ π.ἑ., δέν ἀναμένεται νά ἔχῃ πωλήσεις καί νά φέρῃ ἔσοδα, πού εἶναι ὁ σκοπός τῶν ἐκδοτῶν. Συνεπῶς, ἡ πλαστογραφία τοῦ βιβλίου τοῦ π. Σεραφείμ, στήν ὁποίαν ἔχουν πλέον "εἰδικευθῆ" οἱ ὡς ἄνω "παράγοντες," ἦτο ἡ μόνη λύσις, προκειμένου νά γίνῃ ἡ ἔκδοσις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι εκδοτικοί οίκοι έχουν γίνει κάτι σάν ... «Τά λαδάδικα», γνωστού λαϊκού άσματος :

  Τόσα δίνω πόσα θες
  στα λαδάδικα πουλάν αυτό που θες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν θυμάμαι καλά ο υπεύθυνος των εκδόσεων σήμερα είναι ο π. Γερμανός συνασκητής τότε του π. Σεραφείμ.
  Πριν κάποια χρόνια είχε έρθει στην Ελλάδα για την παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου για την ζωή του π. Σεραφείμ που ο ίδιος έγραψε. Εδώ λοιπόν συναναστράφηκε μόνο με κληρικούς από το "κίνημα της αποστασίας".
  Μμπορείτε να συμπεράνετε και πόσα ανάλογα περιστατικά έχουν αποσιωπηθεί από τον βίο του.
  Αυτοί εκεί στην Αλάσκα που τον π. Σεραφίμ τον έχουν ως άγιο δεν τηρούν το " τιμή αγίου , μίμησις αγίου"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπεύθυνος είναι ο π. Δαμασκηνός. Ο π. Γερμανός κοιμήθηκε το 2014 και ήταν ήδη εκτός δράσεως επί δεκαετία καθώς ταλαιπωρούταν από διαβήτη και Πάρκινσον. Αυτός που ήρθε στην Ελλάδα για την παρουσίαση του βιβλίου ήταν ο π. Δαμασκηνός.

   Διαγραφή