"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Το Χέρι της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής από την Σιμωνόπετρα στο Μετόχι της Αναλήψεως στον Βύρωνα

 
Στο Αγιορείτικο Μετόχι της Αναλήψεως στον Βύρωνα Αττικής (Γεωργίου Γεννηματά 5) θα μεταφερθεί από τη Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Ορους το αριστερό χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής της μυροφόρου στις 23 Οκτωβρίου και θα παραμείνει εώς στις 26 Οκτωβρίου .
Το αριστερό χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής είναι άφθαρτο και διατηρείται σε φυσική θερμοκρασία που έχει ο άνθρωπος.
 

1 σχόλιο:

  1. Επίσης λένε οι Αγιορείτες, ότι ανάλογα με την Πιστην που έχει ο καθένας μας, αισθανόμαστε και τη θερμοκρασία του Αγίου Λειψάνου.
    Το ζεστοτερο σε θερμοκρασία αναλογεί στη θέρμη της Πίστεως του καθενός μας.
    Προσοχή όμως το προσκύνημα. Όποιος προσκυνήσει το μεταλλικό πουκάμισο του Αγίου Λειψάνου, θα το αισθανθεί παγωμένο. Το προσκύνημα πρέπει να γίνει πάνω από τη διάφανη μεμβράνη, στο ανοικτό τμήμα στο κέντρο, για την αντίληψη της θερμότητας. Διαφορετικά θα γευτείτε την απογοήτευση του παγωμένου Αγίου Λειψάνου, όπως τη γεύτηκα και εγώ, αλλά ευτυχώς το είδε ο Γέροντας και με συμβούλευσε όπως το ανέφερα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή