"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Μια αληθινή ορθόδοξη φωνή από τον Καναδά

Ο αγαπητός εν Χριστώ αδελφός μας Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος δημοσίευσε το παρακάτω λίαν αξιόλογο κείμενο στο ιστολόγιο "Ορθόδοξος Φωνή":
 
Αγαπητοί και σεβαστοί επισκέπτες της «ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ  ΦΩΝΗΣ», σας πληροφορώ την διακοπή αυτής της ιστοσελίδας. Ο λόγος, είναι η αδυναμία μου για λόγους Ορθοδόξου Πίστεως, να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, ως διαχειριστής της ιστοσελίδας της αδελφότητας «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ  ΦΩΝΗ». Συγκεκριμένα, δεν μπορεί η αδελφότητα να μου ζητά την προβολή αντιοικουμενιστικών άρθρων από την Πατερική γραμματεία και συγχρόνως να υπακούει στον κύριο Σωτηρόπουλο, και τον Γέροντα Εφραίμ για παραμονή τους και κοινωνία με τον λατινόφρονα Οικουμενιστή Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο, και τους Κληρικούς του. Υπηρετώ την αδελφότητα σε ό,τι μου ζητούν, αλλά οι συνεχόμενες συστάσεις μου ότι δεν βαδίζουνε τον Ορθόδοξο  δρόμο, δεν βρίσκουν τόσα χρόνια ανταπόκριση. Λυπάμαι, αλλά δεν πάει άλλο. Νομίζω ότι η συνεχιζόμενη βοήθειά μου,  προς την αδελφότητα  που δεν υπηρετεί την Πίστη σύμφωνα με την Αγία Γραφή και την Πατερική διδασκαλία, μου δημιουργεί πρόβλημα ενοχής. Η ανορθόδοξη «κατήχηση» του Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου «υπομονή άχρι καιρού», δεν με αγγίζει. Για μένα υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας του κ. Σωτηρόπουλου, του Γέροντα Εφραίμ και των «αντιοικουμενιστών», και ο άλλος είναι αυτός που αντηχεί συνεχώς στα αυτιά μου. Είναι η επιθυμία της Κυρίας Θεοτόκου που θέλει τα τέκνα Της να γνωρίζουν ότι οι εχθροί «εμού τε και του Υιού μου» μας πλανούν. Όθεν έχουμε εντολή: «Εξέλθετε εκ μέσου αυτών και αφορίσθητε» και : «εάν ημείς ή άγγελος εξ ουρανού ευαγγελίζηται υμίν παρ΄ ο ευηγγελισάμεθα υμίν, ανάθεμα έστω». Αυτό και κάνω. Είμαι παναμαρτωλός αλλά πιστεύω ότι είμαι Ορθόδοξος.
Σας ευχαριστώ!

 
ΥΓ: θα προσπαθήσω να αποκτήσω δική μου σελίδα και ασφαλώς θα σας ενημερώσω.
 
Ευχόμαστε στον ομολογητή αδελφό μας καλή δύναμη στους επερχόμενους πειρασμούς και είμαστε βέβαιοι πως η Κυρία Θεοτόκος θα τον σκεπάζει και θα τον προστατεύει!
Χαίρε εν Χριστώ αγαπητέ μας αδελφέ!

3 σχόλια:

 1. ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ7 Δεκεμβρίου 2013 - 10:54 π.μ.

  Τα θερμά συγχαρητήρια μου στο αδελφό Κωνσταντίνο για την απόφασή του και το κείμενο που δημοσίευσε. Τα όσα γράφει είναι πέρα για πέρα αληθινά και όσοι πράγματι αγαπούν τον Κύριό μας μπροστά στην αλήθεια πάντα υποκλίνονται λέγοντας το θεοφιλές και όχι υποκριτικό " ευλόγησον "

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εύγε ατον αδελφό,όχι μόνο για την ομολογία Πίστεως που έκανε,αλλά και για την δημοσιοποιησή της!Συνχαρητήρια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ορθόδοξος ομολογία πίστεως, που δεν συμβαίνει συχνά, καθότι, όπως έχει προφητευθεί, από τους ογδοΐτες θα σώζεται μόνον ένας στους 1000.

  ΑπάντησηΔιαγραφή