"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Υπόθεση Εσφιγμένου: Όταν βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος


* Έχουμε γίνει μάρτυρες ενός διωγμού κανονικών ορθοδόξων μοναχών της Μονής Εσφιγμένου, που με βάση τους Ιερούς Κανόνες έχουν διακόψει την κοινωνία με τον προϊστάμενό τους, που κατέχει τη θέση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.
* Σε αυτόν τον διωγμό, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει μια φατρία μοναχών, που έχουν σφετεριστεί, αντικανονικώς και με τις ευλογίες του πατριάρχη - ή μάλλον φατριάρχη - τον τίτλο της Μονής Εσφιγμένου. Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια: Αφενός, κανονική αδελφότητα αντικαθίσταται από άλλη, αρεστή στον προϊστάμενο, αφετέρου, τα κονδύλια των Δαναών (βλέπε ΕΣΠΑ) βρίσκουν αποδέκτες. Έτσι η τιμή του Ιούδα διά μέσου των αιώνων εκσφενδονίζεται από τριάντα αργύρια σε μισό εκατομμύριο ευρώ.
*Τα πολιτικά δικαστήρια, τα οποία αγνοούν παντελώς ως φαίνεται το εκκλησιαστικό δίκαιο, στηρίζουν με τις αποφάσεις τους, για άλλη μια φορά, τους ισχυρούς του κόσμου τούτου.
*Εκτός της αστυνομίας, στην τήρηση του νόμου, συμμετέχουν οχήματα, μπράβοι, αλλοδαποί εργάτες και φυσικά οι μοναχοί της νέας αδελφότητας, οι οποίοι προσεύχονται στον Θεό της αγάπης, να εξαφανίσει από προσώπου γης τους ταλιμπάν ζηλωτές και σε αντάλλαγμα θα παραλάβουν τα αργύρια της Ε. Ε. για να Του ανακαινίσουν το "κονάκι"... Όχι δεν ζούμε στην εποχή του Βάαλ, αλλά σε ακόμη χειρότερη. Όταν ακούμε να μιλάμε για Χριστό, πολύ φοβόμαστε πως έχουν στο μυαλό τους έναν άλλον θεό, ακριβώς αντίθετο, από Αυτόν. Γι' αυτό τέτοιοι άνθρωποι θα δεχτούν τον αντίχριστο...
*Οι χριστιανούληδες του καθωσπρεπισμού, οι οποίοι μπροστά στη θέα της επίθεσης και της βίας του κόσμου τούτου, ενάντια σε μια χούφτα μοναχούς, στην καλύτερη περίπτωση ψελίζουν μια ευχή, στην χειρότερη εύχονται να "ηρεμήσουν τα πνεύματα και να παύσουν οι φανατισμοί εκατέρωθεν", διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους στη θέα μοναχού με μια ψευτοβόμβα, που χαρακτήρισαν "τρεις μολότοφ και έναν εκρηκτικό μηχανισμό".
*Και να τα λένε αυτά οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, που γνωρίζουμε ότι επιτελούν το ίδιο έργο με τον πατέρα τους τον διάβολο - δηλαδή διαβάλλουν -, να το κατανοήσουμε. Να το λένε και λογικοί άνθρωποι; Μα καλά, πως μπορεί να χαρακτηριστεί "βόμβα μολότοφ", ένα μπουκάλι που, όπως βλέπουμε, περιέχει ελάχιστο πετρέλαιο, το οποίο ως γνωστόν δεν εκρήγνυται; Χωρίς να θέλουμε να πούμε περισσότερα, το μπουκάλι που βλέπουμε στην φωτογραφία δεν έχει καμμία σχέση με μια "βόμβα μολότοφ".
*Ας αναλύσουμε όμως το δέντρο, αν το θέλετε και μετά πάμε στο δάσος. Το δέντρο είναι ο μοναχός με την "ψευτομολότοφ". Η πράξη του; Αν όντως έγινε έτσι, και η φωτογραφία είναι αληθινή και όχι πλαστή, όπως ειπώθηκε, τότε σίγουρα είναι κατακριτέα. Τί έπρεπε να κάνει; Μα να καθόταν με τους άλλους εγκλείστους και με προσευχές και παρακλήσεις να περιμέναν να σπάσει η πόρτα και να δεχόντουσαν, χωρίς να αμυνθούν, να τους πετάξουν με κλωτσιές και μπουνιές έξω. Ναι, έτσι θα έκαναν οι άγιοι.
*Δεν μπορούμε να καταλάβουμε όμως, πως απαιτούμε από τους μέσα να είναι άγιοι, ενώ δεν το απαιτούμε από τους απ' έξω. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε επίσης, πως θεωρείται χειρότερη μια προσωπική αμαρτία σε άμυνα (ρίψη μπουκαλιού) από μια μεθοδευμένη παράνομη και απάνθρωπη επίθεση (κλαρκ, αστυνόμοι, φουσκωτοί).
*Εν τέλει ακόμη και για τις προσωπικές ακρότητες - για τις οποίες οι τάχα διακριτικοί Φαρισαίοι αγανακτούν-, υπεύθυνοι είναι ο κ. Βαρθολομαίος και τα τσιράκια του. Το ζήτημα μπορεί να λυθεί με βάση το εκκλησιαστικό δίκαιο. Ο πατριάρχης ως υπόδικος, πρέπει να παραπεμφθεί σε Πανορθόδοξη Σύνοδο και να απολογηθεί για την αίρεση του οικουμενισμού, που πρεσβεύει. Αν έλθει άλλος Πατριάρχης, που να είναι Ορθόδοξος, τότε να είστε σίγουροι πως η Ιερά Μονή Εσφιγμένου, θα αποκαταστήσει την κοινωνία της μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου