"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΛΟΓΟΣ ΕΣΤΩΤΕΣ ΕΨΑΛΛΟΝ (ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΡΟΠΗ)

Συγκλονισμένος είναι ολόκληρος ο ελληνικός λαός από το χθεσινό λυπηρότατο γεγονός της πυρκαγιάς σε σπίτι της Μεσορόπης Καβάλας, όπου βρήκαν τον θάνατο μέσα στις φλόγες τρία μικρά παιδάκια, ηλικίας 14, 7 και 5 ετών.
Όταν η υπερπολύτεκνη οικογένεια (10 τέκνων) αντιλήφθηκε τις φλόγες και πετάχτηκαν έξω από το σπίτι, παρατήρησαν ότι έλειπαν τα δύο παιδιά. Ο δεκατετράχρονος αδελφός τους χωρίς φόβο, και φλεγόμενος από αγάπη για τα αδέρφια του, εισέβαλε μέσα στο σπίτι για να τα σώσει, αλλά εκείνη τη στιγμή κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού και τα τρία αδέρφια παρέδωσαν τις ψυχές τους στον Κύριο μας.
Τα τρία αγγελούδια των οποίων τα ονόματα είναι Τηλέμαχος, Γεράσιμος και Ανδρέας, ήταν λαμπρά μέλη του Παραρτήματος Γ.Ο.Χ. Μεσορόπης Καβάλας.
Ευχόμαστε να πρεσβεύουν στον Κύριό μας για εμάς τους αμαρτωλούς. Στους γονείς και στα αδελφάκια τους ευχόμαστε την εξ ύψους παρηγοριά και δύναμη για να σηκώσουν τον τεράστιο αυτό Σταυρό...
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ
 
ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ.Ο.Χ. ΜΕΣΟΡΟΠΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

2 σχόλια:

  1. Ωραίο το κείμενάκι σου και η σκέψη να αναφερθείς στην δοκιμασία των αδελφών μας!

    Αιωνία αυτών η μνήμη.

    Νάσαι πάντα καλά, η Κυρία Θεοτόκος σκέπη και καταφυγή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωρίζω προσωπικώς την οικογένεια. Πρόκειται για εκλεκτούς ανθρώπους. Πιστεύω ότι τα τρία αθώα παιδιά είναι πλέον τρία αγγελούδια που θα υπηρετούν τον Κύριο ες αεί. Γένοιτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή