"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Οι παπικοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ:

"Συμβολική παρουσία και του Παλαιστίνιου προέδρου Αμπάς στην κατεχόμενη πόλη. Χιλιάδες πιστοί χριστιανοί απ' όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη Βηθλεέμ για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην πόλη όπου, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός.Το μεσημέρι, ο κορυφαίος πνευματικός ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους, ο αρχιεπίσκοπος Φουάντ Τουάλ, ξεκίνησε από την Ιερουσαλήμ για την παραδοσιακή πομπή από την πόλη της σταύρωσης του Ιησού προς τη βιβλική γενέτειρά του.
Ο Λατίνος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, άραβας χριστιανός από την Ιορδανία, θα χοροστατήσει στη μεσονύκτια λειτουργία στο Ναό της Γέννησης, που ανεγέρθηκε από τον Κωνσταντίνο τον 1ο, τον πρώτο χριστιανό ρωμαίο αυτοκράτορα, και τους Σταυροφόρους στη σπηλιά που πιστεύεται ότι είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε ο Ιησούς.
Περίπου 15.000 προσκυνητές απ' όλο τον κόσμο έχουν φτάσει στη Βηθλεέμ και τα ξενοδοχεία είναι πλήρη, δήλωσε η Παλαιστίνια υπουργός Τουρισμού Ρούλα Μαάγια παρά την πρόσφατη σύγκρουση στη Γάζα, το Νοέμβριο.
Δεκάδες χιλιάδες άλλοι μένουν στην Ιερουσαλήμ.
Παρόλο που είναι μουσουλμάνος, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς σχεδιάζει να μεταβεί στη Βηθλεέμ από το αρχηγείο του στη Ραμάλα το απόγευμα για να παραστεί στη λειτουργία, ένα προηγούμενο που δημιούργησε ο προκάτοχός του, ο Γιάσερ Αραφάτ".
 
ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου