"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ο Λατινόφρων Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Ρώμη

Γράφει η Romfea.gr

Στη Ρώμη μετέβη σήμερα, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στη Ρώμη θα συμμετάσχει και θα μιλήσει, στους εορτασμούς επί τη συμπληρώσει 50 ετών από την σύγκληση της Β΄ Συνόδου του Βατικανού.
Τον κ. Βαρθολομαίο θα συνοδεύουν στην Ρώμη, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης επισκέπτεται την Ρώμη, μετά από πρόσκληση του Πάπα Βενέδικτου 16ου.
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ "ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ":
Ο δημοσιογράφος Βασίλης Βεκιαρέλλης στο άρθρο του "Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον ως πανορθόδοξον πνευματικόν κέντρον" [στο "Το ελληνικόν έτος: Ημερολόγιον Ενώσεως Συντακτών" (1929   - 1930), σελ. 120] καταγράφει την άποψη του οικουμενιστού Μητροπολίτου Σάρδεων και Πισιδίας Γερμανού Αθανασιάδη κατά την οποίαν: "Η Ένωσις δεν θα προέλθη εκ των κάτω, όπως επιδιώκει η Ουνία, αλλ' εκ των άνω. Όχι δια του όχλου, αλλά δια του ανωτάτου κλήρου. Δια να φθάσωμεν εις αυτήν (την Ενωσιν) απαιτείται γαλήνη πνευμάτων αντί του εξερεθισμού τον οποίον προκαλεί η Ουνία".
Δηλαδή η διαφορά των Λατινοφρόνων Οικουμενιστών Επισκόπων - όπως  ο σημερινός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - με την Ουνία, έγκειται στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η "Ένωση των Εκκλησιών" και όχι στο αν αυτή γίνει εν αληθεία και επιστροφή των αιρετικών στην Ορθοδοξία.
Ο δε Ουνίτης "επίσκοπος" Καρκαβίας Δημήτριος Σαλάχας (όπως διαβάζουμε στο άρθρο "Ουνία: Η μέθοδος του παποκεντρικού οικουμενισμού" (Αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης, Καθηγούμενος Ι. Μ. Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, «Παρακαταθήκη» τ.60), δηλώνει πως "ενωτικό είναι το όραμά μας και όχι "ουνιτικό". Η Β' Βατικανή Σύ­νοδος μας υπενθυμίζει ότι οι ισχύουσες κα­νονικές δομές λειτουργίας των κατ' Ανα­τολάς Καθολικών Εκκλησιών θεσπίσθη­καν "άχρι καιρού", δηλαδή μέχρις ότου οι ''Εκκλησίες Καθολική και Ορθόδοξη απο­καταστήσουν την πλήρη κοινωνία τους (Διάταγμα για τις Ανατολικές Εκκλησίες, αριθ. 30) κατά το πρότυπο της αρχαίας αδιαίρετης Εκκλησίας της πρώτης χιλιετίας".
Η Β΄ Βατικανή όμως Σύνοδος, που θα πάει να συννεορτάσει ο Λατινόφρων λυκοποιμένας, αποφάνθηκε, όπως διαβάζουμε εδώ ότι "ο Πάπας είναι αλάθητος όχι μόνον όταν αποφαίνεται επισήμως ως Πάπας, αλλά οσάκις αποφαίνεται" και ότι "όποιος τολμήσει να «αντείπη», να φέρει αντίρρηση στη διδασκαλία του, «ανάθεμα έστω» (κεφ. Δ' της Β' Βατικάνειας Συνόδου)".
Απευθύνουμε λοιπόν και εμείς ειρωνική
 ΣΥΣΤΑΣΗ  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΦΡΟΝΕΣ:
ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ ΓΕΝΝΑΙΟΙ
 
 

1 σχόλιο:

  1. @ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΦΡΟΝΕΣ:
    ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ ΓΕΝΝΑΙΟΙ


    Κάντε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός

    ή όπως λέμε στο χωριό μου:

    Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, στους κάμπους ρίχνει χιόνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή