"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΙΑ (ΜΕΡΟΣ 1ο)


Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η ιδιότητα του τέκτονος είναι ασυμβίβαστη με αυτή του χριστιανού. Η μασονία είναι αντιχριστιανική θρησκεία και άρνηση της Ορθοδοξίας και του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ενώ φαινομενικά παρουσιάζεται ως φιλοσοφική και φιλανθρωπική οργάνωση, ο αληθινός σκοπός της είναι απόκρυφος και η ιδιότητα του μασόνου δεν συνάδει με την ιδιότητα του τέκνου του φωτός, που είναι ο Ορθόδοξος.
Αλγεινή εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός κληρικοί να αποκαλύπτονται ως μέλη μασονικών στοών. Η «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος» παρουσιάζει ως τέκτονες τους παρακάτω αρχιερείς:


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΤΙΤΛΟΣ
ΣΤΟΑ
Αθηναγόρας Σπύρου
Οικουμενικός Πατριάρχης
*
Βασίλειος Γ' (Γεωργιάδης)
Οικουμενικός Πατριάρχης
ΠΡΟΟΔΟΣ
Βενέδικτος Παπαδόπουλος
Πατριάρχης Ιεροσολύμων
ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΙΣ
Ειρηναίος Παπαμιχαήλ
Μητροπολίτης Σάμου
*
Ιωακείμ Γ' (Δεβετζής)
Οικουμενικός Πατριάρχης
ΠΡΟΟΔΟΣ
Μελέτιος Μεταξάκης
Οικουμενικός Πατριάρχης
ΑΡΜΟΝΙΑ
Φώτιος Πέρογλου
Πατριάρχης Αλεξανδρείας
*
Χερουβείμ Άννινος
Μητροπολίτης Παροναξίας
ΔΕΛΦΟΙ
Χρύσανθος Φιλιππίδης
Αρχιεπ/πος Αθηνών
RENAISSANCE

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ»: Μολονότι ελλείπουν τα στοιχεία των επί μέρους Στοών, λόγω καταστροφής αρχείων, εν τούτοις η τεκτονική ιδιότητα των αναφερομένων προσωπικοτήτων, έχει επιβεβαιωθεί και τεκμηριωθεί από άλλα σχετικά έγγραφα.
Προσωπικά διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για ορισμένους εξ αυτών και φρονώ ότι υπάρχουν και άλλοι που δεν αναφέρονται. Όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι τέκτονες: «Ασφαλώς υπήρξαν και άλλοι, για τους οποίους όμως δεν διαθέτουμε επιβεβαιωμένα στοιχεία, λόγω σημαντικής καταστροφής των αρχείων της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, αμέσως μετά την είσοδο των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, το 1941» (σ. Κ.Σ. ούτε επίτηδες να το έκαναν).
Πολλοί ακόμη αρχιερείς κατηγορήθηκαν ως μασόνοι με άλλους να διαψεύδουν (Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, Χερουβείμ Άννινος), άλλους να σιωπούν (Ιωακείμ Αποστολίδης) και άλλους να θεωρούν ότι η μασονία δεν είναι κάτι κακό (Ιωακείμ Αλεξόπουλος, Αιμιλιανός Τιμιάδης)…
Παρακάτω και κλείνοντας το πρώτο μέρος παραθέτουμε δύο στοιχεία για την μασονική ιδιότητα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βασιλείου του Γ΄ (Γεωργιάδης), του οποίου το μνημόσυνο είχαν κόψει οι Ζηλωτές Αγιορείτες Πατέρες για το θέμα του ημερολογίου, αλλά και για δημόσιες δηλώσεις του Πατριάρχου υπέρ του Ωριγένη και κατά του μοναχισμού.

(Από την εφημερίδα ΣΚΡΙΠ 11-10-1929):

(Άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 6-10-1929, από το βιβλίο Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου