"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Η υποκρισία της Κρατούσης Εκκλησίας

 

Ενώ είναι πασίγνωστες (μέχρι και τα μικρά παιδιά ξέρουν ότι Η Εκκλησία ψήφισε «δαγκωτό» ΝΔ) οι, επί σειρά ετών, σχέσεις της Κρατούσης Εκκλησίας (και όχι μόνο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου) με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ούτε μία φορά δεν βγήκαν οι εκπρόσωποί της να διαψεύσουν ότι την υποστηρίζουν, ούτε μία φορά δεν βγήκαν να "θεολογήσουν" ότι "η Εκκλησία δεν πολιτεύεται" και δεν αναμειγνύεται με την πολιτική!

Αυτό όμως το είδαμε έκπληκτοι να συμβαίνει με το νεοπαγές κόμμα "ΝΙΚΗ" του συναδέλφου κ. Νατσιού! Μαζικά και οργανωμένα παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να βγαίνουν εκπρόσωποι της επίσημης Εκκλησίας αποποιούμενοι έντρομοι κάθε σχέση μαζί του και με το κόμμα του, και δηλώνοντας - μετ'  επιτάσεως και διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους -  "οὐκ οἶδα τὸν ἄνθρωπον"!

Αυτό βεβαίως χαροποιεί όλους εμάς που αντιμαχόμαστε την αίρεση του Νεοσεργιανισμού, δηλαδή την συνεργασία μεταξύ Διοικούσας Εκκλησίας και Αντιχριστιανικής Κυβερνήσεως. Δεν μπορούμε όμως να μη κατακρίνουμε την υποκρισία της Κρατούσης Εκκλησίας της Ελλάδος, όταν μάλιστα ο ίδιος ο αρχηγός της, ο κ. Μητσοτάκης (και αποδεικνύεται ότι είναι ο αληθινός αρχηγός της, διότι υπήκουσαν στις αποφάσεις της Κυβερνήσεώς του για κλείσιμο των Ναών και απαγόρευση συμμετοχής στα Μυστήρια) σε παλαιότερη επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή (και μάλιστα όχι ως Πρωθυπουργός, αλλά ως αρχηγός κόμματος!!!) είχε δηλώσει σωστά πως "Υποκρισία και Εκκλησία δεν συμβαδίζουν"! 

 

Επειδή όμως συμβαδίζουν Νέα Δημοκρατία και "Εκκλησία", για αυτό και επιβάλλεται, για όσους θέλουν να είναι αληθινά Χριστιανοί, όχι μόνο να μη δώσουν ούτε μία ψήφο στους χριστέμπορους αυτούς Μπολσεβίκους της Δεξιάς, αλλά και να απομακρυνθούν άμεσα από όσους Αρχιερείς, Πνευματικούς και Γεροντάδες που, ως επικίνδυνοι για την ψυχική σωτηρία αιρετικοί Νεοσεργιανιστές, τους υποστήριξαν και τους υποστηρίζουν στο ανόσιο έργο τους.  

Νικόλαος Μάννης, δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου