"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

ΜΝΗΜΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Το ιστολόγιό μας ανακηρύσσει το έτος 2021 ως "Έτος Αρχιεπισκόπου Λεοντίου (Φιλίπποβιτς)" [1904 - +19-6-1971 εκ. ημ.].

Κατά την διάρκεια του αφιερωματικού έτους αυτού προγραμματίζονται σημαντικές αναρτήσεις, με αποκορύφωμα την έκδοση πρωτότυπου βιβλίου (βασισμένου σε ελληνικές, ρωσικές και αμερικανικές πηγές, επί το πλείστον ανέκδοτες) με αφορμή την συμπλήρωση πεντηκονταετίας από την κοίμηση του μεγάλου αυτού Ομολογητού της εποχής μας!
Με αφορμή την παρούσα ανακοίνωση προκηρύσσεται Διαγωνισμός ασπρόμαυρου σχεδίου του μακαριστού Ιεράρχου Λεοντίου (εικονιζόμενος αυτός είτε μόνος του, είτε μετά του Αγίου Χρυσοστόμου Καβουρίδου - ως οι δύο στύλοι της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος -, είτε μετά του Αγίου Ιωάννου Μαξίμοβιτς - με τον οποίο συνδεόταν με πνευματική φιλία και εκοιμήθησαν αμφότεροι την ίδια ημερομηνία).
Τα σχέδια πρέπει να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: krufosxoleio@yahoo.gr μέχρι την λήξη του Διαγωνισμού (1/14 Μαρτίου 2021).
Το πρώτο καλύτερο σχέδιο θα βραβευθεί με το ποσό των 100 ευρώ, το δεύτερο με το ποσό των 50 ευρώ, ενώ για το τρίτο καλύτερο σχέδιο ως έπαθλο ορίζεται ένα αντίτυπο του βιβλίου για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Λεόντιο.
Άγιε Ιεράρχα Λεόντιε, πρέσβευε υπέρ ημών!

Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε δημοσιεύσεις στις οποίες γίνεται λόγος για τον μακαριστό Ιεράρχη:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου