"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Έκκληση του π. Τιμοθέου (Ntumba) για ενίσχυση της Ιεραποστολής


Το Κονγκό είναι ένα μεγάλο κράτος (αρκετές φορές μεγαλύτερο από την Ελλάδα) στο κέντρο της Αφρικής. Ως γνωστό στο δυτικό μέρος της χώρας δραστηριοποιείται η Ιεραποστολή της Εκκλησίας μας, των Γνησίων Ορθοδόξων, υπό τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης κ. Αμβρόσιο (βλέπε ενδεικτικά εδώ), την οποία οφείλουμε όλοι μας να ενισχύουμε.
Στο ανατολικό μέρος, και συγκεκριμένα στην πόλη Μπούνια, δρα ένας κληρικός του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο π. Τιμόθεος Ntumba. Ο π. Τιμόθεος είναι Κονγκολέζος, ο οποίος αφού ήρθε στην Ελλάδα, έμαθε την γλώσσα μας και σπούδασε Θεολογία σε Σχολές της χώρας μας (Αθωνιάς, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ), επέστρεψε στην πατρίδα του ώστε να επιτελέσει ιεραποστολικό έργο στην ενορία του Αγίου Νικολάου στη Μπούνια. 
(Περί του έργου του μπορεί να δει κανείς εδώ και εδώ, καθώς και στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:  Timotheos Ntumba ).
Ο π. Τιμόθεος απευθύνει έκκληση για ενίσχυση του έργου του. Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνήσουν στο email μας ή να κάνουν κατάθεση στον Τραπεζικό Λογαριασμό ενίσχυσης, από οποιαδήποτε Τράπεζα: 00011-00152-00001382717-93. Swift: BCDCCDKI
Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο το φιλανθρωπικό έργο του π. Τιμοθέου (σε μια χώρα που μαστίζεται από την πείνα και τους πολέμους), αλλά και το εκκλησιαστικό, αφού το ποίμνιό του το βαπτίζει κανονικά, του επισημαίνει τις διαφορές με τους ετεροδόξους, το διδάσκει βυζαντινή μουσική και ελληνικά και γενικώς το οδηγεί, κατά βάση, με οδηγό τις αρχές της Ορθοδοξίας.


ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΝΑ ΨΑΛΛΕΙ ΤΟ "ΕΙΣ ΑΓΙΟΣ" ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΉ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου