"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

«Ἀρχεῖον τοῦ Ἱεροῦ Ἀγῶνος» τ. 8

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική η σύντομη βιογραφία του Αρχιεπισκόπου Λεοντίου! γενικότερα έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη για να μαθαίνω τους βίους των Ρώσων της διασποράς πχ του Αρχιεπισκόπου Συρακουσών Αβερκίου που έχει γράψει μια πολύ αξιόλογη ορθόδοξη προσέγγιση στην Αποκάλυψη του Ιωάννου η οποία μεταφράστηκε από τον π. Σεραφείμ Ρόουζ ο οποίος έγραψε και πληροφορίες για τον βίο του Αρχιεπισκόπου Αβερκίου.
    Λεόντιος και Αβερκιος δέχθηκαν και δέχονται συκοφαντίες και χαρακτηρίσθηκαν χλιαροι νεοτεριστες οικουμενιστές όπως και οι νυν Ιεράρχες των ΡΟΕΔ και της δικιάς μας εν Ελλάδι Εκκλησίας ΓΟΧ από "χριστιανούς" και μάλιστα "ΓΟΧ" αμφιβόλου βέβαια προελεύσεως δεν θα ήθελα να φανταστώ και πιστεύω και εσείς κ Νικόλαε τι θα γινόταν αν μια παρόμοια φωτογραφία με πανομοιότυπο συμβάν δημοσιευόταν στις μέρες μας για δικό μας Αρχιερεα (τους σταυρώνουν για πολύ λιγότερα - ανύπαρκτα) ....εύχομαι να σεβομαστε αυτούς που φέρουν την Αληθινη Αρχιεροσύνη και είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα της γνήσιας Ορθοδοξίας σε όλο τον κοσμο, όσο αυτοί είναι εν ζωή και να μην το μετανιώνουμε-φυσικά καλυτερα να μετανιωνουμε έστω και την τελευταία στιγμή- ή ακόμα χειρότερα επιμένουμε να τους συκοφαντούμε και μετά την προσκύνηση των ζεστών σκηνωμάτων η όταν αντικρίζουμε τα Άγια Αφθαρτα Λείψανα τους, όπως έχει αποδειχθεί!
    Καλά Χριστούγεννα εύχομαι με τις πρεσβείες των Αγίων Νέων Ομολογητών Ελλήνων και Ρώσων της Διασποράς και όλων των Νέων Ομολογητών της Γνήσιας Εκκλησίας του Χριστού Αυτός να γεννηθεί και μέσα στις ψυχές μας! Αμην!

    ΑπάντησηΔιαγραφή