"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΣΧΟΛΕΙΟ "ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ": ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΦΙΛΤΑΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (Π.Α.Σ.Θ.Ε.)

«Εάν προσεύχεσαι αληθινά, είσαι θεολόγος» (Αββάς Νείλος)
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1
15/12/2018
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ – ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ
Αγαπητοί εν Χριστώ Πατέρες και Αδελφοί, χαίρετε εν Κυρίω Ιησού πάντοτε!
Η Πανελλήνια Αδελφότητα Σπουδαστών Θεολογικής Επιστήμης (Π.Α.Σ.Θ.Ε.) αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας κάποιων νέων ανθρώπων που σπουδάζουν την ιερή επιστήμη της Θεολογίας, σε διάφορες Σχολές, Ακαδημίες και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πατρίδας μας, και τους οποίους ενώνει η αγάπη τους για την Ορθοδοξία.
Η αγάπη αυτή για την Ορθοδοξία, έχει δυστυχώς κατακριθεί από τους Καθηγητές μας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων, έχοντας δυστυχώς ασθενήσει από τον ιό της παναίρεσης του Οικουμενισμού, την θεωρούν ως «φονταμενταλισμό», «σκοταδισμό» και «μεσαιωνισμό»…
Πέραν όμως των λεκτικών διώξεων που υφιστάμεθα, απειλείται και η σταδιοδρομία μας, αφού πολλοί Καθηγητές έχουν δηλώσει ρητώς ότι «όσοι είναι Αντιοικουμενιστές, δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ Πτυχίο» (Δήλωση Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου Σαββάτου στην Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.).
Ως εκ τούτου αναγκαζόμαστε να παρουσιαστούμε στο φιλορθόδοξο κοινό ανώνυμα, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στην ακαδημαϊκή μας πορεία. Και διαβεβαιώνουμε τους διώκτες μας, ότι όχι μόνο θα διανύσουμε το φοιτητικό μας στάδιο χωρίς να καταφέρουν να μας εντοπίσουν, αλλά ότι θα ανακαταλάβουμε στο μέλλον, με τη βοήθεια του Θεού, τις πανεπιστημιακές έδρες, τις οποίες ανάξια κατέχουν αφού δεν αγαπούν και δεν υπηρετούν την Ορθοδοξία.
Σκοπός δε της Αδελφότητάς μας είναι να συμβάλλει με θεολογικά επιχειρήματα τόσο στον αγώνα της Ορθοδοξίας κατά του Οικουμενισμού γενικά, όσο και στην οργάνωση και ενότητα των Ορθοδόξων Αντιοικουμενιστών, οι οποίοι εμφανίζονται σήμερα, δυστυχώς, διαιρεμένοι και αλληλομαχούμενοι προς χαρά των Οικουμενιστών.
Εννοείται βεβαίως πως μια τέτοια αντιοικουμενιστική ενότητα μπορεί να επιτευχθεί όχι με κριτήρια κοσμικά (σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι Οικουμενιστές για την ψευδένωσή τους με τους αιρετικούς), αλλά με αγιοπνευματικά και εκκλησιαστικά.
Παρακαλούμε για τις προσευχές σας και καλούμε, αφενός μεν τους συναδέλφους μας, αφετέρου δε κάθε καλοπροαίρετο Ορθόδοξο, να στηρίξουν την προσπάθειά μας!

Ζήτω η Ορθοδοξία!


email επικοινωνίας: spoudastestheologikis@in.gr

10 σχόλια:

  1. Ἀγαπητά μας παιδιά, εἴμεθα μαζί σας! Καί πάνω ἀπ' ὅλα, πιστεύω ὅτι εἶναι μαζί σας ὁ Χριστός καί ἡ Παναγία Μητέρα Του! Συνεπῶς, δέν ἔχετε νά φοβηθῆτε τίποτε, ἀρκεῖ νά κάνετε μέ ταπείνωσιν τήν προσευχήν σας καί νά ἔχετε ὡς ὁδοδείκτας τούς Ἁγίους Πατέρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυμενοπουλος Διονυσιος15 Δεκεμβρίου 2018 στις 8:06 μ.μ.

    Στρατιωτες του Χριστου μας δεν ξερετε ποσο χαρα μας δινει η ανακοινωση που γραψατε. Οτι και να κανουν οι φιλαιρετικοι εκ των ταγων της Εκκλησιας απλως προς κεντρα λακτιζουν. Η Ορθοδοξια νικησε και παλι θα νικησει το σκοτος των Αιρεσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΙΝ ΑΠ' ΟΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΑΠ' ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΥΡΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΗ.

    ΕΠΕΙΤΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλασσικός Ματθαιϊκός. Αν δεν κατακρίνεις τους άλλους, κάτι θα πάθεις...

      Διαγραφή
    2. Π.Μ.Μ.Β. Άντε πίσω στο μαντρί σου και άσε τους φοιτητές να προχωρήσουν μπροστά.

      Διαγραφή
  4. Και δεν ντρέπονται... να απειλούν τους φοιτητές την αυριανή ελπίδα του έθνους μας και της αληθινής πίστης, ότι αν δε πάψουν να είναι αντιοικουμενιστές δε θα πάρουν πτυχίο!! Μα πόσο ξεφτιλισμένη παιδεία και φορείς της μπορούμε να έχουμε ώστε να φτάνουν σε τέτοια κατάπτυστη χυδαιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἀνώνυμο μετερίζι!... Τά παιδιά ἀντί νά στοχεύουν καθηγητικές ἕδρες, ἄς βγοῦν ἐπώνυμα νά δοκιμαστοῦν - ἄς "μποῦν" μᾶλλον στήν ἐνοριακή ζωή. Κι ἀφοῦ γίνουν πρόβατα γνήσια, ἄν ἔρθει ἡ σειρά καί κληθοῦν, ἄς προχωρήσουν σ' ἀναβάθμιση διδασκαλική. Ἄλλως, προδιαγράφεται κίνημα χωρίς διάρκεια ζωῆς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαβάζουμε εἰς σημερινήν ἀνάρτησιν τῆς "ΠΠ" γιά τήν "νέαν ἐκκλησίαν" τῆς Οὐκρανίας
    (https://paterikiparadosi.blogspot.com/2018/12/blog-post_39.html#more):

    "Και το μάρκετινγκ συνεχίζεται με αλλαγές…Ο επικεφαλής της νέας εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Επιφάνιος, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μεταφέρει σταδιακά τη θρησκευτική του οργάνωση στο γρηγοριανό ημερολόγιο.
    «Αν αλλάξουμε από τις 7 Ιανουαρίου στις 25 Δεκεμβρίου τον εορτασμό των Χριστουγέννων, ο ουκρανικός λαός δεν θα το δεχτεί αυτό. Πρέπει να εξηγήσουμε, να αποδείξουμε. Όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι αυτό δεν είναι ένα δόγμα, είναι απλά μια ημερομηνία, τότε είναι δυνατόν να γίνει”- είπε στο ραδιόφωνο» Ελευθερία», απαντώντας στο ερώτημα, ποια θα είναι η πρώτη από τις μεταρρυθμίσεις του. Γενικά, σύμφωνα με τον Επιφάνιο, τώρα «είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια ολοκληρωμένη ενότητα”, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια «πρακτικά νέα δομή”."

    Βλέπουμε καί πάλι, ὅπως καί τό 1920, ὅτι οἱ Οἰκουμενισταί θεωροῦν "ἀπαραίτητον" τό "πρῶτον βῆμα" τοῦ ἐξουνιτισμοῦ τῶν Ὀρθοδόξων εἶναι ἡ υἱοθέτηασις τοῦ Γρηγοριανοῦ Ἡμερολογίου. Καί ὑπόσχονται ν' ἀρχίσουν κι ἐκεῖ ἐκστρατείαν διαστροφῆς, ὅπως ἔχει γίνει κι ἐδῶ, προκειμένου νά ἐλαχιστοποιήσουν τίς ἀντιδράσεις. Τό ὅτι εἶναι βέβαιον ὅτι θά προκαλέσουν σχίσμα καί γιά τόν λόγον τῆς ἀλλαγῆς τοῦ Ἡμερολογίου (ἐφόσον οἱ ἴδιοι προβλέπουν ὅτι "ο ουκρανικός λαός δεν θα το δεχτεί") δέν τούς ἀπασχολεῖ! Τόσον "ἀπαραίτητον" εἶναι νά υἱοθετηθῇ τό Γρηγοριανόν! Καί ὅμως, ἡ "ΠΠ" καί οἱ ὁμόφρονές των διατυμπανίζουν ὅτι δέν πρόκειται γιά σημαντικόν ζήτημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή