"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Κυριακή 8 Απριλίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!


(Τοιχογραφία του ΙΒ΄ αιώνος στην "Σκοτεινή Εκκλησιά" [Karanlık Kilise
στα Ματιανά ή Κόραμα [Göreme] της Καππαδοκίας)

7 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη αδελφέ Νικόλαε σε σένα προσωπικά και στην οικογένειά σου , αλλά και σε όλους τους αναγνώστες της σελίδας σου. Με συγκίνησε ιδιαίτερα η επιλογή της εικόνας της Αναστάσεως που επέλεξες διότι είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ αυτους τους αγιασμένους τόπους μαζί και την συγκεκριμένη εκκλησία το περασμένο καλοκαίρι. Εκεί βλέπεις οφθαλμοφανώς αιώνες ζωντανής χριστιανικής ζωής, απίστευτης άσκησης και ταπείνωσης.
    Εκεί ένιωσα πραγματικά πόσο κατ όνομα χριστιανοί είμαστε σήμερα συγκρινόμενοι όχι με μεγάλους γνωστούς αγίους, αλλά με χιλιάδες ανώνυμους ανθρώπους που αγάπησαν, αφιερώθηκαν στον Χριστό και κατάφεραν να υπερβούν τα όρια της ανθρώπινης φύσης.
    Εύχομαι λοιπόν έστω κι έτσι να μας αξιώσει κι εμάς ο Χριστός της Ουρανίου Βασιλείας του παρά την αναξιότητά μας.
    ΥΓ. Σαν "δώρο" για την Αναστάσιμη ημέρα θα ήθελα να προσφέρω σε όσους το ζητήσουν, ένα σπάνιο ηλεκτρονικό βιβλίο με υλικό και φωτογραφίες των μονών του Goreme της Καππαδοκίας. Οι Τούρκοι φύλακες της περιοχής δεν επιτρέπουν την λήψη φωτογραφιών σαν την παραπάνω. Όποιος θέλει ας μου στείλει email στο jkarag@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστός Ἀνέστη ἀγαπητοί ἐν Χριστῶ ἀδελφοί. Ἀς ἀναστηθούμε καί ἐμεῖς πνευματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αληθώς Ανέστη

    Υγεία και παράδεισο σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρός ὅλους τούς ἀγαπητούς σχολιαστάς: Ἀληθῶς Ἀνέστη ὁ Κύριος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αληθώς Ανέστη και είθε να αναστήσει όλους τους Έλληνες αδελφούς μας από την νέκρωση της αθεΐας, κατα συνέπεια και της αμαρτίας, τα όντως αίτια για τα δεινά που καραδοκούν γύρω από την πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή