"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Κοσμάς Φλαμιάτος: Τι έλεγε, αυτός ο μάρτυρας της ρωμιοσύνης

Κοσμάς Φλαμιάτος: Τι έλεγε, από τα μέσα του 19ου αιώνα αυτός ο άγνωστος σε πολλούς  μάρτυρας της ρωμιοσύνης
Από την εποχή ιδρύσεως του σύγχρονου ελληνικού κράτους επιχειρείται αλλοίωση του ρωμαίικου φρονήματος.
Πώς και γιατί μέσα από μηχανισμούς διείσδυσης στην Παιδεία, στην Εκκλησία, στις Θεολογικές σχολές επιβάλλεται, δυστυχώς το λεγόμενο ψευτορωμαίικο.  
Επίκαιρος όσο ποτέ ο Κοσμάς Φλαμιάτος είχε προβλέψει:
Την κατάργηση του γάμου και τον νηπιοβαπτισμό
Την εισαγωγή του Νέου Ημερολογίου
Την αντικατάσταση των θρησκευτικών εορτών από πολιτικές εορτές, παγκόσμιες ημέρες κλπ.
Τη νόθευση των εκκλησιαστικών βιβλίων και κυρίως των Πατερικών, των λειτουργικών κειμένων και της λατρευτικής ζωής καθώς και άλλα πολλά  που τα βλέπουμε να υλοποιούνται στις μέρες μας.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε  στην εκπομπή "Λόγος ρωμαίικος"  του ΑχελώοςTv και στον Αντρέα Μπλάνο ο π. Σεραφείμ Ζήσης

2 σχόλια:

  1. Ο Όσιομάρτυρας Κοσμάς ο Φλαμιάτος, καθώς και ο Όσιος Χριστόφορος ο Παπουλάκος υπήρξαν δύο μεγάλες μορφές στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά διαχρονικά αδικημένες, κατά την γνώμη μου και πολλών άλλων, από τις εκάστοτε επίσημες Εκκλησιαστικές Διοικήσεις, ως προς την Διακήρυξη της Αγιότητός τους. Οι λόγοι αυτής της ιστορικής παράλειψης είναι εύκολα κατανοητοί από όσους γνωρίζουν τον βίο , τις διδασκαλίες τους και την Εκκλησιαστική τους Πράξη την εποχή που έζησαν στην Πατρίδα μας. Είναι πιστεύω καιρός η Σύνοδός μας (Εκκλησία ΓΟΧ Ελάδος) να ασχοληθεί με το θέμα αυτό και να αποδώσει την πρέπουσα και αρμόζουσα τιμή στους δύο αυτούς μεγάλους Μαχητές της Ορθοδοξίας και Ορθοπραξίας διακηρύσσοντας την Αγιότητά τους και ας έζησαν προ του 1924, όπως έπραξε με τους Οσίους Παρθένιο και Παχώμιο τους εν Χίω. Μία τέτοια απόφαση θα χαροποιήσει τους απανταχού Ορθοδόξους, είτε ακολουθούν το Πάτριο εορτολόγιο, είτε όχι και θα αποδείξει, ότι οι ΓΟΧ ως γνήσιοι εκφραστές της Ορθόδοξης Εκκλησίας Της Ελλάδος, τόλμησαν να πράξουν εκείνο που οι υπόλοιποι απέφευγαν να πράξουν επί δεκαετίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Αγιοι δέν χρειάζονται αναγνώριση από καμμία επίσημη Εκκλησία. Ειδικά γιά τόν Όσιο Χριστοφόρο καί τόν Κοσμά Φλαμιάτο. Μακάρι νά είχαμε τέτοιους άντρες καί σήμερα. Γέρων Σάββας Λαυριώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή