"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 2016

2 σχόλια:

  1. 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ,ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ.ΣΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ Α ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ,ΑΥΤΗ ΗΤΟ ΣΤΙΣ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ-ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΝ ΕΤΕΙ 1924; ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητέ Γεώργιε, πρέπει να ξέρεις ότι λόγω του ότι το Ιουλιανό Ημερολόγιο είναι ατελές χάνεται περίπου μια μέρα ανά 134 χρόνια και έτσι πέφτει και η ημερομηνία της Ισημερίας (επί Α΄ Οικουμενικής ήταν στις 21 Μαρτίου -και αυτήν την συμβατική ημερομηνία δεχόμαστε εκκλησιαστικώς - ενώ στην εποχή μας γίνεται στις 7 Μαρτίου Ιουλιανό / 20 Γρηγοριανό). Για την Εκκλησία όμως δεν υπάρχει ζήτημα ημερολογιακής διορθώσεως, διότι το σφάλμα αυτό ουδόλως επηρεάζει τα Δόγματα και την Πίστη μας εν γένει, από τη στιγμή μάλιστα που η απομάκρυνση από την πραγματική Ισημερία εξασφαλίζει τους βασικούς όρους του εορτασμού του Πάσχα. Οι Καινοτόμοι όμως χρησιμοποίησαν το 1924 ως πρόφαση επιστημονικούς λόγους για την ημερολογιακή αλλαγή, ενώ ουσιαστικά προέβησαν σε αυτήν χάριν της ενότητας με τους εν δυτικούς.

      Διαγραφή