"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ

Λίγες, ωφέλιμες για τα διδάγματά τους, ερωτήσεις γνώσεων.
α. Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος είχε καλέσει τον Ηρώδη να παραστεί ως επίσημος στην Βάπτιση του Χριστού.
β. Οι Χριστιανοί προσκαλούσαν τον Νέρωνα, τον Δέκιο και τον Διοκλητιανό στις εορτές τους στις Κατακόμβες.
γ. Ο Άγιος Αμβρόσιος βγήκε στην είσοδο του ναού, για να  εμποδίσει να εισέλθει ο Αυτοκράτορας Θεοδόσιος, εξαιτίας της σφαγής των Θεσσαλονικέων.
δ. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος δεν εμπόδισε την είσοδο στην εκκλησία της αυτοκράτειρας Ευδοξίας, που έκλεψε το χωράφι μιας χήρας, γιατί το να τα βάζει κανείς με την εξουσία είναι επικίνδυνο (μπορεί να τον έστελνε εξορία).
ε. Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης αντέδρασε με φοβερή σφοδρότητα στον παράνομο γάμο του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του ΣΤ΄ και διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του (τιμωρήθηκε δε με ραβδισμό και εξορία). 
στ. Οι σύγχρονοι Έλληνες βουλευτές απέκρουσαν με σθένος τους αντίχριστους νόμους για τις Εκτρώσεις, Αυτόματο Διαζύγιο, Πολιτικό Γάμο, Κατάργηση Κυριακής Αργίας, Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης Ομοφύλων, γι' αυτό και τιμώνται ιδιαιτέρως από την Εκκλησία.
Οι απαντήσεις προσεχώς.

2 σχόλια:

  1. α, β, δ λάθος, γ, ε σωστό, το στ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΑΝ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΤΥΣΑΝ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΑΡΑΤΟΝ ΣΥΜΦΩΝΟΝ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΩΣ Ο ΠΙΛΑΤΟΣ ΕΝΙΨΑΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΝ ΑΠΟΧΗΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ. Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΕΘΑ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΟΠΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΠΙΛΑΤΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή