"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΑΪΣΙΟΣ & ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Στη σημερινή εποχή παρατηρείται το λυπηρό φαινόμενο μιας υπέρμετρης προβολής και εκμετάλλευσης των δύο γνωστών γερόντων Παϊσίου και Πορφυρίου σε τέτοιο σημείο ώστε όχι μόνο μπροστά τους κάθε Άγιος της Εκκλησίας να χάνει την αίγλη του, αλλά και να προβάλλονται υποτιθέμενες ή όχι ρήσεις και προφητείες τους προς υποστήριξη συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. Ξεκαθαρίζουμε πως σε αυτό το άρθρο δεν ασχολούμαστε με την αγιότητα ή μη των δύο αυτών προσώπων (είμαστε εμείς αναρμόδιοι για κάτι τέτοιο, άλλωστε η Εκκλησία έχει ήδη κριτήρια για την αγιοκατάταξη και μπορεί ο καθείς να δει αν τηρούνται ή όχι σε κάθε περίπτωση), αλλά με τις φερόμενες ως δικές τους απόψεις, τις οποίες αλιεύσαμε κατά καιρούς από το διαδίκτυο.
 
α. Ο π. Παΐσιος υπέρ του Σαμαρά
 
Πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου διαβάσαμε (εδώ: http://www.romfea.gr/archive/index.php?option=com_content&view=article&id=29683:2015-01-22-18-45-58&catid=185&Itemid=705 ) τα εξής:
 
"Δεν είναι ώρα τώρα βέβαια να μιλήσω για τον γέροντα. Είναι όμως κατάλληλη στιγμή να καταθέσω μία σημαντική μαρτυρία.
Πριν είκοσι και πλέον χρόνια αναφερόμενος ο Γέροντας με μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού μου είπε: << Μετά από μερικά χρόνια Πρωθυπουργός της Ελλάδος θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς»!
Σήμερα πεπλήρωται κι αυτή η προφητεία. Προσωπικά συγκινούμαι ότι επί δικής του Πρωθυπουργίας έγινε η αγιοποίηση του πατρός Παϊσίου.
Είναι γνωστό, ότι ο Γέροντας εκτός που ήτο ένας σύγχρονος μεγάλος Άγιος, ήταν και φλογερός πατριώτης.
Αγαπούσε πολύ την Ελλάδα, και δεν ήθελε με κανένα τρόπο να επιτρέψουμε να πέσει σε άθεους ανθρώπους.
Αυτό το ορθόδοξο κράτος, όπου ευδοκεί ο Θεός, δεν πρέπει να το κυβερνούν άνθρωποι που δεν έχουν καμμία σχέση με την Εκκλησία, πολλώ δε μάλλον να είναι και εχθροί αυτής. Και αγωνιζόταν με όλες του τις δυνάμεις γι’ αυτό.
Ο Πρωθυπουργός μας Αντώνης Σαμαράς έχει φόβον Θεού, ευλαβείται πολύ την Παναγία μας και αγαπά την πατρίδα μας υπέρ της οποίας διαθέτει τα χαρίσματά του, με τα οποία τον έχει προικίσει ο Θεός".
 

β. Ο π. Παΐσιος υπέρ του Τσίπρα
 
 
Την ίδια περίοδο κυκλοφόρησε σε διάφορες ιστοσελίδες (π.χ. εδώ: http://www.makeleio.gr/?p=264304) και ένα δημοσίευμα σχετικό με μια προφητεία του π. Παϊσίου που έγραφε πως
"“οι Φραγκολεβαντίνοι θα φοβηθούνε και θα ταραχθούν από την «κοφτερή ανατολή» που θα ανατείλει στην πατρίδα μας.”
Η κοφτερή ανατολή στα αγγλικά λέγεται «sharp east» δηλαδή «Σαρπιστ», που αν το διαβάσεις ανάποδα είναι “Τσίπρας”".
 

γ. Ο π. Παΐσιος υπέρ του ΚΚΕ
 
 
Το 1983 είχε κυκλοφορήσει και άλλη προφητεία (δείτε ενδεικτικά εδώ: http://spaei.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9944.html ) σύμφωνα με την οποία ο π. Παΐσιος είχε πει πως ""Θα έρθει καιρός που θα ανεβαινο-κατεβαίνουν κυβερνήσεις, θα εναλλάσσονται τα κόμματα, θα ανακαλούνται διατάγματα, θα ψηφίζονται νόμοι και θα καταργούνται άλλοι, και θα επικρατεί σύγχυση και ταραχή. Τότε, όμως, θα αντιδράσουν λίγοι πιστοί Χριστιανοί αλλά και το Κ.Κ.Ε.."".
 
δ. Ο π. Παΐσιος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
 
Σύμφωνα όμως με άλλη ερμηνεία (δείτε εδώ: http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2015/02/blog-post_541.html ) ο π. Παΐσιος δεν μιλούσε για το σημερινό ΚΚΕ, αλλά για το τότε "ΚΚΕ Εσωτερικού", που μετά ονομάστηκε "Συνασπισμός" και μετά "Σύριζα". Οι δε λίγοι χριστιανοί που θα αντιδράσουν με το ΚΚΕ αυτό θα είναι οι ΑΝΕΛ...
 
 
ε. Ο π. Παΐσιος υπέρ του Βασιλιά
 
Ταυτόχρονα ο π. Παΐσιος είχε τοποθετηθεί και περί του τέως. Διαβάζουμε (εδώ: http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2011/11/blog-post_4186.html ):
 
"-...Τότε , ο βασιλιάς Κωνσταντίνος θα συμβάλλει , ως μεσάζοντας , να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα.
«Μαρτυρίες Προσκυνητῶν»
-Ἀμέσως μετά, θὰ ἀκολουθήσει μεγάλη πείνα, ἐνῶ ἑλληνικὸς λαὸς θὰ ξεσηκωθεῖ καὶ θὰ διώξει τοὺς πολιτικούς (βλ. σελ. 425). Γέροντας εἶχε πεῖ χαρακτηριστικά: «Τὰ χρόνια ἐκεῖνα, τόσο ἀπογοητευμένος θὰ εἶναι κόσμος ἀπὸ τοὺς πολιτικοὺς τῶν δύο μεγάλων κομμάτων, ποὺ θὰ τοὺς σιχαθεῖ καὶ θὰ τοὺς διώξει, καὶ θὰ ζητήσει στὴ θἐση τους νὰ ἔρθει Βασιλιάς.
«Μαρτυρίες Προσκυνητῶν Β´ -ὑπὸ ἔκδοση- τόμος»".
 
 
στ. Ο π. Παΐσιος κατά των πολιτικών
 
Τέλος, σε άλλο διαδικτυακό δημοσίευμα (http://blablaworldnews.blogspot.gr/2014/09/blog-post_7.html?spref=fb) διαβάζουμε: "Ο Ηγετης που θα λυτρωσει τους Ελληνες και την Χωρα υπαρχει …ειναι ευλογημενος απο τον Θεο ,καθαρος στην ψυχη Χριστιανος Ορθοδοξος και δεν ειναι πολιτικος…Οι συνθηκες θα επιτρεψουν στον κοσμο να τον αναδειξει πολυ γρηγορα… και επειδη θα θεσει σαν κορωνα της πολιτικης του τον Χριστιανικο πολιτισμο θα ενώσει ολους τους Ελληνες και θα αναδειξει με τις πραξεις του τη αναγγεννηση του Ορθοδοξου Χριστιανισμου σε ολο τον κόσμο".



ζ. Ο π. Πορφύριος υπέρ του Σαμαρά
 
Η θέση του π. Πορφυρίου σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα ( http://www.antinews.gr/KOINONIA/ti-elege-o-agios-porfurios-gia-ton-samara/ ) ήταν η εξής:
"Αυτό περιγράφει ο άνθρωπος που ήταν δίπλα του μέχρι την στιγμή που άφησε την τελευταία του πνοή το 1991. Στο βλέμμα του ο Άγιος Πορφύριος είχε μία βεβαιότητα όταν μιλούσε για τον Αντώνη Σαμαρά, θυμάται. «Αυτός, κάποτε, θα σώσει την Ελλάδα», τους είπε, περιγράφοντας τους έναν άνθρωπο που, αν μη τι άλλο, έμελλε πράγματι να παίξει έναν τόσο σημαντικό ρόλο για τη χώρα, μερικές δεκαετίες αργότερα. Δεν τους είπε τίποτε άλλο. Μόνο αυτό. «Αυτός θα σώσει την Ελλάδα».
Το αν θα σωθεί η πολύπαθη χώρα από τα όσα δεινά τραβάει τα τελευταία χρόνια με τους χειρισμούς του Έλληνα Πρωθυπουργού, θα το επαληθεύσει ο ιστορικός του μέλλοντος. Τα λόγια του Αγίου Πορφυρίου όμως οφείλουμε να τα καταγράψουμε". 



Τα συμπεράσματα αποκλειστικά δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου