"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Οικουμενισμός και Ρόταρυ: Βαρθολομαίος και Δημήτριος στα χνάρια Αθηναγόρα, Χρυσάνθου, Σπυρίδωνος

Αναδημοσιεύουμε από το αγωνιστικό ιστολόγιο "Ο Παιδαγωγός" τα παρακάτω:
 
 
Πρόσφατα γράψαμε για την αποδοχή δωρεάς εκ μέρους του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας, από τον Μητροπολίτη Κέρκυρας (δείτε εδώ).
Σήμερα θα διαπιστώσετε ότι τα πλοκάμια του Rotary (και της Μασονίας που κρύβεται πίσω του) επεκτάθηκαν ΠΑΝΤΟΥ, ακόμη και στις ανώτερες βαθμίδες της Ορθόδοξης εκκλησίας.

 
Rotary και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Rotary Κέρκυρας(περιφέρειας 2484):

"Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Νέας Υόρκης για την Ελληνική Ημέρα της Ανεξαρτησίας  (...)
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος (...)
"

Η αναγγελθείσα παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου στην εκδήλωση των Ρόταρυ, αναφέρεται και σε Ελληνικό Ιστοσελίδα της Αμερικής, εδώ.

 
Our collaboration of the Rotary Club Kerkyra, Greek Federation Societies of Greater New York has resulted in an honorary member of the group, the Rector of the Ionian University Professor Anastasia Sali Papasali, to be the guest of honor of the event. She will present a speech on “Glorious Greek spirit: A story of bravery and grace”. The Greek revolution was one of the most important events of the 19th century and played an Important role in developments in Western Europe. The invitation has been sent to the Greek Government, the Greek Parliament, the Patriarchate and all the Greek organizations in America. Archbishop Demetrios, plans to attend the event. - See more at: http://www.ellines.com/en/good-news/19271-o-rotarianos-omilos-neas-yorkis-giortazei-tin-25i-martiou/#sthash.enmVWt3S.dpuf

Διαβάστε περισσότερα: http://www.ellines.com/en/good-news/19271-o-rotarianos-omilos-neas-yorkis-giortazei-tin-25i-martiou/
Copyright © Ellines.com
"The Rotary Club of New York celebrates the Greek Independance Day"  και πιο κάτω:  "Archbishop Demetrios, plans to attend the event"
Archbishop Demetrios, plans to attend the event.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.ellines.com/en/good-news/19271-o-rotarianos-omilos-neas-yorkis-giortazei-tin-25i-martiou/
Copyright © Ellines.com

Η αλήθεια είναι ότι για 1η φορά εντοπίζουμε στο διαδίκτυο παρουσία του συγκεκριμένου προσώπου σε εκδήλωση των Ρόταρυ. Τραγικό .. όλο και περισσότεροι εκκλησιαστικοί ταγοί, που έχουν μάλιστα φθάσει στα ύψιστα εκκλησιαστικά αξιώματα, αντί να απαξιώνουν τα "προαύλια" των μασονικών στοών, συνεστιάζονται στα δείπνα τους. 
Rotary και Οικ/κός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στο ειδησιογραφικό ιστολόγιο της Θεσσαλονίκης makthes διαβάζουμε:
"Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, του Πρέσβεως της Ελλάδος στην Τουρκία κ. Κυριακού Λουκάκη και του Γεν. Προξένου μας στην Σμύρνη κ. Θεοδώρου Τσακίρη με τα Διοικητικά Συμβούλια του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης και της Στέγης Πολιτισμού Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης» προς τους οποίους ο Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Ασπασίδης προσέφερε την προτομή του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, του Αριστοτέλη και το Μετάλλιο των 80 χρόνων από την ίδρυση του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης."
Το ίδιο Δελτίο Τύπου διαβάζουμε
εδώ και εδώ


Στο Facebook του Rotary Club Thessaloniki ανακοίνωσαν:

"Στην ιστορική Θεία Λειτουργία στον ΙΝ Αγ. Βουκόλου της Σμύρνης μετά από 92 χρόνια χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, παρέστησαν μέλη του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης.."Και όλως παραδόξως, στην εκδήλωση των Ρόταρυ, παραβρέθηκε ο γνωστός για τις απόψεις του για την "πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη",  κ.Μπουτάρης:
"Στην εκδήλωση αδελφοποίησης του ιστορικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης με τον αρχαιότερο Ροταριανό Όμιλο Σμύρνης παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, προσκεκλημένος του ΡΟΘ και του Δημάρχου Σμύρνης."

 


Την ίδια ημέρα, στην θεία λειτουργία, ο κατά τα άλλα άθεος Δήμαρχος κ.Μπουτάρης, μετέλαβε των αχράντων μυστηρίων  και μάλιστα από τον ίδιο τον Πατριάρχη (!) ...

 
 
Διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα:
"Στην πρώτη επίσημη λειτουργία του Ιερού Ναού ο οποίος μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ως μουσειακός χώρος και χώρος εκδηλώσεων παρέστησαν όλες οι ελληνικές αρχές της Σμύρνης ενώ κατά τη Θεία Λειτουργία μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης."


Η επαναλειτουργία ενός Ορθοδόξου ναού στην Σμύρνη, μοιάζει ως  "σκηνή" σε θεατρική παράσταση..


 Μία ακόμη φωτογραφία Τούρκων και Ελλήνων Ροταριανών με τον κ.Μπουτάρη:


 Πάγια τακτική των Μασόνων είναι να προσπαθούν να καπηλευθούν προσωπικότητες, μετά τον θάνατο τους, λέγοντας ότι τάχα ήταν μέλη Στοών. Δεν γλίτωσε ούτε ο ευλαβής Ορθόδοξος Καποδίστριας! Με τον κουτοπόνηρο αυτό τρόπο οι Μασόνοι προσπαθούν να αποκτήσουν "έξωθεν καλή μαρτυρία" και να καλύψουν ποιοι πραγματικά είναι.

Άραγε η συνάντηση αυτή (Ροταριανών με τον Οικ/κό Πατριάρχη Βαρθολομαίο) είναι και αυτή προϊόν φαντασίας των Ροταριανών για να ανεβάσουν το κύρος τους;
Και τότε, πως συνέπεσε να διοργανώσουν την αδελφοποίηση με τους Τούρκους Ροταριανούς, αλλά και να διοργανώσουν μουσική συναυλία, το ίδιο σαβ/κο στην Σμύρνη; Και η παρουσία Μπουτάρη;;; Λέτε να βρέθηκαν όλοι τους στην Σμύρνη, στον ναό και στις εκδηλώσεις των Ροταριανών, τυχαία; Κλείνουμε με ένα ενδιαφέρον απόσπασμα, από πρόσφατο
άρθρο του π.Βασιλείου Βολουδάκη:
ολλὲς φορὲς καὶ σὲ πάμπολλα δημοσιευμένα ἄρθρα ἔχει γίνει ἀναφορὰ στο Πατριαρχεῖο Κωνσταντινουπόλεως για να κατηγορηθῇ ὡς ἐκκοσμικευμένος Ἐκκλησιαστικὸς Ὀργανισμός που προωθεῖ τὸν Οἰκουμενισμὸ καὶ τὴν ἔνωση τῆς Ὀρθοδοξίας μέ τις αἱρέσεις, σχεδὸν πάντοτε, ὅμως, γίνεται τούτη ἡ ἀναφορὰ χωρὶς να ἀναζητοῦνται οἱ βαθύτεροι λόγοι αὐτῆς τῆς δραστηριότητός του, ἰδίως κατὰ τὸ χρονικὸ διάστημα ἀπὸ τῆς Πατριαρχείας τοῦ Ἀθηναγόρου μέχρι σήμερα, ὅπου ὁ ῥόλος τῶν Η.Π.Α. στην ἐκλογὴ καὶ στην καθοδήγηση τῶν Πατριαρχῶν εἶναι ἀπολύτως ἀπόλυτος!
 
Οἱ Η.Π.Α., ἀπὸ τῆς Προεδρίας τοῦ Τρούμαν καὶ ἐντεῦθεν, ἔχουν δώσει –διὰ τῆς διπλωματικῆς ὁδοῦ– ὑπερεξουσίες στό Πατριαρχεῖο Κωνσταντινουπόλεως, ὄχι, βεβαίως, γιά νά προαχθῇ τὸ ἔργο τῆς Ὀρθοδοξίας –κάθε ἄλλο– ἀλλὰ για να ἐλέγχῃ μέ ἕνα καὶ μοναδικὸ ἀνθρωπο τὴν Οἰκουμενικὴ Ὀρθοδοξία. 
Αὐτὸς εἶναι, ἄλλωστε, καὶ ὁ λόγος πού δεν ἔχει ἐπιτραπεῖ στήν  Ἀρχιεπισκοπὴ τῆς Ἀμερικὴς νά ἀποκτήσῃ αὐτοκεφαλία. Κρύπτεται ἡ Ἀμερικανικὴ πολιτικὴ πίσω ἀπὸ τὴν Τουρκία καὶ ἀσκεῖ τίς πιέσεις της σὲ ὁλοκλήρη τὴν Ὀρθοδοξία διὰ τοῦ Πατριάρχου, μέσῳ τῆς Τουρκίας, χωρὶς να ἀποκαλύπτεται τὸ πρόσωπό της καὶ οἱ δόλιοι σκοποὶ της, παριστάνοντας  ὑποκριτικὰ καί…τὸν διαμεσολαβητῆ (!), ὁ ὁποῖος, βεβαίως, δεν προσφέρει ἀπολύτως τίποτα γιά τὴν ἐπικράτηση «τοῦ Λόγου τῆς Ἀληθείας». Μιά ὑποκρισία, δηλαδή, ποὺ θὰ ἀπεκαλύπτετο, ἂν ἡ Ἀρχιεπισκοπὴ Ἀμερικῆς εἶχε πραγματικὴ καὶ ἀνεπηρέαστη ἐξουσία."

Το ερώτημα που προκύπτει είναι, ποιοί χαράσσουν την πολιτική των ΗΠΑ. Πιστεύετε ότι την χαράσσουν ο Κλίντον, ο Μπους ή ο Ομπάμα...ΣΧΟΛΙΟ:
Ο λόγος που αφιερώσαμε αρκετές ώρες για να παραθέσουμε απολύτως τεκμηριωμένα όλα τα παραπάνω, με συνδέσμους στις αντίστοιχες ειδησιογραφικές ιστοσελίδες, στο facebook κλπ, ήταν για να σας δείξουμε ότι ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.
Δόξα τω Θεό, ως εκπαιδευτικοί έχουμε αρκετή ευφυΐα για να αντιληφθούμε αρκετά από τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας. Από τα Gay pride, τις γυμνές ποδηλατοδρομίες, τις Femen και τις ΜΚΟ για τους "μετανάστες", μέχρι την Παγκοσμιοποίηση και τον Οικουμενισμό, ίσως η απόσταση να μην είναι πραγματικά τόσο μεγάλη όσο φαίνεται.

Την ερχόμενη Τρίτη 12/5/2015, ένας ακόμη αγωνιστής και ευλαβής κληρικός, ο π.Νικόλαος Μανώλης (δείτε τον
εδώ να συμμετέχει στην ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στο gay pride της Θεσσαλονίκης), περνάει το κατώφλι της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Μετά από ταλαιπωρία 1,5 έτους, τώρα απαιτούν να αλλάξει ενορία (διακονεί εδώ και 25 έτη ως ιερέας στην φτωχική ενορία του Προφήτη Ηλία Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης) για να τον αποκόψουν από τους ενορίτες του και κυρίως, για να πάψει να μιλάει. Η "τιμωρία" του, θα αποτελέσει αφορμή εκφοβισμού για όσους συνεχίζουν να τιμούν το ευλογημένο ράσο.
Κάνουμε έκκληση σε όλα τα ιστολόγια να δημοσιεύσουν τις σημερινές αποκαλύψεις μας.


Μείνετε συντονισμένοι. Εκτός απροόπτου, αφήσαμε για την ερχόμενη Δευτέρα 11/5/2015, μία ακόμη απίστευτη ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, αυτή τη φορά για μητρόπολη της Β.Ελλάδος.
 
 Και συμπληρώνουμε:

Rotary και Αθηναγόρας, Χρύσανθος, Σπυρίδων
 
Η σχέση του Ομίλου Ρόταρυ (αλλά και άλλων οικουμενιστικών οργανώσεων) με τους εκπροσώπους της Επίσημης Εκκλησίας δεν είναι σημερινό φαινόμενο.
Ήδη από την εποχή του Αθηνών Χρυσοστόμου Παπαδόπουλου (ο οποίος εισήγαγε το νέο ημερολόγιο) για πολλούς Ιεράρχες υπήρχε η υποψία ότι ήταν μασώνοι (ο ίδιος ο Παπαδόπουλος υπήρξε επίτιμος πρόεδρος της Χ.Α.Ν.).
Ο Όμιλος Ρόταρυ πλησίασε πολλούς Ιεράρχες για τους σκοπούς του, με πρόσχημα κυρίως φιλανθρωπικό αφού διέθετε πακτωλό χρημάτων για την ανέγερση ναών, υιοθέτηση χωριών, ενίσχυση φιλανθρωπικών έργων κλπ.
Αν και αρκετοί Ιεράρχες κατά καιρούς είχαν καταλάβει ότι το Ρόταρυ αποτελεί συγκεκαλυμένο τεκτονισμό, υπήρξαν και εκείνοι, κυρίως υψηλόβαθμοι - όχι τυχαία -, που είτε υπήρξαν μέλη, είτε προώθησαν τους σκοπούς των Ροταριανών.
Ο κυριότερος εξ αυτών ήταν - δεν μας εκπλήττει - ο Αθηναγόρας, ο οποίος είχε δηλώσει (κατά την μαρτυρία Ροταριανών εδώ) πως: "Αν όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδος και της Τουρκίας ήσαν ροταριανοί τότε οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών θα ήσαν ιδεώδεις"!!!
Το χωριό του μάλιστα, το Βασιλικό Ηπείρου, το είχε υιοθετήσει ο Ροταριανός Όμιλος, ο δε Αθηναγόρας προωθούσε ποικιλοτρόπως το έργο των Ρόταρυ, όπως φαίνεται και από την παρακάτω επιστολή, που βρήκαμε στο παλαιό περιοδικό ροταριανών "Rotary Ελλάδος" (μας το παραχώρησε για το αρχείο μας εν Χριστώ Αδελφός σήμερα και πριν δούμε το άρθρο του "Παιδαγωγού" - καθόλου τυχαία).Και δεν ήταν μόνο ο Αθηναγόρας, αλλά και οι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών Χρύσανθος και Σπυρίδωνας (ο γνωστός διώκτης των Παλαιοημερολογιτών).
Σε συνεδρίαση της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επί Αθηνών Θεοκλήτου του Β΄ (1957-1962) για το ζήτημα των Ρόταρυ αποκαλύπτεται ξεκάθαρα όχι μόνο η τακτική των Ρόταρυ, αλλά και αυτής της Μασωνίας. Παραθέτουμε μερικά διαφωτιστικά αποσπάσματα (ολόκληρη η συνεδρίαση στο "Εκκλησίας Ελλάδος Ιστορία", Αρχιμ. Θεοκλήτου Στράγκα, τόμ. 5, σελ. 3135-3148), και αναρωτιόμαστε για το αν τότε που υπήρχαν και κάποιοι αντιοικουμενιστές Ιεράρχες, η Σύνοδος δεν μπόρεσε να πάρει ξεκάθαρη θέση κατά των Ρόταρυ (από... σεβασμό στο Οικουμενικό Πατριαρχείο - δείτε και την σημαντική υποσημείωση του π. Θ. Στράγκα στο τέλος), μήπως σήμερα που η συντριπτική πλειοψηφία των Ιεραρχών της Επίσημης Εκκλησίας ενστερνίζεται τις οικουμενιστικές ιδέες που ευαγγελίζονται τόσα έτη όλες αυτές οι οργανώσεις (Μασωνία, Προσκοπισμός, Χ.Α.Ν., Ρόταρυ, Λάιονς κ. α) θα αλλάξει κάτι;
Η λύση είναι μία. Η συνείδηση του καθενός την γνωρίζει...


4 σχόλια:

 1. Δυστυχῶς, ἡ Μασωνία ἔχει ἁπλώσει τά πλοκάμια της εἰς τήν ἐκκλησίαν τοῦ νέου ἑορτολογίου (ν.ἑ.), ἡ ὁποία συνεφρόνησε μαζί της, ἀντί νά τήν ἐλέγξῃ. Ἔτσι προέκυψε ἡ τρισκατάρατος αἵρεσις τοῦ Οἰκουμενισμοῦ. Σποραδικές φωνές κάποιων νεο-εορτολογιτῶν ἱεραρχῶν ἐναντίον τῆς αἱρέσεως ὅχι μόνον δέν ἐπαρκοῦν, ἀλλά καί ἐξαπατοῦν τούς ἀδαεῖς ὅτι δῆθεν οἱ ἱεράρχαι αὐτοί "φυλάγουν Θερμοπύλας"! Καιρός, λοιπόν, οἱ εὐλαβεῖς κληρικοί καί λαϊκοί τοῦ ν.ἑ. νά ἐνταχθοῦν εἰς τήν πραγματικήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν, Αὐτήν τοῦ Πατρίου Ἑορτολογίου, ἡ Ὁποία, Χάριτι Θεοῦ, δέν κοινωνεῖ μέ τήν αἵρεσιν καί τήν σατανικήν ὑποκρισίαν τῶν Οἰκουμενιστῶν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ωραία δημοσίευση αδελφέ!! Καλά κάνεις και ξεσκεπάζεις τους απατεώνες και αυτά δεν είναι ούτε το 1% των αποδεικτικών στοιχείων που υπάρχουν για τις σχέσεις Μασονίας και Οικουμενιστών!! Έχουν να γραφούν πολλά ακόμα!! Ελπίζω τουλάχιστον οι πιστοί να καταλάβουν τη ρόλο παίζει πλέον η ιεραρχία τους και να αναλάβουν τα απαραίτητα μέτρα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευχαριστούμε για την δημοσίευση.
  Σας γνωστοποιούμε την σημερινή μας ανάρτηση:

  ΑΙΣΧΟΣ: εκδήλωση των Ρόταρυ στο ξενοδοχείο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, με την ευλογία του μητροπολίτη Άνθιμου; Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης παρέλαβε φιλανθρωπική βοήθεια από το Ρόταρυ;
  http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_11.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όσο πιο "καινούριος" ο επίσκοπος, τόσο χειρότερος βγαίνει. Ο Αμερικής θα πρέπει να μείνει μέχρι να βγει η ψυχή του, γιατί ο διάδοχός του θα είναι 10 φορές χειρότερος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή