"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

Πάνδημο αντίο στον γέροντα Αμβρόσιο [ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ]

Εκατοντάδες πιστών παρά το οξυμένο κλίμα που δημιούργησε η Μητρόπολη Χίου εγείροντας νόμιμα δικαιώματα επί της Μονής Αγίων Πατέρων πριν ταφεί το σκήνωμα του Ηγουμένου, αποχαιρέτησαν το μεσημέρι του Σαββάτου τον Μακαριστό γέροντα Αμβρόσιο. Φίλοι και γνωστοί, ορθόδοξοι πιστοί και ιερείς τόσο του νέου όσο και του παλαιού ημερολογίου απέτισαν φόρο τιμής στον γέροντά τους, τον γέροντα Αμβρόσιο που έτυχε ευρείας αποδοχής από το ποίμνιο του νησιού.
Στην κατάμεστη από κόσμο Σκήτη των Αγίων Πατέρων το κλίμα ήταν ήδη βαρύ από την Παρασκευή, με κύριο θέμα συζήτησης τον τρόπο με τον οποίο ο Μητροπολίτης Μάρκος θέλησε να εγείρει ζητήματα κυριότητας επί του Μοναστηριού που 91 χρόνια ανήκει στην Εκκλησία των Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών.
Παρά τις διαφωνίες των προηγούμενων ημερών δεν ήταν λίγοι οι ιερείς της Μητρόπολης Χίου που παρακολούθησαν την Εξόδιο Ακολουθία συνοδεύοντας τον μακαριστό Αμβρόσιο στην τελευταία του κατοικία.
 

 
Καρφιά Χρυσοστόμου κατά Μάρκου
Την πικρία του για τη στάση της Μητρόπολης Χίου και προσωπικά του Μητροπολίτη Μάρκου εξέφρασε στον επικήδειο λόγο ο Μητροπολίτης ΓΟΧ Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος.
«Ο Ηγούμενος Αμβρόσιος παρά την ευρεία αποδοχή αμφισβητήθηκε από πολλούς ρασοφόρους που μέχρι χθες δεν δέχονταν την ιερατική του ιδιότητα και τον αποκαλούσαν με το κοσμικό του όνομα, Αγγελή. Όλοι με ρωτούν τι γίνεται την επόμενη ημέρα. Η απάντηση είναι μία το Μοναστήρι συνεχίζει κανονικά την ιστορία του και τη ζωντανή του παράδοση.
Η ψυχή του γέροντα από τη μία χαίρεται που από τη μία όλοι εμείς προσευχόμαστε για την ανάπαυσή του αλλά από την άλλη λυπάται. Διότι δίπλα στο Χριστό μας υπήρξε ένας Ιούδας, δίπλα στον Λεωνίδα υπήρξε ένας εφιάλτης και δυστυχώς δίπλα στον Αμβρόσιο υπήρξαν κάποιοι παρόμοιοι. Ο Αμβρόσιος βλέπει την προδοσία που έκαμαν στη μνήμη του από την ημέρα εκοιμήθη.
Ο γέροντας Αμβρόσιος θλίβεται βλέποντας αυτούς που 91 χρόνια ήταν απόντες και σήμερα δήθεν ενδιαφέρονται για το μοναστήρι. Πολλοί βέβαια αγάπησαν την προδοσία, τον προδότη όμως κανένας», δήλωσε ο κ. Χρυσόστομος.

(ΠΗΓΗ: http://www.politischios.gr/koinonia/pandimo-antio-ston-geronta-ambrosio-binteo-foto )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου