"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΡΑΚΟΥ

(ΣΧΟΛΙΟ "ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ": Η ΔΡ. ΜΑΡΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑΤΡΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΑΜΠΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΚΑΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ) ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ). 
 

1 σχόλιο:

  1. Ο Ζωογονος Ήλιος της Αγίας Λεβεντιάς και Της Παλικαροσυνης είναι ο Χριστός μας και Η Αγία Του Εκκλησία.
    Ας ανοίξουμε την πόρτα της καρδιάς μας να εισέλθει Εκείνος, και τότε πάλι το Άγιο Έθνος των Ελλήνων θα μεγαλουργήσει και θα διαπρέψει όπως αρμόζει στην παράδοση και στην ιστορία.
    Αυτές οι νίκες δεν είναι νίκες που αποκτήθηκαν με αριθμητικές υπεροχες και πλούσιο πολεμικό εξοπλισμό αλλά με την άδολη γνήσια Πίστη, την απλότητα και την αγνότητα των αφανών ηρώων της διπλανής πόρτας. Έτσι προχώρησαν οι Πατέρες μας και κέρδισαν την παγκόσμια υπόκλιση και αναγνώριση και έδωσαν το λαμπρό παράδειγμα σε εμάς τους νεώτερους.
    Στο χέρι μας είναι να ξαναγράψουμε τέτοιες χρυσές σελίδες με παρόμοια αλλά και μεγαλύτερα ανδραγαθηματα στην Ιστορία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή