"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Έκκληση προς τους Έλληνες της Θράκης

 
Αγαπητοί μας συμπατριώτες της Θράκης μας,
οι δεσποτάδες σας (δημόσιοι υπάλληλοι της κρατικής Εκκλησίας της Ελλάδος) σας πρόδωσαν για άλλη μια φορά.
Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα ΑΚΤΙΝΕΣ (http://aktines.blogspot.gr/2014/07/blog-post_47.html) "ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, ο Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελέημων, ο Αλεξανδρουπόλεως και Τραϊανουπόλεως Άνθιμος και ο Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνός με την κοινή δήλωση τους τάσσονται υπέρ της ίδρυσης του τμήματος ισλαμικών σπουδών που σχεδιάζει να ανοίξει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπό την σκεπή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης".
 
 
Οι παραπάνω επίσκοποι εφαρμόζοντας στην πράξη της αρχές της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, απέδειξαν ότι δεν είναι πραγματικά σκοποί επί των επάλξεων της Ορθοδοξίας, αλλά φορείς των ιδεών της Νέας Εποχής της πολυπολιτισμικότητας, της διαφορετικότητας, της αποδοχής του "άλλου" και των ιδεών του.
Ο Κύριός μας όμως, Ιησούς Χριστός και αρχηγός της Πίστεώς μας διακήρυξε στεντορείως και κατηγορηματικώς "εγώ είμαι η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή" (Ιω. ιδ΄, 6), γι' αυτό και οι Πατέρες της Εκκλησίας, ποτέ δεν ανέχτηκαν την ύπαρξη ψευδών διδασκαλιών, θρησκειών και αιρέσεων. Γι' αυτό, και ενώ πάντοτε έβλεπαν στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου (ακόμη και αιρετικού ή αλλοθρήσκου) χαραγμένη την εικόνα του Θεού, εν τούτοις ποτέ δεν ανέχθηκαν (πόσο μάλλον να επιβραβεύσουν κιόλας) την διδασκαλία της πλάνης και της απώλειας.
Καλούμε λοιπόν τους Έλληνες ορθοδόξους χριστιανούς της Θράκης μας, να εγκαταλείψουν τέτοιους ποιμένες και να πυκνώσουν τις γραμμές του Ακαινοτομήτου Πληρώματος της  Εκκλησίας της Ελλάδος, που αποτελείται από αληθινούς και γνήσιους ορθοδόξους. Να σταματήσουν να εκκλησιάζονται σε ναούς που μνημονεύεται το όνομα των παραπάνω δεσποτάδων και να αναζητήσουν ναό στον οποίο να μνημονεύονται ορθόδοξοι Επίσκοποι.
 
 
Καλούμε τους Έλληνες μουσουλμάνους (Πομάκους) της Θράκης να επιστρέψουν στην θρησκεία των προγόνων τους, στην Οδό της Ορθοδοξίας του γλυκύτατου Ιησού μας.
Καλούμε τέλος ακόμη και τους Τούρκους της Θράκης να εγκαταλείψουν την απάτη και το σκότος του Ισλάμ και να αναζητήσουν με καθαρή καρδιά και καλή προαίρεση την Αλήθεια και ο Κύριος της Δόξης και μόνος αληθινός Θεός, Ιησούς Χριστός, θα τους την αποκαλύψει, διότι, όπως είπε "ζητήστε και θα σας δοθεί" (Ματθ. ζ΄, 7).

1 σχόλιο:

  1. Δημήτριος Χατζηνικολάου31 Ιουλίου 2014 στις 11:01 μ.μ.

    Καθαρῶς συγκρητιστικό τό κείμενο τῶν τεσσάρων λυκοποιμένων. Νά περνᾶμε καλά, λένε, καί ποιός νοιάζεται γιά τήν ἐντολή τοῦ Ἰησοῦ, "πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τά ἔθνη, βαπτίζοντες, αὐτούς εἰς τό ὄνομα τοῦ Πατρός καί τοῦ Υἱοῦ καί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος" (Μτ. 28: 19). Ὡς δόλωμα, βάζουν καί πάλι τήν ἀγάπη, ἡ ὁποία, ὅπως ἔλεγε ὁ ἀείμνηστος Μητροπολίτης Φλωρίνης τοῦ ν.ἑ. Αὐγουστῖνος Καντιώτης, χωρίς τήν ἀλήθεια, εἶναι ἀπάτη! Θεατρῖνοι, δηλαδή, εἶναι οἱ ὡς ἄνω ψευδεπίσκοποι, ἐφόσον ὑποκρίνονται τέλεια ὅτι εἶναι διάδοχοι τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων, ἀλλά θέλουν τήν διδασκαλία τοῦ Μωάμεθ στό Ἑλληνικό Πανεπιστήμιο, τήν ὁποία μάλιστα, στό ἐπαίσχυντο κείμενό τους, χαρακτηρίζουν "κοινό θησαυρό"! Ἔχει δημοσιευθῆ δέ ὅτι ὁ ἕνας ἀπό αὐτούς μοιράζει καί τό "ἅγιο Κοράνιο" ἀντί τοῦ ἱεροῦ Εὐαγγελίου!!!

    Δ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή