"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

π. Γεώργιος Μεταλληνός: "Συκοφάντες όσοι διαστρέφουν τα λόγια μου"

Δυστυχώς, και ενώ ο Οικουμενισμός εξαπλώνεται, πολλοί δήθεν αντιοικουμενιστές, στρέφονται ο ένας κατά του άλλου, κατακρίνοντας, γενόμενοι έτσι άρπαγες της κρίσης του Θεού.
Με την περίπτωση του ιστολογίου "Στώμεν Καλώς" έχουμε ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν. Και αυτό διότι πολεμά με μένος τους "παλαιοημερολογίτες", λες και αυτοί είναι ο εχθρός της Εκκλησίας. Στον ανίερο αυτό πόλεμο, έχει βρει εφαρμογή το μακιαβελικό αξίωμα "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Η διαστρέβλωση και ο φανατισμός δεσπόζουν στις αναρτήσεις του.
Τελευταίο παράδειγμα το άρθρο με τον διαστροφικό τίτλο: Π. Γεώργιος Μεταλληνός : '' Αιρετικοί οι « ΓΟΧ » ''
Όποιος δει το βίντεο και ακούσει ή διαβάσει τα όσα λέγει ο π. Γεώργιος, κατανοεί τελείως διαφορετικά πράγματα από αυτά που προσπαθεί να προπαγανδίσει με τον τίτλο που έχει επιλέξει ο συντάκτης του ιστολογίου. Ο π. Γεώργιος πολύ σωστά επισημαίνει πως δεν πρέπει να αποσυνδέεται το ημερολογιακό από τον Οικουμενισμό που το δημιούργησε, γιατί έτσι καταντά δεκατριμεριτισμός. Μάλιστα προχωρώντας πιο πέρα οραματίζεται και επανένωση των Ορθοδόξων παλαιού και νέου ημερολογίου. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ο άκυρος τίτλος (αφού με την ανάγνωση των γραφομένων του π. Γεωργίου βγαίνει το αληθινό νόημα), όσο η διαστροφή των λεγομένων του με την επιλογή ενός τέτοιου τίτλου.
Πρόσφατα μιλήσαμε με τον π. Γεώργιο και του γνωστοποιήσαμε το γεγονός. Αγανακτισμένος μας είπε πως είναι συκοφάντες όσοι διαστρέφουν έτσι τα λόγια του και κάλεσε τον συντάκτη του ιστολογίου να τον πάρει τηλέφωνο (αν δεν το έχει ας μας στείλει μήνυμα να του το δώσουμε).
Μας είπε επίσης ο σεβαστός π. Γεώργιος, πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην κρίνουμε ούτε οι του νέου τους αδελφούς του παλαιού, ούτε οι του παλαιού τους αδελφούς του νέου. Πιστεύει πως σύντομα θα έρθει η ώρα που θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και οι Ορθόδοξοι αντιοικουμενιστές θα βρεθούν επί το αυτό.
Αναφερθήκαμε και σε άλλα θέματα (όπως στο δυνάμει και ενεργεία ΟΛΩΝ των Κανόνων), και στη σημασία που έχει η μελέτη του έργου των Αγίων Πατέρων, όταν συνδυάζεται με ταπεινό φρόνημα και εν Χριστώ ζωή.
Ο Θεός να τον έχει καλά, να συνεχίζει τον κατά του Οικουμενισμού αγώνα του.

2 σχόλια:

  1. Το γεγονός ότι δεν βάζει διεύθυνση επικοινωνίας αποδεικνύει πόσο δειλός είναι. Είναι δε Βιβλικώς βεβαιωμένο ότι οι δειλοί δεν έχουν το Άγιο Πνεύμα. Εάν είχαν δεν θα τους έδινε πνεύμα δειλίας : "ου γαρ έδωκεν ημίν ο Θεός Πνεύμα δειλίας, αλλά δυνάμεως και αγάπης και σωφρονισμού"(Β΄ Τιμ. α,7).

    Ας προσευχόμεθα και γι΄ αυτόν τον ταλαίπωρο αδελφό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την ανάρτηση σας και μπράβο στον Πάτερ Μεταλληνό

    ΑπάντησηΔιαγραφή