"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΟΓΝΩΣΙΑ

Στο ιστολόγιο ΠΑΤΡΙΟ-ΓΝΩΣΙΑ, που φιλοδοξούμε να αναρτήσουμε τον κύριο όγκο του έργου των εν Ελλάδι  Ορθοδόξων του Πατρίου Ημερολογίου, αναρτήθηκαν πρόσφατα τα παρακάτω τρία λίαν αξιόλογα βιβλία:
 
 
Ένα βιβλίο ενός σύγχρονου αφανούς και εναρέτου Γέροντος, το οποίο καθορίζει τη στάση των Ορθοδόξων απέναντι στους Οικουμενιστές και τους κοινωνούντες με αυτούς. Έχει ωφελήσει πολλές ψυχές.
 
 
Ομιλία του παλαιού συντάκτου της εφημερίδος "Ορθόδοξος Τύπος" π. Παύλου σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωσις το 1970. Για την πολύ σημαντική διάλεξη αυτή διαβάζουμε και στον "Ορθόδοξο Τύπο" (20-9-1970):
 
 
 
Γραμμένο σε πολύ ωραία γλώσσα, το βιβλίο αυτό, το οποίο συνέγραψε ο χαρισματικός Γέρων Δανιήλ ο Κατουνακιώτης (αναφερθήκαμε και εδώ), ζηλωτής των πατρίων παραδόσεων, και το απέστειλε προς τον Πρόεδρο του "Συλλόγου των Ορθοδόξων" (έπειτα Κοινότητα των Γ.Ο.Χ.) αείμνηστο Μιλτιάδη Συγγούρη, αποτελεί ένα μνημείο ορθοδόξου θεωρήσεως. Η ανάγνωσή του καθίσταται αναγκαία για κάθε καλοπροαίρετο ερευνητή. Επανεκδόθηκε το 1977 από την αδελφότητα των Δανιηλαίων, της οποίας ο αείμνηστος Γέροντας υπήρξε πνευματικός πατέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου