"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Μάθε το μέλλον σου!

Εσύ φίλε ή φίλη που προσπαθείς μέσα σε μια κοινωνία σύγχυσης και "χαμένων" ευκαιριών να βρεις κάτι να σε γεμίζει, βασίζοντας τις ελπίδες σου για λίγη ευτυχία, στην τράπουλα ή στον καφέ ή στα άστρα ή και σε άλλα σκοτεινά παίγνια, έχεις τώρα την ευκαιρία να μάθεις το μέλλον σου!
Υπάρχουν δύο δρόμοι μπροστά σου.
Ο ένας είναι φαινομενικά δύσβατος. Έχει γκρίνια και φθόνο. Άνθρωποι θα σε μισήσουν και θα σε κοροϊδέψουν. Στην πορεία αυτή τη δύσκολη πρέπει να βρεις κάποιον να σε οδηγήσει. Η ανεύρεσή του σήμερα είναι πιο δύσκολη ακόμη και από την ίδια την πορεία. Όταν τον βρεις πρέπει να υποταχθείς σε αυτόν. Με την υπακοή στον πνευματικό σου και περνώντας δια πυρός και σιδήρου θα περάσεις τη ζωή σου, κυρίως με λύπες και πόνο, μέχρι τον σωματικό θάνατο. 
Ο άλλος δρόμος είναι φαινομενικά εύκολος. Σε αυτόν δεν περπατάς καν, αλλά σε κουβαλάν κάποιοι, όπως οι σκλάβοι κάποτε κουβαλούσαν τον αφέντη τους, με τη διαφορά πως εσύ είσαι ο σκλάβος στην πραγματικότητα, αλλά δεν το ξέρεις ακόμη. Οι ηδονές που θα γνωρίσεις είναι πολλές, τόσες πολλές που θα καταντήσουν βασανιστικές. Η ικανοποίηση των επιθυμιών σου χρόνο με το χρόνο θα εξελίσσεται σε μια ακόρεστη δίψα που θα σε κατατρώγει. Το μόνο σίγουρο είναι πως και αυτός ο δρόμος στο τέλος καταλήγει σε πίκρες και πόνους, έστω και αν προσπαθείς να τους διασκεδάσεις με τις ηδονές. Τέλος δρόμου και εδώ ο σωματικός θάνατος.
Δεν χρειάζεται να τρέχεις, δεξιά και αριστερά, σε αστρολόγους και μάγους, σε χαρτορίχτρες και καφετζούδες, δεν χρειάζεται να βλέπεις τις κάρτες ταρώ, να ρίχνεις τις ρούνες ή να διαβάζεις τα ζώδια. Το μέλλον σου είναι σίγουρο: θα πεθάνεις σε αυτή τη ζωή.
Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις αν θα πεθάνεις και στην επόμενη. Αν επιλέξεις να ακολουθήσεις την διδασκαλία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, του μόνο αληθινού Θεού, τότε θα ζήσεις αιώνια μέσα σε τέτοια αληθινή Χαρά και Ευφροσύνη, που δεν έχεις φανταστεί ποτέ σου. Ο γλυκύτατος Κύριός μας, θέλει μόνο ένα πράγμα από σένα. Να του πεις "θέλω" απλώνοντας Του το χέρι σου.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου