"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ

 
-Τί κι αν ο Λατινόφρων Βαρθολομαίος με τον ομόφρονα σεσημασμένο παρατρεχάμενό του Γαλλίας Εμμανουήλ, συμπροσεύχονται με τον καταδικασμένο, από την Εκκλησία, παναιρετικό Πάπα Ρώμης;
-Εσείς μη διακόπτετε το μνημόσυνό τους, για λόγους "Οικονομίας". Κάντε "Οικονομία", κι ας είναι η "οικονομική" κρίση, κρίση Πίστεως.
-Σε όσους σας ρωτήσουν "σε τι διαφέρουν οι Ουνίτες (στο 0.39), από τους ποιμένες σας;", αλλάξτε θέμα απαντώντας τους "οι παλαιοημερολογίτες είναι σχισματικοί και εκτός εκκλησίας".
-Συμφωνούμε. Είναι εκτός της εκκλησίας του διαβόλου που παρακολουθήσαμε στο βίντεο. Εσείς είστε;
-Μην κακοκαρδίζεστε. Κάνετε υπομονή άχρι καιρού. Άλλωστε έχετε πολλά πολλά χρόνια μπροστά σας να μετανοήσετε...
-Αχ και να ξυπνούσατε μονομιάς, να άλλαζε όλος ο ντουνιάς! Από αγάπη σας τα λέμε: ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ.
 

1 σχόλιο:

  1. "Μεταβαλείν ανθρώπου φύσιν ου ράδιον"

    Μετά από 100 περίπου χρόνια συστηματικής έκπλυσης εγκεφάλων, μάλιστα με τα φώτα μιας θεολογικής ψευδοεπιστήμης, δεν μπορεί να περιμένει κανείς πολλά πράγματα. Και, σα να μην έφτανε μόνο αυτό, είχαμε και τους γέροντες. Ήταν και ορώντες! Αλλά ότι το βαπόρι που έπλεε είχε βάλει σημάδι τις Πόρτες, όπως το Σάμαινα, δεν το είδαν.
    Ναυαγήσαμε, οι καπεταναίοι έβλεπαν ποδόσφαιρο, οι ορώντες πολλαπλασίαζαν τις αγαπητικές σχέσεις, το βαπόρι είχε "αυτόματο πιλότο". Οι Πόρτες δεν είχαν, δεν κουνήθηκαν από τις θέσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή