"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η βία των ψευτοχριστιανών

(Ο νέος Βέκκος Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι Λατινόφρονες του Κατσουλιέρηδες, με τη βοήθεια της κοσμικής εξουσίας ως γνήσιοι κακόδοξοι επιτίθονται στους Εσφιγμενίτες. Ιδού λοιπόν έργα "ορθοδόξων". Από εδώ):
 
 
ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στο Άγιο Όρος για την απομάκρυνση Μοναχών - Θα αντισταθούμε λένε οι γέροντες με όλα τα μέσα
 

- Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αυτή την ώρα στο Κονάκι στις Καρυές
- Η ΕΛΑΣ διαψεύδει την παρουσία αστυνομικών στο σημείο

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αφαίρεσε την ονομασία της Μονής Εσφιγμένου από μια αδελφότητα 115 μοναχών με επικεφαλής τον γέροντα Μεθόδιο και την έδωσε σε μια νέα αδελφότητα που αριθμεί 6 μοναχούς.

Οι μοναχοί της παλαιάς αδελφότητας αρνούνται να εφαρμόσουν την εντολή του Πατριάρχη καθώς λένε πως είναι παράνομη και δεν εγκαταλείπουν το χώρο που βρίσκονται.

Μάλιστα το 2006 οι μοναχοί του γέροντα Μεθόδιου είχαν αντισταθεί στους μοναχούς του γέροντα Χρυσόστομου. Στις μάχες που έγιναν σώμα με σώμα χρησιμοποιήθηκαν σιδηρολοστοί και άλλα αντικείμενα όταν η αστυνομία είχε επιχειρήσει να τους απομακρύνει από το Κονάκι στις Καρυές.

Αυτή την ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στις Καρυές και ετοιμάζονται να επέμβουν εάν οι μοναχοί δε φύγουν οικειοθελώς, ενώ στο σημείο σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται και εισαγγελέας.

Κάτι τέτοιο δεν πρόκεται να συμβεί διαμηνύει μέσω του Newsit o γέροντας Μεθόδιος ο οποίος λέει "θα αντισταθούμε με όλους τους τρόπους. Θα κάνουμε οτι χρειαστεί. Η αστυνομία ετοιμάζεται να επέμβει βιαίως εάν δεν υποχωρησουμε αλλά εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί. Σε μια αναταραχή συμβαίνουν πολλά. Το 2006 είχαμε μάχες σώμα με σώμα. Μπορεί και τώρα να γίνουν τα ίδια και ακόμη χειρότερα".
"Ο Πατριάρχης παράνομα έδωσε την ονομασία στην άλλη αδελφότητα" λέει ο γέροντας Μεθόδιος " γιατί ο καταστατικός χάρτης του Αγίου Όρους που είναι ένα κομμάτι από το εθνικό Σύνταγμα λέει οτι για να γίνει κάποιος Ηγούμενος σε μια Αγιορίτικη Μονή πρέπει να έχει γίνει μοναχός μέσα στο Άγιο Όρος, ο πατέρας που πρόβαλε για Ηγούμενο ο Πατριάρχης έχει γίνει εκτός Αγίου Όρους. Πρώτη παράβαση.

Δεύτερη παράβαση είναι το γεγονός πως για να ψηφίσουν για Ηγούμενο οι μοναχοί πρέπει να έχουν 6 χρόνια στο Μοναστήρι από την ημέρα που έγιναν μοναχοί, αυτοί δεν έχουν ουτε μια ώρα στο Μοναναστήρι. Τέλος για να εκλέξουν την Αρχή της Μονής πρέπει να είναι αδελφότητα. Αυτοί ειναι όλοι και όλοι 5 με 6 άτομα".

Ακούστε τις δηλώσεις του γέροντα Μεθόδιου στο NewsIt

Η ΕΛΑΣ πάντως διαψεύδει την παρουσία ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στο σημείο και λέει πως δεν υπάρχει καν επεισόδιο μεταξύ των μοναχών παρά την σαφή και συγκεκριμένη καταγγελία του γέροντα Μεθόδιου. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου