"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Πατριο-γνωσία: Μια προσπάθεια ψηφιοποίησης και παρουσίασης του έντυπου αρχείου του ιερού ημών αγώνος



Αγαπητοί πατέρες και αδερφοί χαίρετε!

Εδώ και λίγες μέρες έχει δημιουργηθεί το παραπάνω ιστολόγιο, με την βοήθεια του Αγίου Θεού μας και συνεργεία εκλεκτών εν Χριστώ αδελφών, το οποίο έχει σκοπό να οργανώσει και να παρουσιάσει σταδιακά, σε ψηφιακή μορφή, τα άπαντα των εκδόσεων, περιοδικών ή βιβλίων, του ιερού μας αγώνος από το 1924 μέχρι σήμερα.

Το αρχείο είναι τεράστιο και άγνωστο στους πολλούς. Είναι ένα έργο που απαιτήθηκε χρόνος και κόπος για να αποκτηθεί και σε ορισμένες περιπτώσεις πολλές εκδόσεις με θαυμαστό τρόπο έφτασαν στην κατοχή μου. Όμως υπάρχουν και πολλά ακόμη αρχεία που αναζητούνται και για αυτό κάνω έκκληση για συνεισφορά.

Για το μεγάλο αυτό έργο της ψηφιοποίησης απαιτείται επίπονη προσωπική εργασία, αλλά πιστεύουμε πως αξίζει να γίνει, αφενός για να μείνει ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, αφετέρου γιατί τοιουτοτρόπως διασώζονται από την φθορά τα ιστορικά αυτά έντυπα.

Σε πρώτη φάση θα παρουσιαστούν αρχεία που έχουν ήδη ψηφιοποιηθεί. Στη συνέχεια το ιστολόγιο θα εμπλουτίζεται συεχώς.

Στην υποενότητα "Αρχείο: Έρευνα - Αναζητήσεις αρχείων" θα αναρτώνται τίτλοι εντύπων που αναζητούνται, αλλά θα μπορείτε να στέλνετε και εσείς στο email τίτλους βιβλίων ή περιοδικών που έχετε υπόψιν σας και τα αναζητείτε.

Κλείνοντας σας ευχαριστώ όλους, ιδιαιτέρως τους εν Χριστώ αδελφούς που έσπευσαν να συνδράμουν εξ αρχής σε αυτή την προσπάθεια ποικιλοτρόπως. Ενδεικτικά μνημονεύω Παναγιώτη, Αναστασία, Γεώργιο, Δημήτριο, Αντώνιο και προσεύχομαι για την παρά Κυρίου ανταπόδοση.

Νικόλαος
ελάχιστος εν Χριστώ αδελφός
δάσκαλος δημοτικού και ιεροψάλτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου