"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Προσοχή στην εκ δεξιών παγίδα


Στο χριστιανονεοδημοκρατικό ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ και συγκεκριμένα εδώ δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο "Ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, στόχος του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ" στο οποίο γίνεται επίθεση στο αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, για τις θρησκευτικές θέσεις του. Το άρθρο όμως αυτό, το οποίο αποτρέπει τους χριστιανούς αναγνώστες του από το να ψηφίσουν τον «άθεο» ΣΥΡΙΖΑ,  στοχεύει προφανώς να κατευθύνει τους ψήφους των προς ένα «δεξιό» «χριστιανικό» κόμμα, ουσιαστικά τη ΝΔ.
Αφού αρχικά τονίσω ότι δεν υποστηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ (ούτε κανένα άλλο κόμμα, αφού κατά τον Ψαλμωδό "μη πεποίθατε επ' άρχοντας"), θέλω να κάνω δύο παρατηρήσεις.
Πρώτον, χρειάζεται μεγάλη προσοχή από εμάς τους χριστιανούς να μην πέσουμε στην παγίδα της εκμετάλλευσης της Ορθοδοξίας από τις διάφορες ιδεολογίες. Και ενώ οι λεγόμενες αθεϊστικές κομμουνιστικές ιδεολογίες είναι φανεροί εχθροί, λόγω της ευθείας απορρίψεως της αληθινής πίστης, υπάρχουν ιδεολογίες, δήθεν φιλελεύθερες, οι οποίες εκμεταλλεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού. Έτσι, οι φιλελεύθεροι δημοκράτες του καπιταλισμού μιλούν για την αξία της ελευθερίας και του πλουραλισμού, που πρεσβεύει δήθεν και ο χριστιανισμός (δεν είναι τυχαίο ότι και ο Οικουμενισμός παίζει το ρόλο του στο Σύστημα σήμερα), οι νεορθόδοξοι κομμουνιστές προβάλλουν την ισότητα που πρεσβεύει η Ορθοδοξία (συγχέοντας την πραγματική ισότητα μπροστά στο Θεό με την κοινωνική ισοπέδωση των συντρόφων-Ιζνογκούντ), οι διεθνιστές της ροζ αριστεράς ξέρουν μόνο το «ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην», οι εθνικιστές-σωτήρες υμνούν την "ελληνορθοδοξία" και την ανωτερότητα των Ελλήνων στα μάτια του Θεού, μαχαιρώνοντας βρωμερούς λαθρομετανάστες.
Δεύτερον, αν οι "συριζαίοι" είναι "άθεοι" και "αντιχριστιανοί" και "αντιπατριώτες", τότε τί μπορούμε να πούμε για τους "δεξιούς" με τους μεγάλους σταυρούς, που έχουν ήδη ξεπουλήσει τη χώρα στους Εβραίους τοκογλύφους, σε Αμερικάνους και Ευρωπαίους δυνάστες, που την Ορθοδοξία την θυμούνται κάθε τέσσερα χρόνια πριν τις εκλογές, που είτε ως κυβέρνηση είτε με την ανοχή τους, ψηφίζοντας τα αντίστοιχα νομοσχέδια, στήριξαν, όλα αυτά τα χρόνια, τα ανήθικα και αντιλαϊκά νομοσχέδια, που διέλυσαν τους θεσμούς της κοινωνίας (διαζύγια, εκτρώσεις), που δολοφόνησαν την γλώσσα μας με τον αλήστου μνήμης Ράλλη, που εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία βάζοντάς μας στην ΕΟΚ, που αναγνώρισαν το κράτος του Ισραήλ, που φωνάζαν «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», όταν πουλάγαν την πατρίδα στις γερμανικές εταιρίες ή όταν για την υποταγή της Θρησκείας στον Πάπα τηρούσαν σιγή ιχθύος ή όταν για την Οικογένεια πετάγαν ψίχουλα στους πολυτέκνους, που..., που...



 Αριστερά ο άθεος κομμουνιστής Χαρίλαος Φλωράκης που εξομολογήθηκε και κοιμήθηκε στη μετάνοια, δεξιά ο δεξιός χριστιανός πατριώτης Αντώνης Σαμαράς με εβραϊκό σκουφάκι καταθέτει στεφάνι στους σταυρωτές του Κυρίου. Είθε να του δώσει ο Κύριος μετάνοια.

Ω αδελφοί μου, χίλιες φορές χωρισμός Εκκλησίας-Κράτους και διακοπή μισθοδοσίας των ιερέων, μπας και αποκτήσουμε ομολογιακό φρόνημα. Μήπως γίνουν ομολογητές, έστω και με το στανιό, οι αντιοικουμενιστές πνευματικοί, δέσμιοι όμως του χρυσίου του Καίσαρα, που τους εμποδίζει από την αποτείχιση, που στοιχίζει. Μήπως βγουν και μάρτυρες ακόμη, γιατί η κόλαση έχει γεμίσει από πολίτες «φιλελεύθερων» κοινωνιών. Πόσο διαχρονικό είναι το "καλύτερα τούρκικο φέσι, παρά παπική τιάρα".
Μπροστά στον συνεχιζόμενο εκ δεξιών κίνδυνο της αλλοτρίωσης του ορθόδοξου φρονήματος των Ελλήνων, αναβοώ μαζί με τον Λένιν: «Όσο χειρότερα, τόσο καλύτερα». Ή ακόμη καλύτερα κατά το ευαγγελικό ρήμα: «Ός αν θέλει την ψυχήν αυτού σώσαι, απωλέσει αυτήν».

3 σχόλια:

  1. συγχαρητήρια για την υπέροχη και σφαιρική τοποθέτηση. Έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε ως χριστιανοί Έλληνες. Μπράβο! και πάλι μπράβο! Σας ευχαριστούμε θερμώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια αδελφέ μου. Συμφωνώ απόλυτα. Αν και θα ψηφίσω αριστερό κόμμα. Πλέον είναι πιο κοντά στο Θεό ακομα και απο την ιδια την επισημη εκκλησια! Οπως ειπε ενας γεροντας: εχουν ολο το ευαγγελιο και το εφαρμοζουν,αλλα δεν γνωριζουν Χριστο!

    Οποτε παει κανενας θρησκιος κεφαλαιουχος-νεοπλουτος να διωξει κανα φτωχο Λαζαρο, μονο το Παμε και την Ανταρσυα βλεπω εκει... Ποτε δεν ειδα καναν παπα,η καναν δεξιο...Αγιε μου Χρυσοστομε,για εναν αγρο διωχθηκες,εσυ το μεγαλυτερο και σοφοτερο πνευμα των χριστιανων.

    Δι ευχων.
    Παναγιωτης γιαννενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν μπορείς να χειροκροτήσεις κάποιον που βρίζει τον πατέρα σου, τότε μπορείς να ψηφίσεις κάποιον που βλασφημά τον Θεό σου. Κάποια πράγματα είναι ασυμβίβαστα και φαίνονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή