"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Βαρυσήμαντος διδακτική επιστολή του π. Θεοδωρήτου

Η ιστοσελίδα "Εκκλησιαστικός" συνεχίζει να μας εκπλήσσει για άλλη μια φορά, αφού αντί για τους εκατοντάδες εχθρούς της πίστης, της πατρίδος και της ανθρωπότητος, επέλεξε να επιτεθεί για άλλη μια φορά στη Σύνοδο των Ενισταμένων και προσωπικά στον ασθενούντα Μητροπολίτη Ωρωπού Κυπριανό, δημοσιεύοντας και ερμηνεύοντας μία από τις τρεις επιστολές "Προς Ανδρέαν" του μακαριστού π. Θεοδώρητου, ο οποίος πικραμένος από τα απανωτά σχίσματα, που ταλανίζαν τότε την Εκκλησία αναφέρεται στα γεγονότα της εποχής και στην ευθύνη και του Μητροπ. Κυπριανού.

Εμείς συνιστούμε να συνεχίσουν την ανάγνωση και των άλλων βιβλίων και επιστολών του π. Θεοδωρήτου, προς ωφέλεια ψυχική και τέρψη πνευματική, αρχίζοντας από την παρακάτω επιστολή, που δημοσιεύθηκε είκοσι χρόνια σχεδόν μετά την "Προς Ανδρέαν", και η οποία φιλοξενήθηκε στο εξαίρετο περιοδικό (το οποίο δυστυχώς διέκοψε φέτος την κυκλοφορία του) "Εκκλησιαστική Παράδοσις" (Μάρτιος-Απρίλιος 2004) του αγωνιστού και φωτισμένου Αρχιμανδρίτου π. Ευθυμίου Μπαρδάκα. Μακάρι κάποτε να βαδίσουμε στον κοινό δρόμο που επιτάσσουν οι καιροί, ήτοι τον δρόμο της αγάπης, της μετριοπάθειας, της συγχώρησης, της μετάνοιας και της ενότητος.

3 σχόλια:

  1. Δηλαδή τώρα αυτό αμνηστεύει τους Κυπριανίτες? Όχι ότι συμφωνώ με τους Εκκλησιαστικούς που δημοσίευσαν επιστολή του παλαιοημερολογίτη-οικουμενιστή-ακροβάτη πατρός Θεοδωρήτου...αλλά εκείνη έχει τουλάχιστον αξία διότι ενω συμφωνεί εκκλησιολογικώς με τον Κυπριανό δεν θα ήθηλε ποτέ κοινωνία μαζί του γιατί τον θεωρεί απαταιώνα και ψευδοποιμένα...ένας ουσιαστικά "δικός του"..
    Αλλά με τούτη εδω την δημοσίευση...ΕΛΕΟΣ!!! Δηλαδή η Εκκλησία συναπαρτίζεται από ομίλους, σωματεία, ομάδες, κοινότητες (κανείς δεν νοιάζεται βέβαια για το πως δημιουργήθηκαν..) και θα συστήνουμε επιτροπές για να ενώνσουμε τις επιχειρήσεις μας-μαγαζάκια μας? Δηλαδή αυτή είναι η "κρυστάλινη ομολογία" του Φλωρίνης? Ασελγείτε κύριοι στη μνήμη του μακαριστού πρωθιεράρχου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ό,τι ξέρεις λες καημένε Tzourtzoulos, ο Θεός να σε ελεήσει. Ας υπάρχει το τελευταίο γελοιωδέστατο σχόλιό σου στο παρόν ιστολόγιο, ως παράδειγμα προς αποφυγή και για να δούνε οι αναγνώστες για άλλη μια φορά τον μακιαβελισμό και το κόμπλεξ που διακατέχει τον λόγο των πορωμένων.
    Καλή μετάνοια και φώτιση αδελφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έ όχι και "οικουμενιστής-ακροβάτης" ο π. Θεοδώρητος! Αυτό αποτελεί συκοφαντία εναντίον ενός κοιμηθέντος μαχητού της Ορθοδοξίας, ο οποίος πολέμησε με τη δυνατή του θεολογική και ορθοδοξώτατη πέννα τις πλάνες και τις ακροβασίες τόσο των οικουμενιστών όσο και των αντι-οικουμενιστών. Αυτός πρώτος αντιμετώπισε τον μέγα συνήγορο των οικουμενιστών π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο. Από αυτόν μάθαμε την πατερική διδασκαλία που χρησιμοποιούμε εναντίον του Οικουμενισμού. Εσείς ποιος είσθε που πάτε να τον ακυρώσετε;

      Διαγραφή