"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΧΑΙΡΕΤΕ!


Αγαπητοί αναγνώστες γεια σας!

Στο παρόν ιστολόγιο θα αναρτώνται θέματα πατερικά,θεολογικά και φιλοσοφικά, εκκλησιαστικά και εκκλησιολογικά, ιστορικά και πολιτικά,λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά, επίκαιρα και διαχρονικά, καθώς και ποικίλης ύλης.

Δυστυχώς τόσο η ελληνική εκπαίδευση σήμερα, όσο και η «μεγάλη και κακιά παιδαγωγός» τηλεόραση-που υπάρχει σε κάθε σπίτι…-, αντί να αποτελούν εργαλεία στην υπηρεσία της όντως Παιδείας και να υπηρετούν την Αλήθεια,που ανυψώνει τον άνθρωπο, διαστρεβλώνουν τεχνηέντως και σκοπίμως τη νόησή μας και μας οδηγούν σε ατραπούς απωλείας.

Ως χριστιανοί ορθόδοξοι πρώτον, αλλά και ως Ρωμιοί, έχουμε χρέος, κάτι να κάνουμε, έστω και το παραμικρό, για τα παιδάκια μας…Γιατί ο κάθε εχέφρων άνθρωπος γνωρίζει πολύ καλά, ότι η περιβόητη «κρίση» που βιώνουμε, είναι κρίση πνευματική και ηθική, αποτέλεσμα της αποστασίας μας από τον Χριστό και Σωτήρα μας.

Σε αυτό το ηλεκτρονικό «Κρυφό Σχολειό» θα διαβάζετε θέματα, ιδέες, γράμματα και σπουδάγματα, του Θεού τα πράγματα. Αντλούμενα από το Ιερό Ευαγγέλιο και γενικώς τη θεόπνευστη Βίβλο, την Ιερή Παράδοση, τους Άγιους Πατέρες, τους Ιερούς Κανόνες,τα αποστάγματα σοφίας των προ Χριστού παιδαγωγών Ελλήνων φιλοσόφων, μέχρι και την πένα παλαιότερων και σύγχρονων πνευματικών,λογίων και λογοτεχνών.

Αλλά και για κάθε καλοπροαίρετο προϊόν αγάπης, που περιλαμβάνει σκέψεις, ιδέες και γνώσεις, με τη μορφή άρθρων, εργασιών ή επιστολών, όπως και για οποιαδήποτε παρατήρηση, στείλτε στο email: krufosxoleio@yahoo.gr

Ήδη στο διαδίκτυο υπάρχουν εξαίρετα ελληνικά ιστολόγια όπου μπορεί κανείς ως μέλισσα να αντλήσει πολλά ωφέλιμα. Ένα ακόμη λιθαράκι στην ορθόδοξη αγωγή, βάζουμε σήμερα κι εμείς, με τη χάρη του Θεού.

Να εύχεστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου