"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Το αληθινά μεγάλο θαύμα στην περίπτωση του π. Χρυσοστόμου Τζανή

Προχθές, όπως έγινε γνωστό, εκοιμήθη ο Ματθαιϊκός Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κυρός Χρυσόστομος Τζανής.

Πρώτα από όλα οφείλω να ευχηθώ ολόψυχα το "Θεός σχωρέστον" και είθε ο Κύριος να σώσει την ψυχούλα του και να δώσει φώτιση και παρηγοριά στα πνευματικά του παιδιά. 

Αμέσως μετά την κοίμησή του, και μέχρι σήμερα, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο διάφορα βίντεο στα οποία φαίνεται η ευκαμψία του λειψάνου του και το αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός παριστάνεται ως μεγάλο θαύμα, ακόμη και από πρόσωπα που εξύβριζαν τον μακαριστό...

Το αληθινά μεγάλο θαύμα όμως με τον π. Χρυσόστομο είναι άλλο, και όχι η ευκαμψία... Διότι η ευκαμψία από μόνη της δεν αποτελεί τεκμήριο ούτε Ορθοδοξίας, ούτε Αγιότητος, αφού ακόμη, όχι μόνο κακόδοξοι ή διώκτες Αρχιερείς, αλλά και Αιρετικοί, έχουν παρουσιάσει ευκαμψία μετά την κοίμησή τους και τάφηκαν καθιστοί (υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό περί τούτου), ενώ υπάρχουν Αρχιερείς, αναγνωρισμένοι Άγιοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που δεν παρουσίασαν ευκαμψία και τάφηκαν ξαπλωτοί. 

Για αυτό οι Ορθόδοξοι δεν πρέπει να είναι νεκροσκόποι!

Το μέγα θαύμα στην περίπτωση του μακαριστού π. Χρυσοστόμου είναι οι τελευταίες του δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν αυτές τις ημέρες και μπορείτε να τις ακούσετε στο παρακάτω βίντεο: 

Οι δηλώσεις του αυτές είναι αξιοθαύμαστες δηλώσεις αυτομεμψίας, μετανοίας και ταπεινώσεως, που δεν θυμίζουν τις αντίστοιχες δηλώσεις του δημιουργού του Σχίσματος, Βρεσθένης Ματθαίου. 

Ο π. Χρυσόστομος με θλίψη αναφέρεται στα σχίσματα και στους διχασμούς των Γ.Ο.Χ. για τα οποία ευθύνεται η υπερηφάνεια, τα πάθη και κυρίως η έλλειψη αγάπης, όπως χαρακτηριστικά λέει, και κλαίγοντας παρακαλεί τους πιστούς να προσεύχονται για την σωτηρία του λέγοντας: "εμένα να με συγχωρέσετε, φεύγω για την άλλη ζωή, να εύχεσθε να με ελευθερώσει ο Θεός, να μην πάω στην κόλαση". 

Πόσο πολύ απέχουν αυτά τα ταπεινά λόγια από εκείνα που έγραψε ο Ματθαίος στη Διαθήκη του (υπήρξε μάλιστα φοβερή λογοκλοπή σε αυτήν, όπως μπορεί να διαπιστώσει όποιος έχει μελετήσει καλά τους Συναξαριστές): "εγώ μεν τώρα, ω τέκνα μου, υπάγω εις τον Θεόν και Ουράνιον Πατέρα"!

Ο υπερήφανος πατέρας του Σχίσματος δηλώνει σίγουρος ότι θα υπάγει στον Παράδεισο. Ο ταπεινός επίγονος αυτοκατηγορείται για τα λάθη του και παρακαλεί για το έλεος του Θεού.

Αυτό είναι το αληθινά μεγάλο θαύμα στην περίπτωση του π. Χρυσοστόμου Τζανή! Και είθε η θαυμαστή αυτή στάση του να γίνει πρότυπο και λαμπρό παράδειγμα μετανοίας για τους ΓΟΧ όλων ανεξαιρέτως των Συνόδων

Και πάλι εύχομαι ο Κύριος να συγχωρήσει την ψυχή του πλάσματός του, του εκλιπόντος π. Χρυσοστόμου, και να μας ελεήσει όλους! Αμήν, γένοιτο!

Νικόλαος Μάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου