"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România a acceptat oficial erezia Anabaptismului

 

Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România a publicat un text intitulat „Mărturisire De Credință” care conține diverse unele foarte importante erori.

Una dintre ele este următoarea:

Sfântul Botez se poate face doar prin întreita afundare, invocând la fiecare afundare (completă) câte o Persoană a Sfintei Treimi. Orice altă modalitate de a ”boteza” nu este corectă, iar „botezul” nu este valid. Acesta este singurul Botez al creștinului”.

Această poziție contrazice practica Bisericii Unice, Sfinte, Catolice și Apostolice, care are două feluri de guvernare, așa cum ne învață Sfântul Nicodim Sfântul: „Este trebuinţă a şti cineva mai-nainte, că două feluri de chivernisire, şi de îndreptare, se păzesc în Biserica lui Hristos. Un fel se numeşte scumpătatea, iar celălalt, se numeşte iconomie şi pogorământ. Cu care chivernisesc mântuirea sufletelor iconomii Sfântului Duh, uneori cu unul alteori cu altul” (Pidalionul, Nota de subsol din Canonul 46 din Sfinții Apostoli).

Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România respingând Iconomie (Οἰκονομία) și acceptând numai Scumpătatea (Ἀκρίβεια) cade în erezie și dispreţul Bisericii, întrucât respinge celelalte căi de Botez, care au fost aprobate de Biserică pe baza Ιconomie.

Mai exact, el neagă:

a) Botezul sangelui primit de cei care au fost martirizați pentru Hristos înainte de a putea fi botezați în apă.

b) Botezul clinicilor (prin stropire sau turnare) primit de cei care au fost cei care erau la un pas de moarte, cei paralizați și cei grav bolnavi.

c) Botezul în aerul pruncilor care erau în pericol de moarte.

Din acest motiv Fotie cel Mare recunoaște că „în Biserica lui Dumnezeu multe botezuri au fost tolerate și acceptate datorită nevoii vremurilor și locurilor” (Către Arhiepiscopul Leon al Calabriei).

Să sperăm să găsim Adevărați Români Ortodocși care să respingă ereziile conducerii lor!

Nicolae Mannis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου