"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Από το τελευταίο βιβλίο του μακαριστού π. Θεοδωρήτου (+2007)

 

(Ορθοδοξία Πολεμουμένη, Αθήνα, 2007, σελ. 75-77)

22 σχόλια:

  1. Μα καλά, δεν πιστεύετε τα ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ Μέσα Μαζικού Εωσφορισμού (ΜΜΕ) και πιστεύετε τον αείμνηστο και πολλές φορές προφητικό π. Θεοδώρητο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2020/09/blog-post_11.html#comment-form

    Αφιερωμένο στην σύνοδο ΓΟΧ ΘΝΠ Καλλινίκου

    π.Γρηγόριος Ζιώγος

    ΥΣ
    αποτειχισμένος και γραπτώς απο την Σεργιανιστική Σύνοδο ΓΟΧ Καλλινίκου [Σεργιανισμός = συνεργασία και υποταγή της εκκλησίας στην θεομάχο εξουσία με σκοπό να χτυπηθεί η εκκλησια ]

    Το σχόλιο ηταν ΑΠΑΞ μόνο και μόνο για ενημέρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς γνωστό τρικαμηνικό που στέλνει κάθε μέρα σχόλια που ζητούν απελπισμένα δημοσίευση:
    Στείλε μου το τηλέφωνό σου να σου εξηγήσω προφορικά τα λάθη σου. Μη φοβάσαι τόσο πολύ.

    Προς π. Γρηγόριο:
    Μέχρι να αποδείξεις υπαρκτή την ματθαιϊκή φαντασίωση κατά του Αγίου πρ. Φλωρίνης περί δήθεν "χειροθεσίας" του Ζακύνθου ( https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2020/08/blog-post_56.html ) την οποία διαδίδεις συκοφαντώντας ξεδιάντροπα τον Άγιο (που ούτε στο μικρό του νυχάκι δεν τον φτάνουν οι ψευτοκατακομβίτες του καναπέ με τα redmi note 8), δεν έχουμε να πούμε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ιδού τελικά (από εδώ: https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2020/09/blog-post_20.html) ποιες είναι οι περίφημες "αποδείξεις" περί "χειροθεσίας" του Ζακύνθου:
    Από την εργασία του ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗ Χριστόδουλου (τότε Δημητριάδος) αλιεύτηκε η εξής υποσημείωση:
    "420. Αι χειροτονίαι ετελέσθησαν εν τη Ι. Μονή Παναγίας Πευκοβουνογιατρίσσης Κερατέας Αττικής (Σ. Καραμήτσου - Γαμβρούλια, ένθ' ανωτ. σ. 124. «Ελεύθερον Βήμα» 2-6-1935 και 9-6-1935). Τη ιδία ημέρα oι Δημητριάδος και πρ. Φλωρίνης δια χειροθεσίας εδέξαντο ως κανονικόν Επίσκοπον τον Ζακύνθου Χρυσόστομον, χειροτονηθέντα κατά το νέον ημερολόγιον! (Εγκύκλιος Ι. Συνόδου Γ.Ο.Χ. Κερατέας σ. 8)".
    Βλέπετε; Από την Εγκύκλιο Γ.Ο.Χ. ΚΕΡΑΤΕΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΜΑΤΘΑΪΚΟΥΣ, προέρχεται η πληροφορία!!!
    Χαίρω πολύ! Μα εμείς αυτό λέμε, ότι οι Ματθαιϊκοί το εφηύραν ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ (εφόσον ψευδοσύνοδο έφτιαξαν μετά τις ψευδοχειροτονίες του 1948), για να παραστήσουν τάχα άμεμπτη την χειροτονία του Ματθαίου από νεοημερολογίτη.
    Δεν υπάρχει όμως ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πηγή της εποχής που να το μαρτυρεί αυτό και ψεύδονται ξεδιάντροπα.
    Για άλλη μια φορά δε ο π. Γρηγόριος γελοιοποιήθηκε και δυστυχώς μαζί του γελοιοποιήθηκαν και όσοι τον υποστηρίζουν ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ.
    Αυτά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

    Υ.Γ. Και εφόσον απάντησε σε αυτό που ρώτησα δημοσιεύω και το σχόλιό του, για το οποίο δεν έχω καμία φοβία ότι θα "ανατινάξει" την Σύνοδο. Η Σύνοδος άλλωστε αυτοανατινάζεται μόνη της εφόσον εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά (βλ. περιπτώσεις π. Δημητρίου Βόλου και π. Γρηγορίου Ζιώγου) και εμπαίζει έτσι τους πιστούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να με συγχωρείτε που επεμβαίνω :

      Είναι τόσο δύσκολο να κρατήσουμε (όλοι μας) την διδαχή του αειμνήστου π. Σεραφείμ Ροουζ :

      http://krufo-sxoleio.blogspot.com/2020/09/blog-post.html?m=1

      Και να αφήσουμε τους ΣΥΝΟΔΙΚΟΥΣ να αυτο-ανατιναχθούν ΜΌΝΟΙ τους.

      ΓΕΝΟΙΤΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ...

      Αλλωστε ο καρπός του Αγίου Πνεύματος είναι ΑΓΑΠΗ, ΧΑΡΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ, ΧΡΗΣΤΟΤΗΣ, ΑΓΑΘΟΣΥΝΗ, ΠΙΣΤΙΣ, ΠΡΑΟΤΗΣ, ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ. (Γαλ. 5, 22) και ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΡΠΟΎΣ!

      Ματθ. 7,16 ἀπὸ τῶν καρπῶν αὐτῶν ἐπιγνώσεσθε αὐτούς. μήτι συλλέγουσιν ἀπὸ ἀκανθῶν σταφυλὴν ἢ ἀπὸ τριβόλων σῦκα;

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου πρέπει να γνωρίζεις όμως πως και στην περίοδο των κομμουνιστικών διώξεων στην Σοβιετική Ένωση υπήρχαν και μαϊμού κατακομβίτες: αυτοχειροτόνητοι, πλανεμένοι, αιρετικοί κλπ.
      Επομένως το δίπολο Συνοδικοί=Κακοί και Κατακομβίτες=Καλοί, δεν ισχύει.
      Όλοι ως πρόσωπα θα κριθούμε.

      Διαγραφή
    3. Περί διπόλου :

      Εκείνες οι Σύνοδοι που επέτρεψαν άμεσα ή έμμεσα το λουκέτο στους Ιερούς Ναούς = Κακοί

      Εκείνες που ΔΕΝ επέτρεψαν το λουκέτο στους Ιερούς Ναούς = Καλοί

      Διαγραφή
    4. Επαναλαμβάνω: Κανείς δεν θα κριθεί ως μέρος συνόλου (α εσύ ήσουν με τους ΓΟΧ άρα Κόλαση, α εσύ ήσουν με τους ΚΟΧ άρα Παράδεισος), αλλά ως πρόσωπο. Ο καθένας μας τί έπραξε ως πρόσωπο.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Νικόλαε, και το πρόσωπο κάπου κάνει ΥΠΑΚΟΗ; Ανάλογα λοιπόν με το που κάνει υπακοή ο καθένας.

      Διαγραφή
    6. Σωστό, αλλά και για την υπακοή πάλι το πρόσωπο θα δώσει λόγο. Στο χέρι του είναι λοιπόν να μην κάνει τυφλή και αδιάκριτη υπακοή.

      Διαγραφή

  5. Και άλλη μια παρατήρηση :

    Εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς καθόμαστε και ασχολούμαστε για το τί έκανε ο Φλωρίνης, ο Ζακύνθου, ο Βρεσθένης κτλ κτλ κτλ....Αντι να αντιδράσουμε ΟΛΟΙ μαζί (όσοι ενδιαφέρονται τουλάχιστον) έτσι ώστε να ενημερωθεί ο ακατήχητος λαός και να ΜΗΝ καταπίνει ότι του σερβίρουν οι Αρχιερείς και Ιερείς της Αισχύνης.... καθόμαστε και τρωγομαστε μόνοι μας!!! Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι οι ΣΥΝΟΔΙΚΟΙ έκαναν πολύ καλή δουλειά τόσα χρόνια στο διαίρει και βασίλευε...

    Είμαστε ΆΞΙΟΙ της τύχης μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φίλε μου, δεν είναι ο "Φλωρίνης και ο Βρεσθένης".
      Είναι ο Άγιος Χρυσόστομος ο δις εξορισθείς και πολλάκις προπηλακισθείς, η σάλπιγγα της Ορθοδοξίας, και είναι και ο δαιμονόπληκτος Ματθαίος ο μηδέποτε διωχθείς και πάντοτε κρυβόμενος στο γυναικείο μοναστήρι του, ο οποίος όχι μόνο ΜΟΛΥΝΕ την Αποστολική Πίστη, αλλά και ΕΣΧΙΣΕ την Εκκλησία και ΝΟΘΕΥΣΕ την Αποστολική Διαδοχή.
      Και στην τελική είναι και θέμα Ιστορικής Αλήθειας να μην διαδίδονται ΨΕΜΑΤΑ, διότι ο πατέρας του ψεύδους γνωρίζεις ποιος είναι.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Νικόλαε ειλικρινά πιστεύεις ότι αυτή την στιγμή προέχει το θέμα Άγιος Χρυσόστομος vs Άγιος Ματθαίος...

      Αν θέλεις την γνώμη μου αυτή τη στιγμή είναι πολυτέλεια να μιλάμε γι'αυτά τα θέματα. Και εκτός από αυτό πέφτουμε και στην παγίδα του διαίρει και βασίλευε.

      ΥΓ: ΚΑΙ οι πνευματικοί απόγονοι του Αγίου Χρυσοστόμου (Καβουρίδη) ΚΑΙ οι πνευματικοί απόγονοι του Αγίου Ματθαίου (Καρπαθάκη), μόλις αντίκρισαν τον ΚΟΡΩΝΟΪΟ πάγωσαν...πέταξαν έξω το ποίμνιο και έβαλαν λουκέτα στους Ιερούς Ναούς!


      Διαγραφή
    3. Στην υπεράσπιση της αλήθειας δεν υπάρχουν προτεραιότητες. Πάντοτε προέχει η αλήθεια να λέγεται.
      Και εδώ οι Ματθαιϊκοί, μαζί με τον φίλο σου, ψεύδονται αδιάντροπα.
      Υ.Γ. Δεν ξέρεις τί έκανε κάθε ναός για να μιλάς και να γενικεύεις έτσι (ούτε έχουμε όλοι την ανάγκη να δημοσιεύουμε τις ομολογίες μας στο διαδίκτυο σαν ανώριμοι).

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Νικόλαε, η Εκκλησία εκφράζεται Συνοδικώς. Αν η Συνοδική απόφαση είναι η υπακοή στο κράτος, τότε μπορείς να μου πεις ποιον ακριβώς μνημόνευσε ο Ιερέας εκείνος που κράτησε ανοιχτό τον Ιερό Ναό; Μήπως μνημόνευσε τον Επίσκοπο που υπέγραψε την υπακοή στο αντίχριστο κράτος;

      Διαγραφή
    5. Έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα περί συνοδικών αποφάσεων νομίζω και είχα αναφέρει και την γνώμη του Αγίου Νεκταρίου. Οι αποφάσεις των επί μέρους Συνόδων δεν είναι δεσμευτικές για τους πιστούς, σε αντίθεση με τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων (και όσων Τοπικών, αυτές αναγνώρισαν).
      Επομένως δεν οφείλουμε καμία υπακοή σε συνοδικές αποφάσεις που δεν είναι ορθές.
      Δεύτερον, υπάρχει και το ενδεχόμενο τις αποφάσεις αυτές (που ενίοτε γίνονται για τα μάτια του κόσμου) να τις καταπατούν και οι ίδιοι που τις βγάζουν...
      Εκεί μπορεί να τους πεις δειλούς, αλλά όχι αιρετικούς. Και για την δειλία δεν επιτρέπεται η αποτείχιση!

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ Νικόλαε,

      Εγω αυτό που ξέρω είναι ότι ο Ιερός Ναός είναι το σπίτι του Αγίου και εκεί υπάρχει ΜΟΝΟ το Έλεος του Κυρίου Ιησού Χριστού.

      Όποιος βγάζει αντίχριστες αποφάσεις για λουκέτα ή άβατο μερικά ή ολικά σε Ιερούς Ναούς (είτε τις πιστεύει είτε όχι.. βλέπε εγκύκλιο 3024) και όποιος συμφωνεί (είτε λόγω, είτε με έργα είτε δια της ένοχης σιωπής και υπακοής είτε δια της παρουσίας του) έστω και στο ελάχιστο στην παρουσία μασκοφόρων εντός των Ιερών Ναών είναι κι αυτός κοινωνός των αντιχρίστων. Και αυτό είναι λόγος για αποτείχιση.

      Διαγραφή
    7. Και κάτι άλλο με αφορμή τον σημερινό εορτασμό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού:

      Ο Ιερός Ναός στο Κερατσίνι υπήρξε η πρώτη μου ενορία από τη στιγμή που έφυγα από το ΝΗ. Σε αυτό τον Ιερό Ναό σε ανύποπτο χρονικό διάστημα αισθανόσουν με την αίσθηση της όσφρησης να βγαίνει κατά κύματα υπέροχη ευωδιά από το Ιερό. Δεν συνέβαινε πάντοτε αλλά κάποιες φορές και σε ανύποπτο χρόνο και αυτό αποδεικνύεει ότι δεν ήταν ούτε από το θυμίαμα ούτε από κάτι άλλο.

      Προσωπικά λοιπόν από την στιγμή που αν και ειμί σκώληξ καὶ οὐκ ἄνθρωπος (ψαλμός 21) μου χάρισε ο Κύριος και ο Άγιος Κοσμάς αυτό το δώρο, ΔΕΝ μπορώ να ανεχθώ (έστω και με την παρουσία μου) μασκοφόρους εντός των Ιερών Ναών. Δεν μπορώ να δείξω αχαριστία στον Κύριο Ιησού Χριστό και στον Άγιο Κοσμά.

      ΥΓ: Δες τις σημερινές φωτογραφίες και θα καταλάβεις.

      Διαγραφή
  6. Στέλνω σχόλιο από την διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.
    Εσύ που είσαι και όλοι οι γοχ;;
    Αργότερα μόλις επιστρέψω θα ανέβουν οι φωτογραφίες

    Υσ
    Εμένα τι με νοιάζει τι έκανε Ματθαίος;;
    Πες τα στους ματθαιικούς

    Υσ 2
    Άντε σας έβγαλε λάδι ο π Παρθένιος από Μενίδι
    Οι άλλοι που κρύβονται;;

    Υσ 3
    Είδες φίλε...όσο εσύ γράφεις ειρωνικά για κατακομβιτες του υπολογιστή....ο κατακομβιτες του υπολογιστή ήταν στην διαμαρτυρία
    Σημειωτέον η απειλή τουγτου ΦΕΚ για 5 χρόνια φυλακη όπως δημοσιεύτηκε
    Παρά ταύτα εμείς είμαστε εδώ
    Εσείς;;

    Π Γρηγόριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλοι δεν είμαστε, διότι πρέπει πρώτα να γίνεις φίλος με την αλήθεια και να αποκηρύξεις για αρχή το ματθαιϊκό παραμύθι περί "χειροθεσίας" που αντέγραψες (άρα δεν αφορά μόνο τους Ματθαιϊκούς, όπως πας να γλυτώσεις).
      Δεύτερον, το τί κάνω εγώ ή οι άλλοι ΓΟΧ δεν μπορείς να το γνωρίζεις, πολύ απλά επειδή ΔΕΝ έχουμε όλοι (με την Χάρη του Θεού) την ναρκισσιστική ανάγκη να δημοσιεύουμε στο Διαδίκτυο ό,τι κάνουμε (όπως δηλαδή πράττουν οι διαδικτυακοί κατακομβίτες), ούτε επιθυμούμε να αποδείξουμε σε κανέναν το πόσο πολύ ομολογητές είμαστε για να με χειροκροτήσουν. Τέτοια συμπλέγματα δεν πρέπει να έχουν οι Χριστιανοί.
      Άλλωστε το τί έκανε και τι δεν έκανε ο καθένας θα φανεί εν Ημέρα Κρίσεως και τότε θα γελάσει ο κάθε πικραμένος και θα πικραθεί ο κάθε γελασμένος!

      Διαγραφή
    2. Εσύ πας να γλιτώσεις
      Η ομολογία τώρα από μέρους μας έγινε ναρκισσισμός και η δειλία αρετή.
      Να σε ρωτήσω
      Αφού είσαι ταπεινός ( λέμε τώρα)
      Τότε με ποιο δικαίωμα κατακρίνεις για κατακομβιτες του υπολογιστή;;
      Που ξέρεις εσύ τι κάνει αυτός ο κατακομβιτες για ένα σωρό άλλα πράγματα που δεν λέει κουβέντα;;

      Εδώ όμως είναι θέμα πίστεως
      Και η ομολογία δημόσια έμπροσθεν των ανθρώπων


      Πως δεν μπορώ να γνωρίζω τι κάνουν οι γοχ εφόσον τα τελευταία χρόνια είναι εξαφανισμένοι από όλες τις πορείες και διαμαρτυρίες
      Όπως στο Ακροπόλ που βλασφημηθηκε ο Χριστός για δύο μήνες
      Οι γοχ που ηταν κρυμμένοι;;
      Σήμερα που ήταν κρυμμένοι;;

      Έβαλα την πηγή δεν το έγραψα από τα απομνημονεύματα του καρπαθακη

      Τα ματθαιικα παραμύθια τα έχω αποκηρύξη σε δεκάδες άρθρα σχετικά με τις χειροθεσιες του 71 που τις έκαναν συγχωρητικη ευχή.

      Το σχόλιο ήταν από το αμάξι καθώς επιστρέφω


      Π Γρηγόριος

      Διαγραφή
  7. χθες δεν ειχα χρονο να απαντησω


    Οι φωτο ανεβαινουν ως ομολογια πίστεως δεν διαφημίσαμε ποτέ το 1 ευρό που δώσαμε
    Αν εσυ εχεις πρόβλημα με τις φωτό δικαίωμά σου, καποιοι αλλοι ωφελούνται γιατί βλεπουν οτι υπάρχουν και καποιοι που κάτι κάνουν στην πράξη
    [ τοτε εσυ ο ταπεινός....γιατι κρινεις τον αγωνιστή του υπολογιστη..;; ]

    Για τους γοχ σαφώς ξερω τι κάνουν, εφοσον ειναι μονίμως απων απο την ομολογία τοσα χρόνια πχ ΑΚΡΟΠΟΛ οταν βλασφημούσαν τον Χριστο ολη την τεσσαρακοστή

    Για τα υπόλοιπα

    1. Τι με νοιάζει εμένα τι έκανε ο καρπαθάκης;; Δήλωσα ποτέ οπαδός καρπαθάκη και δεν το θυμάμαι;;
    2. Ε οχι και οτι προσπαθω να γλιτώσω...να υπάρχει κι ενα όριο παρακαλώ...ελεος
    Ο μοναδικός που γραφει καθαρά τι πιστευει ειμαι εγω...οπότε απο τι γλιτώσω;;;
    ενω οι γοχ τοσες δεκαετιες αλλα υπογραφουν κι αλλα πιστευουν αποδειξη το αλαλουμ μεταξυ των φλωρινικων λαικων και κληρικων στα της πιστεως
    Τελευταια αποδειξη το 2014 με το αλήστου μνημης...δεν διαβεβαιούμε για το κυρος των μυστηρίων…
    οσοι πυθιες προσέλθετε να μας εξηγήσετε τον χρησμό

    Τελος οι γοχ μονο στην υποταγη στον καισαρα πηραν ΞΕΚΑΘΑΡΗ θεση

    ΥΣ
    Λες για πλάκα να εβγαλε αυτο το διάγγελμα ο κυπριανός;;; Τον εχεις για κουτό;;;
    Κανεις αλλος απο τους γοχατζήδες δεν εχει το κυρος και το σθένος να βγει μπροστά με μια τετοια ανακοίνωση και να μην τον παρουν με τα αυγά.
    Θα ερθουν πολύ χειρότερα και οι γοχ το γνωρίζουν γιατι εχουν ενημέρωση απο μέσα...κι εβαλαν τον κυπριανό να βγαλει το φίδι απο την τρύπα
    ο Νοέμβριος δεν ειναι μακριά…. τοτε θα δούμε και θα τα ξαναπούμε

    ΥΣ 2
    τα δεκάδες αρθρα που εγραψα για τα παραμυθια των ματθαιικων δεν τα ειδες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή