"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ...


3 σχόλια:

  1. Τά κόμματα πρέπει νά καταργηθοῦν καί οἱ βουλευταί νά ἐπιλέγωνται μέ κλήρωσιν, οἱ ὁποῖοι κατόπιν νά διορίζουν τήν κυβέρνησιν.

    Ἡ οἰκονομία πρέπει ἀσφαλῶς νά λειτουργῇ ἐλευθέρως, χωρίς κρατικάς περεμβάσεις. Ὁ δέ ρόλος τοῦ κράτους πρέπει νά περιορισθῇ εἰς τήν ἀσφάλειαν τῆς χώρας καί τήν ἐπιβολήν τοῦ νόμου καί τῆς τάξεως. Οἱ φόροι θά πρέπῃ νά εἶναι ἐλάχιστοι, ἁπλῶς νά ἐπαρκοῦν διά τήν ὁμαλήν λειτουργίαν τοῦ κράτους καί διά τήν δωρεάν παροχήν τῶν ἀμιγῶς δημοσίων ἀγαθῶν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας Ευχηθούμε ότι καλύτερο με τις υπάρχουσες δομές, συσχετισμούς και συνθήκες, έχοντας στην άκρη του μυαλού να μην εμπιστευόμαστε απόλυτα άρχοντες για μακρόχρονη ευημερία, ακόμα και αν εκείνοι έχουν τις καλύτερες προοπτικές. Θεωρητικά πολλά θα μπορούσαν να γίνουν για αυθεντική Δημοκρατία, κινήσεις που να βασίζονται στην αξιοκρατία, στην κρατική χρηματοδότηση και διαφάνεια για τους φτωχούς και αμερόληπτους πολίτες που θέλουν θυσιαστικά να συνεισφέρουν στον κοινό βίο και να τον αποδεσμεύσουν από πολλες φανερές και μη εξουσιαστικές παραμέτρους. Όμως το πρόβλημα βρίσκεται στην ψυχή του ανθρώπου, που ως γνωστό πλήττεται από τον εγωισμό και την προσκόλληση στα προσωρινά. Ακόμα και ο Πλάτων το έργο του "Πολιτεία", μίλησε για την Δημοκρατία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι:
    1) η μονιμότητα της είναι μία ουτοπία. Η ιστορία της ανθρωπότητας και των πολιτευμάτων το επιβεβαιώνει.
    2) Κάποια στιγμή, νομοτελειακά καταρρέει, δίνοντας τη θέση της στην απολυταρχική τυραννία.

    Άντε μετά να πείσεις τη διεθνή πλουτοκρατία να παραιτηθεί από τις τεχνικές ελέγχου των κρατών και των εισοδημάτων που προκύπτουν από αυτά. Αλλά κι αν ακόμα αυτά λύνονταν, θα ήταν ασύμβατα με το διαχρονικό σχέδιο του Θεού. Όπως επίσης και με την εξουσιαστική μανία του Εωσφόρου. Ο Θεός επιτρέπει την ατέλεια και φρίκη για να γίνει ξεκάθαρο το προσωρινό του κόσμου τούτου σε όσους είναι να πιστέψουν. Δεν είναι από αδυναμία Του ή αδιαφορία Του. Δεν υποσχέθηκε στους χριστιανούς μακρόχρονη ευημερία αλλά ποικιλόμορφες ταλαιπωρίες και διωγμούς μέσα από τον αγώνα. Ο καιρός επί της γης είναι καιρός αγώνων, όπως λέει ο ιερός Χρυσόστομος, τροφοδοτούμενος από επιθυμία αιώνιας ανάπαυσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΧΙΤΛΕΡΟΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
    Το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται γιατί αφορά την καρδιά των άδικων καταπιεστικών δομών του κεφαλαιοκρατικού συστήματος. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να προπαγανδίζουν οι ελάχιστοι ισχυροί κεφαλαιοκράτες ότι τα υπερκέρδη τους, η υψηλή παραγωγικότητα και ο αντίστοιχος πλούτος της είναι θεμιτός όταν τον ελέγχουν οι ελάχιστοι άπληστοι οικονομικά ισχυροί για την εξυπηρέτηση των ιδιοτελών συμφερόντων τους.
    Θεωρούν όμως ότι μετατρέπεται σε χαμηλή παραγωγικότητα αν δεν υπήρχε ούτε ένας άνεργος και ο παραγόμενος πλούτος μοιραζόταν δίκαια στην κοινωνία που τον παράγει, γιατί δεν θα υπήρχε τότε πλούτος για τους ελάχιστους κηφήνες οικονομικά ισχυρούς αντίχριστους αρχιληστές χιτλερικούς κεφαλαιοκράτες αλλά για όλη την κοινωνία που θα γευόταν δίκαια τους καρπούς των κόπων της! (Το ίδιο έχει συμβεί αντίστοιχα με τους ελάχιστους αντίχριστους ισχυρούς αξιωματούχους γραφειοκράτες κομμουνιστές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που λήστευαν τον κοινωνικό πλούτο για να ζουν στην χλιδή και να είναι στην ένδεια ο λαός γιατί οι υλιστές κεφαλαιοκράτες και κομμουνιστές, όπως και οι χιτλεροσταλινικοί, δεν διαθέτουν ήθος Χριστού και για αυτό δεν μπορούν να οικοδομήσουν μια κοινωνία αληθινής Αγάπης και Δικαιοσύνης Χριστού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή