"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Επίσημη επιστροφή της Ορθόδοξης Αγκαλιάς στο Πατρώο Εορτολόγιο

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ": Στην αρχή της περιόδου του Τριωδίου, δεν έχουμε μόνο τον συνήθη κλεφτοπόλεμο από τα δαιμόνια των γνωστών σεκταριστών, αλλά έχουμε και παραδείγματα γενναίας μετανοίας με την επιστροφή Αποτειχισμένων Πατέρων και Αδελφών μας στην ακρίβεια της Εκκλησίας. 
Χαιρετίζουμε την επιστροφή στο Πατρώο Εορτολόγιο της Ορθόδοξης Κοινότητας Αλεξανδρούπολης "Ορθόδοξη Αγκαλιά", μετά του αγωνιστού πνευματικού της οδηγού Αρχιμανδρίτου Ιωάννου Καρακασαλίδου, και τους καλωσορίζουμε στην ευρύτερη πνευματική μας οικογένεια!

75 σχόλια:

  1. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο για το θάρρος τους να το ανακοινώσουν δημόσια.

    Σιγά - σιγά βλέπουν οι άνθρωποι πού οδήγησε η μασωνική καινοτομία του ΝΗ και επιστρέφουν.

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο δρόμος τους από εδώ και πέρα δεν θα είναι εύκολος καθώς μπήκανε στο μάτι της παποκαισαρικής κρατικής "εκκλησίας" της Ελλάδος αλλά και των δήθεν Νεο-αποτειχισμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ!!!Π.ΣΗΜΑΤΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ..!ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΤΗΡ ΕΥΘΥΜΙΟΣ?ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗ.ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τους κύριους στην πατερικη παράδοση όμως είναι μάλλον φασίστες της νέας τάξης γιατί δεν αναρτούν τα ποστ μου,επειδή υπήρξε αντίθεση μαζί τους

      Διαγραφή
    2. Φίλτατε κε Μυλωνά καλώς ορίσατε στη λίστα των επώνυμων [και όχι ψευδώνυμων τύπου "vas"] προσώπων που η Π.Π. λογοκρίνει συστηματικά τα σχόλιά τους και οι οποίοι είναι οι εξής [όπως οι ίδιοι έχουν καταγγείλει]:
      Δημήτριος Χατζηνικολάου καθηγητής Πανεπιστημίου
      Διονύσιος Πολυμενόπουλος γυμνασιάρχης
      Νικόλαος Μάννης δάσκαλος
      π. Σεραφείμ Ζήσης θεολόγος
      π. Γρηγόριος Ζιώγος
      Ιωάννης Παπαρρήγας
      Κυριάκος Βαρβέρης
      Γεώργιος Γιαννόπουλος
      Ιωάννης (γνωστός σχολιαστής σε Αποτείχιση και Κρυφό Σχολειό)
      ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ (επίσης γνωστός σχολιαστής)
      αλλά και πολλοί άλλοι που τώρα μου διαφεύγουν (σίγουρα και άλλοι που δεν τους γνωρίζουμε ή δεν το έχουν πει).
      Βέβαια είναι λογικό να μην δημοσιεύονται τα σχόλια των ως άνω προσώπων αφού θα φαντάζανε αταίριαστα ανάμεσα στις αναιδέστατες αρλούμπες του Ρίζου ("με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω" σατίριζε εύστοχα ο Γιαννόπουλος), τα "εύγε-εύγε" του γνωστού παλαβού που γράφει πολλαπλά σχόλια ως "Ανώνυμος" (για να φαίνονται πολλοί!) και την κατινίστικη αμπελοθεολογία της Ζαν Νταρκ των Τρικαμηνιστών Ελένης της νοικοκυράς!!!!
      ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Που να το φανταστώ!ντροπή μου,αλλά μετά από αυτα που μου γνωρίσατε,το μορφωτικό επίπεδο και τις ιδιότητες των συνλογοκριθεντων "συναδερφων", νιώθω κολακευμενος που υπέστην τα ίδια.
      Καθότιν απόφοιτος πρώτης δημοτικού εδώ.
      Τώρα θα μου πείτε,και ποιος σε λογοκρίνει βρε αδερφε;έχει και αυτό την αξία του μη κολακευεσαι τσάμπα,ποιος;
      κάποιοι που αγαπουν"πατερικη παράδοση"την φιμώνουν όμως "λιγουλακι"?παντα ομως νομιμα,οχι δεν πειραζουν δογματα μονο τα γυρω γυρω αυτων,αλλωστε ειπαμε,υπαρχει καθολα νομιμος λογος και σωστοτατος,οι νεοτεριζωντες Φιλοπαπικοι φιλομασωνοι βρηκαν ορθο και δίκαιο στους πλανητες και αλλάζουν οτιδηποτε στην εκκλησια εφόσον δεν αλλαζουν δόγμα,άλλωστε η εκκλησία μόνο δόγμα είναι για αυτούς και νόμος όχι ήθος,όχι τιμή.

      Διαγραφή
  3. Χαίρομαι που συνειδητοποίησε ο πάτερ την αλήθεια. Τον παρακολουθώ στις αναρτήσεις των ομιλιών του στο youtube. Για να επιστρέψει κανείς στην ατόφια αλήθεια χρειάζεται ταπείνωση ώστε ο απρόσιτος και ανεξιχνίαστος Θεός να φωτίσει και να καθοδηγήσει τα διαβήματα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυμενοπουλος Διονυσιος18 Φεβρουαρίου 2019 στις 4:43 μ.μ.

    Ευχαριστο και ελπιδοφορο το γεγονος Σας καλισοριζουμε Πατερ και Σας και τα πνευματικα Σας τεκνα στην ευρυτερη οικογενεια των Ορθοδοξων του Πατριου Ημερολογιου-Εορτολογιου κσι Σας ευχομεθα καλη δυναμη και Θειο Φωτισμο στον δυσκολο αγωνα της ολοκληρωμενης Ορθοδοξης Ομολογιας. Μετα δε απο αυτο το γεγονος καταννοω πληρως γιατι το τελευταιο διαστημα η ομαδα Π. Σηματη πανικοβλητη επιτιθεται βγαζωντας " αφρους " εναντιον των Ορθοδοξων του Πατριου και οσων Αποτειχισμενων μεχρι σημερα γυρισαν στην Λειτουργικη Ενοτητα των Ορθοδοξων. Πιθανον η ομαδα αυτη να εχει πληροφοριες οτι θα ακολουθησουν και αλλοι Αποτειχισμενοι ομαδικα η ατομικα στον δρομο της επιστροφης στο Πατριο και ριχνουν τωρα ολα τους τα πυρα για να αποτρεψουν αυτη την εξελιξη. Παναγιωτη Σηματη ματαια κοπιαζεις εαν ειναι θελημα Θεου να πλησιασουν πιο κοντα οι αληθινοι Ορθοδοξοι και ισως αυριο να βρουν τον δρομο της Ενοτητος με τις αλλαγες και διορθωσεις εκεινες στους ΓΟΧ που θα αναπαυεται πληρως Το Πνευμα Πνευμα Του Θεου εσυ και η ομαδα σου δεν θα καταφερετε απολυτως τιποτα παρα μονο λογω του πεισματος σας να γινετε Εκκλησιομαχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο πάτερ Ιωάννη καλό αγώνα. Σας έχω στην προσευχή μου. Πήρατε σωστή απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύγε στον πάτερ Ιωάννη. Βέβαια μελλοντικά θα τεθεί και το ερώτημα περί μυρώματος κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αν πάει σε τίποτα Ματθαιϊκούς ή σε άλλους περίεργους, μπορεί να τον ξαναβαπτίσουν κιόλας!

      Διαγραφή
    2. Μην ξεχνάς Νικόλαε ότι στην σύνοδο που ανήκεις είναι υπέρ του μυρώματος. Λές έμμεσα την ιερά σύνοδο περίεργους.
      Απο τις εγκυκλίους του 37, 46, 50, 78, 2004 μιλάνε για μυστήρια χωρίς χάρη των Ν/ημερολογητών. Οπότε υποχρεωτικά να αναμυρώνονται.
      Γνωρίζω οτι είσαι κατά αυτού αλλά γενάτε μιά απορία. Ή κάνεις λάθος εσύ ή τόσα χρόνια οι ΓΟΧ. Αν κάνουν λάθος 100 χρόνια οι ΓΟΧ ,τότε δεν υπάρχει η χάρις του αγίου πνεύματος με συνέπεια να είμαστε σε λάθος μεριά.
      Το δυνάμει και ενεργεία μπορεί να δικαιολόγηση εν μέρη αυτό το τέλμα , άποψη αποκηρυγμένη από τον κύριο εκφραστή της πρώην Φλωρίνης στην εγκύκλιο του 50.
      Και αν ακούσω ότι άλλα πίστευε και άλλα έγραψε , θα ήθελα να επισημάνω οτι η εκκλησία διοικείται με εγκυκλίους και αποφάσεις συνόδων και όχι με το τι είπε ο τάδε και τι πίστευε ο τάδε.

      Δεν υιοθετώ κάποια άποψη επίσημα απλά εκφράζω αυτά που λένε τα γραπτά, και ως γνωστών τα γραπτά μένουν.

      Διαγραφή
    3. Αδελφέ, πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν λέω την Σύνοδο, ούτε έμμεσα, ούτε άμεσα "περίεργους". Απλά δεν την θεωρώ αλάθητη.
      Δεύτερον, οι Εγκύκλιοι που μου αναφέρεις, όπως υποθέτω γνωρίζεις, δεν έγιναν αποδεκτές από όλους τους Παλαιοημερολογίτες, αφού πάρα πολλοί (και κληρικοί, και αρχιερείς ακόμη) τις απέρριψαν και επομένως δεν είναι θέμα διαφωνίας "Μάννη-ΓΟΧ", όπως το παρουσιάζεις.
      Επίσης, οι Εγκύκλιοι αυτές δεν είναι Όροι Οικουμενικών Συνόδων, ώστε και αλάνθαστοι να είναι, αλλά και να οφείλουν όλοι οι πιστοί να τις αποδέχονται. Επιπροσθέτως, η μη αποδοχή τους από μεγάλη μερίδα Παλαιοημερολογιτών, τις έχει ακυρώσει στην πράξη, αφού έχουμε πάμπολλες περιπτώσεις πιστών που επέστρεψαν από το νέο ημερολόγιο χωρίς αναμύρωση (προσωπικά γνωρίζω εκατοντάδες).
      Τρίτον, και κυριότερον, όλες αυτές οι Εγκύκλιοι δεν έχουν κάποιο κύρος, αφού πλέον, αντ' αυτών, υπάρχει το Εκκλησιολογικό Κείμενο (με το οποίο άλλωστε έγινε η ένωση μας με τους, πολέμιους της γενικευμένης και αδιάκριτης αναμυρώσεως, Ενισταμένους). Στο Εκκλησιολογικό Κείμενο αυτό, όπως θα δεις, δεν αναφέρει καθόλου περί του κύρους των Μυστηρίων και τον ακριβή τρόπο αποδοχής ΕΙΔΙΚΩΣ των Νεοημερολογιτών (όπως οι παλιές Εγκύκλιοι), αλλά αναφέρει τις αντιλήψεις της Εκκλησίας περί του κύρους των Μυστηρίων ΓΕΝΙΚΩΣ των σχισματικών και αιρετικών και τον ΓΕΝΙΚΟ τρόπο αποδοχής τους. Για αυτό άλλωστε και το Κείμενο αυτό απορρίφθηκε ασυζητητί από τους Ματθαιϊκούς, όπως καλώς γνωρίζω.
      Καλό Τριώδιο εύχομαι, αδελφέ Στυλιανέ, και καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
    4. ΠΕΡΙ ΜΥΡΩΜΑΤΟΣ :

      http://eosforikos-oikoumenismos.blogspot.com/2019/02/2.html

      11. Εἶναι κατανοητό, ὅτι ἀναλόγως τῶν κατὰ τόπους καὶ κατὰ περίπτωση ἰδιομορφιῶν, γιὰ τὴν ἐφαρμογὴ ἐπιεικέστερης ἢ αὐστηρότερης Τάξεως, ἀποφαίνεται ὁ ἐπιχώριος Ἐπίσκοπος, βασιζόμενος σὲ κριτήρια, τὰ ὁποῖα ἔχουν ὁρισθεῖ συνοδικῶς, ἢ ἡ ἁρμοδία Σύνοδος, σύμφωνα μὲ τὸν λόγο τοῦ Ἁγίου Κυπριανοῦ Καρχηδόνος:

      ● «Εἰς τὸ θέµα τοῦτο οὐδένα ἐξαναγκάζοµεν οὐδὲ ἐπιβάλλοµεν νόµον, ἐφ᾿ ὅσον ἕκαστος Ἱεράρχης ἔχει τὴν ἐλευθερίαν τῆς βουλήσεως εἰς τὴν διοίκησιν τῆς Ἐκκλησίας, θὰ ἔχῃ δὲ νὰ ἀπολογηθῇ διὰ τὰς πράξεις αὐτοῦ ἐνώπιον τοῦ Κυρίου».

      ΥΓ: ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ, Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ή ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΑΘΩΣ "θὰ ἔχῃ δὲ νὰ ἀπολογηθῇ διὰ τὰς πράξεις αὐτοῦ ἐνώπιον τοῦ Κυρίου".

      Διαγραφή
    5. Δηλαδή Νικόλαε ανήκουμε σε μια σύνοδο που σφάλει 70 χρόνια;

      Διαγραφή
    6. Δεν είναι ακριβής η έκφρασή σου, αλλά μάλλον παραπλανητική. Η Σύνοδός μας δεν σφάλλει "70 χρόνια", απλά στην πολυετή πορεία της, κάποιες φορές εξ ανάγκης, ή για άλλους ποιμαντικούς λόγους, δεν εξέφρασε την ακρίβεια της Εκκλησίας, πάντως όχι σε επίπεδο Δογμάτων, διότι το ζήτημα του κύρους των Μυστηρίων των ακρίτων σχισματικών και αιρετικών δεν αποτελεί δογματικό ζήτημα (για αυτό και μπορούμε να συνυπάρχουμε μεταξύ μας, οι φορείς αντιθέτων απόψεων, σε αντίθεση με τους Ματθαιϊκούς που το ανήγαγαν σε επίπεδο Δόγματος και έκαναν Σχίσμα).
      Επίσης - επειδή το παραβλέπεις - η Σύνοδός μας πλέον (από το 2014, με το Εκκλησιολογικό Κείμενο) εκφράζει πολύ καλύτερα τις εκκλησιολογικές θέσεις της, παρά με τις παρωχημένες παλαιότερες Εγκυκλίους της (π.χ. του 1950 ή του 1974).
      Λάβε όλα όσα σου έγραψα σοβαρά υπόψιν σου, και για τον λόγο ότι αυτά στα γράφει κάποιος, ο οποίος ανήκει πάππου προ πάππου στη Σύνοδό μας και δεν προέρχεται από το νέο ημερολόγιο, ώστε να δικαιολογούνται τυχόν ανεκτικές, πέραν του δέοντος, θέσεις (αντιθέτως είθισται οι νεόφυτοι να υιοθετούν πιο ακραίες θέσεις, για διάφορους λόγους, ένας εκ των οποίων τυγχάνει η αναγκαιότητα - ίσως λόγω κάποιου κενού που νιώθουν; Κύριος οίδε - έκφρασης εντονότερης διαφοροποιήσεώς με τον χώρο από τον οποίο προέρχονται).

      Διαγραφή
    7. Διαφώτισε με λίγο παρακαλώ, ο σχισματικός δεν εισέρχεται στην εκκλησία δια μυρώματος; Και κανονικά δια βαπτίσματος, αν γεννήθηκε στο σχίσμα και όχι στην εκκλησία; Υπήρξε στο παρελθόν υποδοχή σχισματικών - αιρετικών άνευ μυρώματος διότι είχαν τον τύπο του ορθοδόξου βαπτίσματος ή ήταν εξ αρχής στην εκκλησία, και οικονόμησε η εκκλησία.
      Πώς γίνετε μια εκκλησία να είναι σχισματική και να μην εισέρχεται το μέλος της άνευ μυρώματος;
      Γίνετε να είναι και οι νεοημερολογίτες και οι παλαιοημερολογίτες εκκλησία και δή μετά απο δεκαετίες;
      Μα ο ίδιος στα άρθρα σου λές ότι είναι σχισματικοί.

      Και γιατί να μήν σφάλει η εγκύκλιος του 14 και να σφάλλουν οι παλαιότερες που ήταν μέσα και άγιοι;

      Νομίζω είναι απλά τα πράγματα γιατί τα μπερδεύουμε;

      Είναι κάτι που δεν αντιλαμβάνομαι;

      Διαγραφή
    8. Και οι συντάκτες των εγκυκλίων πριν το 2014 με το παλαιό πάππου προς πάππου ήταν

      Διαγραφή
    9. Ναι, δεν έχεις αντιληφθεί την διαφορά μεταξύ δυνάμει και ενεργεία σχισματικού/αιρετικού, σχετικά με την ακριβή θέση του στην Εκκλησία και το κύρος των Μυστηρίων που επιτελεί.
      Κατανοώ ότι σου είναι (όχι μόνο σε σένα, αλλά και στους ομόφρονές σου) πιο απλό να πεις "μα αυτοί είναι εκτός Εκκλησίας και δεν έχουν Μυστήρια" και να ξεμπερδέψουμε, όμως πιστεύω ότι δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει τί είναι απλό, αλλά τί είναι αληθινό.
      Και τον 5ο αιώνα φαινόταν πιο απλό στους πολλούς να θεωρείται ο Χριστός κυρίως Θεός, που η θεϊκή φύση Του απορρόφησε την ανθρώπινη, παρά να "μπερδεύονται" με τα θεολογικά λεπτολογήματα των Ορθοδόξων περί των δύο φύσεών Του και τις σχέσεώς των μεταξύ τους. Και οι Οικουμενιστές θεωρούν πιο απλό να πουν ότι "όλοι οι Χριστιανοί ανήκουμε στη μία Εκκλησία", από το να να αποδεικνύουν που ακριβώς βρίσκεται η Εκκλησία και γιατί μόνο η Ορθοδοξία την κατέχει και να "μπερδευόμαστε" όλοι μας με όλα αυτά.

      Διαγραφή
    10. Έκανα ένα λάθος εκ παραδρομής στην 4η σειρά στο προηγούμενο σχόλιο 4:29 το άνευ μυρώματος, ήθελα να γράψω άνευ βαπτίσματος.

      Νικόλαε δεν θέλω να σε κουράζω. Δεν είναι δική μου άποψη αλλά της εκκλησίας. Όπως αποφάσισε η εκκλησία ότι έχει ο Χριστός 2 φύσεις και το δέχτηκαν κάποιοι έτσι και εγώ αποδέχομαι αυτο που λέει η εκκλησία. Αν η εκκλησία λέει 70 χρόνια οτι χρειάζεται μύρωμα ο νεοημερολογίτης και 1500 χρόνια οτι ο σχισματικός εισέρχεται στην εκκλησία με μύρωμα γιατί να πιστέψω σε μία υποθετική θεωρία; Εκτός αν δεν είναι υποθετική και σε παρακαλώ αν έχεις κάποιο άρθρο με του δυνάμει και ενεργεία να μου το δώσεις απο την παράδοση της εκκλησίας. Επίσης άν δεν μπορώ να κατανοήσω το δυνάμει και ενεργεία, δεν μπόρεσε επίσης και η εκκλησία λοα αυτά τα χρόνια απο το 1924 εώς το 2014 το ίδιο, όπου το δ.κ.ε. απ'οτι κατάλαβα το εφαρμόζει κατα βούληση σήμερα ο κάθε επίσκοπος .
      Ξέρουμε όλοι ότι νομίζω ότι το μυστήριο του Χρίσματος είναι αναγκαίο για τη σωτηρία μας, πώς η εγκύκλιος του 14 λέει αν κατάλαβα καλά ότι ο τάδε επίσκοπος δεν θα μυρώνει κατά βούληση και ο άλλος θα μυρώνει; Είναι δυνατόν; Ανήκουν σε μία εκκλησία ή σε διαφορετικές; Μιλάμε για την σωτηρία της ψυχής πράγμα πολύ σοβαρό, και πιστεύω τέτοιες ασάφειες είναι πολύ επικίνδυνες.



      Διαγραφή
    11. Αγαπητέ μου, όταν λέμε "αποφάσισε η Εκκλησία", εννοούμε σύμπασα την Εκκλησία, της οποίας το ανώτατο όργανο είναι η Οικουμενική Σύνοδος, που εκφράζει την συμφωνία των Συνόδων και των Πατέρων. Έτσι λοιπόν ούτε την ημερολογιακή καινοτομία του 1924 "αποφάσισε η Εκκλησία" (αυτήν την αποφάσισαν κάποιοι επίσκοποι Τοπικών Εκκλησιών), ούτε την αναμύρωση των Νεοημερολογιτών "αποφάσισε η Εκκλησία" (αυτήν την αποφάσισαν κάποιοι επίσκοποι των παλαιοημερολογιτών).
      Τώρα για τα υπόλοιπα παρατηρώ έναν εκνευρισμό και μια τάση επιβολής της απόψεώς σου βάσει των ιδεών που έχεις καταλήξει. Συμπάθα με, αλλά διαφωνούμε. Εμένα αυτό όμως δεν με ενοχλεί, διότι, όπως είπα, δεν είναι θέμα Πίστεως. Αν ενοχλεί εσένα και το θεωρείς τέτοιο θέμα, υπάρχει και ο δρόμος του σχίσματος, τον οποίο απεύχομαι να ακολουθήσεις, διότι εκεί η σωτηρία της ψυχής είναι αμφίβολη.

      Διαγραφή
    12. Εκνευρίζομαι γιατί όλα αυτά μου θυμίζουν ελαφρά σχιζοφρένεια (οχι προς το άτομο σου) το ότι δεν κάνει λάθος κανένας και από την άλλη ότι όλοι κάνουν λάθος.

      Άρα συμπέρασμα από τα λεγόμενα σου οτι και η εκκλησία του Ν.η και του π.η , ως προς τις εγκυκλίους της απο το 1924 είναι πλανώνται και ότι απο το 2014 και μετά αρχίζει και μπαίνει σε μια σειρά με το, "ναι με αλλά δεν ξέρω και αφήνω την κρίση στο επίσκοπο για την σωτηρία σωστά σου γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν βγάλαμε άκρη, σωστά;

      Διαγραφή
    13. Η διαφορά μεταξύ της νεοημερολογιτικής Εγκυκλίου του 1924 και των συγκεκριμένων Εγκυκλίων των Παλαιοημερολογιτών, είναι πως η μεν πρώτη εφαρμόστηκε και η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ εφαρμογή της επέφερε σχίσμα εντός της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ οι άλλες δεν εφαρμόστηκαν μαζικά στην πράξη, ούτε απαιτήθηκε η υποχρεωτική εφαρμογή των με απειλή κυρώσεων, αφού δεν έγιναν αποδεχτές από μεγάλο μέρος των Παλαιοημερολογιτών.
      Πολύ σωστά η Εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών λοιπόν, μετά το 2014, άφησε το θέμα στην κρίση του κάθε Επισκόπου, ο οποίος και μόνο θα δὠσει λόγο στο Θεό.

      Διαγραφή
    14. Ωραία άρα το δεδομένο που αλλάζει το αποτέλεσμα της κρίσεως μου είναι ότι η αποφάσεις της συνόδου δεν είναι υποχρεωτικές (πράγμα που το ξέρω) αυτό βέβαια δεν αποκλείει αυτό που έγραψα ότι από τα λεγόμενα σου οι αποφάσεις ήταν λανθασμένες όλα αυτά τα χρόνια. Και τελευταία ερώτηση αν μπορεί κάποιος να μου πει το εξής. Αν ο επίσκοπος κάνει λάθος και δεν μυρώσει κάποιον πιστό,τι γίνετε με την σωτηρία του πιστού; Ναι μεν ο επίσκοπος θα επιβαρυνθεί αλλά ο πιστός θα σωθεί άνευ μυρώματος; Αν ναί το ίδιο δεν θα μπορούσε να γίνει και με άλλους σχισματικούς και γιατί όχι και με αιρετικούς που εμπιστεύθηκαν τον επίσκοπο τους;
      Νομίζω γι'αυτο το λόγο πρέπει να είναι υποχρεωτικό το μύρωμα διότι δεν μπορούμε να παίζουμε με την σωτηρία των πιστών (εκτός αν όλοι οι επίσκοποι μας είναι άγιοι και βλέπουν την Θεία Χάρις στα μέτωπα των πιστών). Για το βάπτισμα έχω επιφυλάξεις αν και όποιος θέλει να κρατήσει ακρίβεια μπορεί να το κάνει, αλλά δεν θα κολλήσω εκεί.
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  7. Χαιρετίζουμε όλη την εκκλησιαστική σύναξη του Αρχιμ. π.Ιωάννη για την τόλμη να επιστρέψει στην εορτολογική Παράδοση της Εκκλησίας. Ευχόμαστε τώρα και στις άλλες συνάξεις. Πρέπει να δείξουμε ότι όταν χρειάζεται και το καλούν οι περιστάσεις οι Ορθόδοξοι Έλληνες μπορούμε νε ενωθούμε για να αντιμετωπίσουμε την κακοδοξία του Οικουμενισμού. Πατέρες τώρα ο αγώνας βγείτε μπροστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένοιωσα μεγάλη χαρά και αγαλλίαση στο άκουσμα της είδησης της επιστροφής του π. Ιωάννη στην παράδοση της Εκκλησίας μας !! Εύχομαι από καρδίας, καλή συνέχεια στον αγώνα !!!!

    Με εν Χριστώ αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα σκάνδαλο ηθικής φύσεως που είχε ανακύψει προ ετών εις βάρος του π.Ιωάννη έχει ξεκαθαρίσει; Ήταν τελικά σκευωρία του Ανθίμου Αλεξ/πόλεως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Ανώνυμο :

      Αν υπήρχε σκάνδαλο ηθικής φύσεως, ο Άνθιμος θα του είχε δώσει προαγωγή και αυτή τη στιγμή θα ήταν προτεινόμενος για Επίσκοπος της αιρετικής κρατικής "εκκλησίας" της Ελλάδος.

      Δες τον Καπιτωλιαδος Ησύχιο και θα καταλάβεις.......

      Διαγραφή
    2. Αχαααα πως τα λες έτσι χαριτωμένα κύριε βαρβερη

      Διαγραφή
    3. Ο Απόστολος Παύλος λέει :

      «Οι θέλοντες ευσεβώς ζην εν Χριστώ Ιησού διωχθήσονται» (Τιμ. 3, 12).

      Ο πατήρ Ιωάννης και τα πνευματικά του παιδιά το έχουν ζήσει στο πετσί τους το παραπάνω εδάφιο. Επομένως ζουν και θέλουν να ζουν ευσεβως.

      Μακάρι να μας αξιώσει κι εμάς ο Κύριος.

      Διαγραφή
    4. Ανήκουν στην ομάδα του π.Επ.Καψαλιώτη,π.Σάββα,π.Γ.Αγγελακάκη κ.λπ.
      Δεν αναγνωρίζουν- κοινωνούν με αυτούς που ανήκουν σε Συνόδους γνησίων ορθοδόξων.
      Η χαρά θα ήταν αν ήταν ένα σώμα μαζί σας.Αρκετοί από το Άγιο Όρος Ζηλωτές,παλαιοί και νέοι(όπως ο π.Παΐσιος από Καρυές)κοινωνούν εκκλησιαστικά με την "σέκταν" των Σηρίτσα.

      Διαγραφή
  10. Είναι μία περίπτωση αγωνιστών ανθρώπων που αναζητούν την αλήθεια, με καλή προαίρεση, χωρίς προκαταλήψεις.
    Κυρίως, όπως καλώς ανέφερε ο π.Ιωαννής και το τονίζω, ανερχόμενοι τον ονειδισμό του παλαιοημερολογίτου, χάριν της αληθείας.
    Εύγε τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απλά επιστρέφει εορτολογικά ο π.Ι.στο Π.Ε ή προσχωρεί σε κάποια Σύνοδο των Γ.Ο.Χ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ξεκάθαρος για το πρώτο (άκου το βίντεο).

      Διαγραφή
  12. Πατέρα Ιωάννη τήν ευχή σου!!! Σε ασπάζομαι με αγάπη Χριστου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητοί Αδελφοί,

    Εἰρήνη ὑμῖν !

    Η δημόσια αποκήρυξη της καινοτομίας και του εν ενεργεία σχίσματος του ΝΗ, από τους αδελφούς της Ορθόδοξης αγκαλιάς είναι ένα τεράστιο βήμα !

    Πιστεύω λοιπόν ότι θα πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο στους ανθρώπους και ο Κύριος θα τους οδηγήσει αναλόγως με την πρόθεση της καρδιάς τους.

    Οι απόψεις μου για το θέμα της αναμύρωσης και για το "εν δυνάμει" και "εν ενεργεία" για όσους ακολουθούν το δόγμα του εωσφόρου είναι γνωστές, και ο ίδιος έχω κάνει αναμύρωση (ως πρώην άθεος και σχισματικός) αλλά πιστεύω ότι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ των αδελφών (έχουν κάνει αποτείχηση από το 2013 - πολύ πριν το Κολυμπάρι!) είναι αρκετή για την εισδοχή τους στην Αγιωτάτη Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών, αρκεί βεβαίως να έχουν τηρηθεί απαρέγκλιτα οι τρεις πλήρεις καταδύσεις και αναδύσεις κατά το βάπτισμα.

    Η δημόσια ομολογία τους είναι επίσης πολύ ωφέλιμη και για πολλούς εκκοσμικευμένους Πγτες που νομίζουν ότι οι 13 ημέρες θα τους σώσουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδελφέ, δεν ισχυρίστηκα ότι η αναμύρωση είναι λάθος, αλλά η ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ και ΑΔΙΑΚΡΙΤΗ αναμύρωση όλων ανεξαιρέτως. Λάθος επίσης είναι να υποδεικνύουν οι λαϊκοί το πως θα υποδεχθούν οι Επίσκοποι την κάθε περίπτωση, κραδαίνοντας παρωχημένες Εγκυκλίους. Η δε περίπτωση που κάποιος ήταν αρνητής ή άθεος σαφώς και είναι διαφορετική.

      Διαγραφή
  14. Σωστό αυτό που λες Νικόλαε.

    Το "δόγμα" one size fits all δεν ταιριάζει στην Εκκλησία του Χριστού. Κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερη και χρίζει διάκρισης ιδιαιτέρως από τους Επισκόπους και τους Ιερείς.

    Όμως οφείλουμε να σημειώσουμε ότι όσοι εν γνώσει τους ακολουθούν το σχίσμα (ΝΗ) και το δόγμα του εωσφόρου (τον οικουμενισμό) έχουν ήδη αρνηθεί τον Κύριο Ιησού Χριστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολυμενοπουλος Διονυσιος20 Φεβρουαρίου 2019 στις 1:55 μ.μ.

    Με ιδιαιτερο ενδιαφερον παρακολουθω τον διαλογο περι της πιθανης αναμυρωσης. Επιτελους σε μεγαλο βαθμο στον Εκκλησιαστικο χωρο του Πατριου και οχι μονο υπαρχει και πολυ ορθα πολυπλευρος προβληματισμος οσον αφορα το αν και ποτε ενδυκνειται η χρηση της αναμυρωσης. Το θεμα απο τη φυση του ειναι θεολογικα και δυσκολο στην απαντηση και πολυπλευρο μια μονοσημαντη απαντηση οδηγει πολλες φορες σε λαθη. Το γεγονος της συζητησης με πνευμα μετριοπαθες τετοιων προβληματων σε μενα δειχνει οτι ο Θεος μας εργαζεται μυστικα στις ψυχες των αληθινων Ορθοδοξων για να ελθουν σε γονιμο διαλογο που διευκολυνει την Ενοτητα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κυριακέ είναι απλά τα πράγματα. Καθ'όλη την εκκλησιαστική ιστορία ο σχισματικός εισέρχεται στην εκκλησία με την ομολογία και το μυστήριο του Χρίσματος. Βρες μου έναν κανόνα ή λόγο αγίου που λέει το αντίθετο και εγώ θα πεισθώ.
    Και να προσθέσω την ακριβή κριση του Θεού δεν την γνωρίζουμε αλλά έχουμε εναν μπούσουλα εδώ στην Γη για το τι θα κάνουμε ώστε να σωθούμε, και αυτό είναι οι αποφάσεις των αγίων Πατέρων, με κατα συνέπεια η ορθόδοξη παράδωση.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ϟΕ' Κανών της ΣΤ΄ Οικουμενικής Συνόδου καθορίζει τρεις τρόπους εισδοχής των αιρετικών και σχισματικών στην Εκκλησία: α) Βάπτισμα, β) Μύρωμα και γ) Λίβελο.
      Η κάθε περίπτωση λοιπόν είναι διαφορετική αλλά το σημαντικότερο είναι ότι τον τρόπο προσέλευσης τον καθορίζει η Οικουμενική ή Μεγάλη Σύνοδος και όχι ο Νικόλαος ή ο Στυλιανός! Ποια Οικουμενική ή Μεγάλη Σύνοδος καθόρισε τον τρόπο εισδοχής των Νεοημερολογιτών;

      Διαγραφή
    2. Και αν θες να το αναλύσουμε ακόμη περισσότερο. Πότε ακριβώς έγιναν Σχισματικοί (ενεργεία) οι Νεοημερολογίτες;

      Διαγραφή

    3. Στυλιανέ, δεν υπήρξαν περιπτώσεις στην Εκκλησιαστική Ιστορία που σχισματικοί και αιρετικοί γίνονταν δεκτοί από την Εκκλησία μόνο με Ομολογία Πίστεως ?

      http://eosforikos-oikoumenismos.blogspot.com/2019/02/2.html

      " 8.Λαμβάνοντας ὑπ᾿ ὄψιν, ὅτι ὁ Μέγας Βασίλειος, ἄν καὶ τάσσεται ὑπὲρ τῆς Ἀκριβείας, ἀποδέχεται ὅμως καὶ τὴν χρήση τῆς Οἰκονομίας στὴν ἀντιμετώπιση μερικῶν αἱρετικῶν καὶ σχισματικῶν (Ἱερὸς Κανὼν Α’), εἶναι σημαντικὸ νὰ ἀναφέρουμε, ὅτι ἡ Ἁγία Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία ἔχει καθιερώσει καὶ συνοδικῶς τὴν χρήση καὶ τῆς Οἰκονομίας «εἰς τοὺς προστιθεμένους τῇ Ὀρθοδοξίᾳ καὶ τῇ μερίδι τῶν σωζομένων», ὅπως φαίνεται μάλιστα στὸν περίφημο 95ο Κανόνα τῆς Ἁγίας καὶ Οἰκουμενικῆς Πενθέκτης Συνόδου, διὰ μέσου τοῦ ὁποίου γίνονται δεκτοὶ μὲ ποικίλους τρόπους διάφοροι σχισματικοὶ καὶ αἱρετικοί, εἴτε μόνον διὰ Μετανοίας, Λιβέλλου καὶ Ὁμολογίας, ὅπως οἱ καταδικασμένοι πρὸ αἰώνων Νεστοριανοὶ καὶ Μονοφυσῖτες, εἴτε διὰ Χρίσματος, εἴτε διὰ Βαπτίσματος. "

      ΥΓ: Ας αφήσουμε και λίγα θέματα για να προβληματιστούν οι Επίσκοποι !!!

      Διαγραφή

    4. Οι Νγτες κατέστησαν επισήμως ενεργεία σχισματικοί την στιγμή εκείνη που απέκοψαν εαυτούς από την λειτουργική ενότητα της Εκκλησίας.

      Οι λεγόμενες επίσημες Εκκλησίες (ΝΗ+ΠΗ) κατέστησαν με την ίδια τους την υπογραφή ΑΙΡΕΤΙΚΈΣ την στιγμή που επικύρωσαν και διακήρυξαν ΔΗΜΟΣΙΩΣ το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ στο Κολυμπάρι.

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ, Κυριάκο, για την απάντησή σου στο ερώτημά μου (ας επικεντρωθούμε σε αυτό αρχικά, για να μη θίξουμε και άλλα) και ας αναμείνουμε και την απάντηση του Στυλιανού, για να τοποθετηθώ.

      Διαγραφή
    6. Συγγνώμη αλλα μου διαφεύγει κάτι;

      Κανὼν ϟΕ'

      Τοὺς προστιθεμένους τῇ ὀρθοδοξίᾳ, καὶ τῇ μερίδι τῶν σῳζομένων ἀπὸ αἱρετικῶν, δεχόμεθα κατὰ τὴν ὑποτεταγμένην ἀκολουθίαν τε καὶ συνήθειαν. Ἀρειανοὺς μὲν καὶ Μακεδονιανούς, καὶ Ναυατιανούς, τοὺς λέγοντας ἑαυτοὺς Καθαροὺς καὶ Ἀριστερούς, καὶ τοὺς Τεσσαρακαιδεκατίτας, ἤγουν Τετραδίτας, καὶ Ἀπολλιναριστάς, δεχόμεθα, *διδόντας λιβέλλους, καὶ ἀναθεματίζοντας πᾶσαν αἵρεσιν μὴ φρονοῦσαν, ὡς φρονεῖ ἡ ἁγία τοῦ Θεοῦ καθολικὴ καὶ ἀποστολικὴ ἐκκλησία, σφραγιζομένους, ἤτοι χρισμένους πρῶτον τῷ ἁγίῳ μύρῳ, τὸ μέτωπον, καὶ τοὺς ὀφθαλμούς, καὶ τὰς ῥίνας, καὶ τὸ στόμα, καὶ τὰ ὦτα, καί, σφραγίζοντες αὐτούς, λέγομεν· Σφραγὶς δωρεᾶς Πνεύματος ἁγίου*. Περὶ δὲ τῶν παυλιανισάντων, εἶτα προσφυγόντων τῇ καθολικῇ ἐκκλησίᾳ, ὅρος ἐκτέθειται, ἀναβαπτίζεσθαι αὐτοὺς ἐξάπαντος. Εὐνομιανοὺς μέντοι, τοὺς εἰς μίαν κατάδυσιν βαπτιζομένους, καὶ Μοντανιστάς, τοὺς ἐνταῦθα λεγομένους Φρύγας, καὶ Σαβελλιανούς, τοὺς υἱοπατορίαν δοξάζοντας, καὶ ἕτερά τινα χαλεπὰ ποιοῦντας, καὶ πάσας τὰς ἄλλας αἱρέσεις, ἐπεὶ πολλοί εἰσιν ἐνταῦθα, μάλιστα οἱ ἀπὸ τῶν Γαλατῶν χώρας ἐρχόμενοι, πάντας τοὺς ἀπ' αὐτῶν θέλοντας προστίθεσθαι τῇ ὀρθοδοξίᾳ, ὡς Ἕλληνας δεχόμεθα· καὶ τὴν πρώτην ἡμέραν ποιοῦμεν αὐτοὺς Χριστιανούς· τὴν δὲ δευτέραν, κατηχουμένους· εἶτα τὴν τρίτην, ἐξορκίζομεν μετὰ τοῦ ἐμφυσᾷν τρίτον εἰς τὸ πρόσωπον, καὶ εἰς τὰ ὦτα, καὶ οὕτω κατηχοῦμεν αὐτούς, καὶ ποιοῦμεν χρονίζειν ἐν τῇ ἐκκλησίᾳ, καὶ ἀκροᾶσθαι τῶν Γραφῶν, καὶ τότε αὐτοὺς βαπτίζομεν. Καὶ τοὺς Μανιχαίους δέ, καὶ τοὺς Οὐαλεντινιανούς, καὶ Μαρκιωνιστάς, καὶ τοὺς ἐκ τῶν ὁμοίων αἱρέσεων προσερχομένους, ὡς Ἕλληνας δεχόμενοι, ἀναβαπτίζομεν· Νεστοριανοὺς δέ, καὶ Εὐτυχιανιστάς, καὶ Σεβηριανούς, καὶ τοὺς ἐκ τῶν ὁμοίων αἱρέσεων χρὴ ποιεῖν λιβέλλους, καὶ ἀναθεματίζειν τὴν αἵρεσιν αὐτῶν, καὶ Νεστόριον, καὶ Εὐτυχέα, καὶ Διόσκορον, καὶ Σεβῆρον· καὶ τοὺς λοιποὺς ἐξάρχους τῶν τοιούτων αἱρέσεων, καὶ τοὺς φρονοῦντας τὰ αὐτῶν, καὶ πάσας τὰς προαναφερομένας αἱρέσεις, καὶ οὕτω μεταλαμβάνειν τῆς ἁγίας κοινωνίας.

      Διαβάζω κάτι λάθος ή η πηγή δεν είναι έγκυρη;
      https://el.wikisource.org/wiki/Κανόνες_Πενθέκτης_Οικουμενικής_Συνόδου#Κανὼν_ϟΕ'


      Διαγραφή
    7. Σωστά διαβάζεις.
      Άλλο κείμενο σχετικό με το θέμα εδώ: http://krufo-sxoleio.blogspot.com/2017/07/blog-post.html
      Όποτε θες απαντάς και στο σχετικό ερώτημα "Πότε ακριβώς έγιναν Σχισματικοί (ενεργεία) οι Νεοημερολογίτες;".

      Διαγραφή
    8. Πρόσεξα το τελευταιο οτι δεν ζητάει χρίσμα αυτό λέτε;

      "Νεστοριανοὺς δέ, καὶ Εὐτυχιανιστάς, καὶ Σεβηριανούς, καὶ τοὺς ἐκ τῶν ὁμοίων αἱρέσεων χρὴ ποιεῖν λιβέλλους, καὶ ἀναθεματίζειν τὴν αἵρεσιν αὐτῶν, καὶ Νεστόριον, καὶ Εὐτυχέα, καὶ Διόσκορον, καὶ Σεβῆρον· καὶ τοὺς λοιποὺς ἐξάρχους τῶν τοιούτων αἱρέσεων, καὶ τοὺς φρονοῦντας τὰ αὐτῶν, καὶ πάσας τὰς προαναφερομένας αἱρέσεις, καὶ οὕτω μεταλαμβάνειν τῆς ἁγίας κοινωνίας."
      ;;;

      Διαγραφή
    9. Ναι, ακριβώς. Για να διευκολύνουν την επιστροφή στην Εκκλησία των από πολλών χρόνων αποσχισθέντων Νεστοριανών και Μονοφυσιτών, που είχαν ιδρύσεις σχισματικές "εκκλησίες" στην Ανατολή κυρίως, όρισαν οι πατέρες της ΣΤ΄ να γίνονται αποδεκτοί μόνο με Λίβελο. Φοβερό, ε;

      Διαγραφή
    10. Μπορώ να πω ναι. Με ανάπαυσε αρκετά. Αφού μου δώσατε την απάντηση που ζήτησα κρατάω τον λόγο μου. Βέβαια όπως είπα και πριν καποιοι έσφαλαν ολα αυτά τα χρόνια. Συζήτηση για άλλη φορά σας κούρασα.

      Διαγραφή
    11. Ευχαριστώ, αδελφέ Στυλιανέ, για τη συμμετοχή σου στο διάλογο.
      Αδελφέ Κυριάκο, αν οι Νεοημερολογίτες είναι ενεργεία σχισματικοί από το 1924, τότε η Αποστολική μας Διαδοχή προέρχεται από σχισματικούς...

      Διαγραφή
    12. Η Αποστολική Διαδοχή της Εκκλησίας ΓΟΧ Ελλάδος προέρχεται από τη ΡΟΕΔ. Πριν από αυτό το ορόσημο, ο π.Φλωρίνης Άγιος Χρυσόστομος ο Καβουρίδης δια της Δημόσιας Ομολογίας του και της επιστροφής του στην παράδοση της Εκκλησίας (αρκετά χρόνια μετά το 1924 ) απλά επέστρεψε στην Κανονικότητα και στην Εκκλησία του Χριστού.

      Γι' αυτό άλλωστε και διώχθηκε :

      «Οι θέλοντες ευσεβώς ζην εν Χριστώ Ιησού διωχθήσονται» (Τιμ. 3, 12)

      Διαγραφή
    13. 1ον. Η πρώτη Σύνοδος των Γ.Ο.Χ. το 1935 είχε μέσα τον Ζακύνθου Χρυσόστομο χειροτονημένο με το νέο το 1934.
      2ον. Η Σύνοδος της ΡΟΕΔ, από την οποία έχουμε τις σημερινές χειροτονίες, είχε αποδεδειγμένα κοινωνία με Νεοημερολογίτες.

      Διαγραφή
    14. Επιπλέον για την χρονική περίοδο από το 1924 και μετά να σημειώσω ότι σε συνοδικό επίπεδο η Νγτικη "εκκλησία" υπέπεσε και σε βλασφημία του Αγίου Πνεύματος καθώς κήρυξε τα μυστήρια των ακαινοτόμητων Ορθοδόξων άκυρα.

      Αν το παραπάνω δεν είναι χωρισμός από τον Χριστό, τότε τι είναι ?

      Επίσης γιατί ο Χρυσόστομος Παπαδόπουλος φώναζε εν ζωή και λίγο πριν πεθάνει :

      «Νά μήν τό ἔσωνα,νά μήν τό ἔσωνα. Αὐτός, αὐτός, ὁ διεστραμμένος ὁ Μεταξάκης μέ πῆρε στό λαιμό του»…

      Αυτό δεν είναι τέλεια απόδειξη ότι ήταν de facto σχισματικός ?

      Διαγραφή
    15. Μπορεί σε μεμονωμένο επίπεδο η ΡΟΕΔ να είχε κάποιας μορφής επικοινωνία με Νγτες αλλά αυτό δεν ήταν ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΑΠΌΦΑΣΗ και όπως λες κι εσύ ή Εκκλησία εκφράζεται ΣΥΝΟΔΙΚΩΣ.

      Για τη Σύνοδο του 1935 δεν έχει νόημα να μιλάμε σε συνάρτηση με τη σημερινή Αποστολική Διαδοχή της Εκκλησίας καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας εν ζωή επίσκοπος που να έχει διαδοχή από αυτήν την σύνοδο.

      Διαγραφή
    16. Κάνεις λάθος. Όταν λάβαμε τις χειροτονίες (1960-1962) η ΡΟΕΔ επισήμως είχε κανονική κοινωνία με Νεοημερολογίτες. Αργότερα (επί Αγίου Φιλαρέτου) άρχισε σταδιακά να κόβει. Επίσης γιατί ξεχνάς ότι η Αποστολική μας Διαδοχή προέρχεται και από Νεοημερολογίτη, τον Θεόφιλο Ιονέσκου!

      Διαγραφή

    17. Καλημέρα Νικόλαε,

      Τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Από τη στιγμή που Η ΡΟΕΔ τελικά ομολόγησε και έκοψε κοινωνία δεν υπάρχει πρόβλημα ! Η ΈΜΠΡΑΚΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ είναι αρκετή. Όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους αδελφούς της Ορθόδοξης Αγκαλιάς. Η ΈΜΠΡΑΚΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ είναι αρκετή !

      Και μην ξεχνάς ότι "Τ​ω καιρώ εκείνω" ήταν σχετικά η εποχή της "αθωότητάς" ......

      Διαγραφή
    18. Καλημέρα, αδελφέ. Υπεκφεύγεις. Το θέμα μας είναι πως αν οι Νεοημερολογίτες ήταν ενεργεία σχισματικοί από το 1924, όπως ισχυρίζεσαι, τότε έχουμε Αποστολική Διαδοχή από ενεργεία σχισματικούς. Απλά τα πράγματα.

      Διαγραφή

    19. Δεν υπεκφεύγω καθόλου. Όσοι έχουν ορθή ομολογία (λόγω και έργω) Πίστεως, δεν έσχισαν την Εκκλησία, και είναι σωστά βαπτισμένοι είναι μέλη του Σώματος του Χριστού.

      Διαγραφή
    20. Υπεκφεύγεις, αφού αποφεύγεις να τοποθετηθείς για τον Θεόφιλο Ιονέσκου.
      Τέλος πάντων, μιας και εκτιμάς τον π. Θεοδώρητο διάβασε και αυτά:
      https://www.scribd.com/document/58028667/%CE%A4%CE%9F-%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%9D-%CE%A3%CE%A7%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%91
      και
      https://www.scribd.com/document/104411027/%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%99%CE%A3-%CE%92-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3-%CE%A4%CE%9F%CE%9D-%CE%9F%CE%A3%CE%99%CE%9F%CE%9B-%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%91%CE%A7%CE%9F%CE%9D-%CF%80-%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%9A%CE%9F%CE%9D-%CE%A7%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE%97%CE%9D

      Διαγραφή

    21. Να θυμίσω ότι ο όντως πολύ αγαπητός μου π.Θεοδώρητος είχε αυτές τις θέσεις πριν την παρακάτω ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, η οποία απ'ό,τι γνωρίζω δεν έχει αναιρεθεί από την σημερινή Σύνοδο :

      http://eosforikos-oikoumenismos.blogspot.com/2018/08/1998-29-9-1998.html

      Τέλος να σημειώσω ότι μια Συνοδική Απόφαση αποτελεί απλά μια διαπιστωτική πράξη ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ.

      Για παράδειγμα έχουμε ένα πτώμα μπροστά μας, γνωρίζουμε ότι είναι πτώμα καθώς βρωμάει και απλά ο ιατροδικαστής βάζει την υπογραφή του !

      ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΤΩΜΑ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ !

      Διαγραφή
    22. Πρώτον, ο πολύ αγαπητός σου π. Θεοδώρητος, σου είναι γνωστός μόνο από τα βιβλία του. Επειδή όμως ο, πολύ αγαπητός και για μένα, π. Θεοδώρητος ετύγχανε γνωστός μου, όχι μόνο από τα βιβλία του, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, σε διαβεβαιώ ότι ουδέποτε εγκατέλειψε τις θέσεις αυτές.
      Δεύτερον, η αστεία θεωρία ότι οι Συνοδικές καταδικαστικές αποφάσεις αποτελούν διαπιστωτικές πράξεις θανάτου και ο ρόλος της Συνόδου είναι ρόλος ιατροδικαστή είναι παντελώς αστήρικτη τόσο πατερικά, όσο και ιστορικά. Η Σύνοδος επέχει θέση Ιατρού. Αν το ασθενές μέλος (ο σχισματικός, ο αιρετικός κλπ.) επιδέχεται θεραπείας το θεραπεύει, αν όχι (είναι δηλαδή ανίατο, σάπιο - σεσηπός, όπως το αποκαλούν οι Πατέρες) τότε το αποκόβει. Επομένως ο διασπιστωτικός χαρακτήρας της Συνόδου αφορά αποκλειστικά την κατάσταση της ασθένειας και όχι του ασθενούς. Και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Η Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδος αποδέχθηκε (θεράπευσε) εκείνους τους Εικονομάχους επισκόπους που δήλωσαν μετάνοια, ενώ απέκοψε τα "σεσηπότα μέλη" (ήτοι τους αμετανοήτους). Αν είχε ρόλο Ιατροδικαστή έπρεπε απλά να διακηρύξει (προς ενημέρωση τάχα του ποιμνίου) ότι άπαντες οι Εικονομάχοι επίσκοποι είναι ήδη εκτός Εκκλησίας και να μη τους καλούσε καν σε απολογία.
      Πρέπει λοιπόν να προσέχουμε τι λέμε και κυρίως σε τέτοια ζητήματα που δεν χωρούν απλοποιήσεις και αληθοφάνειες.

      Διαγραφή
    23. Για το πρώτο, όντως είσαι πολύ τυχερός που τον γνώρισες από κοντά.Μεγάλη ευλογία, την ευχή του να έχουμε.

      Για το δεύτερο, σου παραθέτω την "αστεία θεωρία" του Σεβ.Φωτίου λέξη προς λέξη ΜΕ ΗΜ/ΝΙΑ 3/3/18 :

      QUOTE

      3. Δεν υπάρχει Συνοδική απόφαση η οποία να αποφαίνεται για κάποια χρονιά κατά την οποία εξέπεσαν οι Νεοημερολογίτες/Οικουμενιστές Κληρικοί.

      Για το θέμα αυτό, καθώς γνωρίζω, υφίστανται πολλές και διάφορες απόψεις, θεωρώ όμω ότι δεν είναι τόσο σημαντικό.

      Όπως όταν έχουμε ενώπιόν μας ένα νεκρό σώμα, μπορεί οι ιατροδικαστές να μη συμφωνούν μεταξύ τους για την ακριβη ώρα του θανάτου και να προσπαθούν να υπολογίσουν με διάφορους επιστημονικούς τρόπους το πότε επήλθε το μοιραίο, αλλά το αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι ο θάνατος έχει επέλθει.

      Στο σημείο τουτο οφείλω να αναφέρω ότι όταν οι Αρχιερείς εν Συνόδω αποφαίνονται για τον πνευματικό θάνατο μιας αιρετικής κοινότητος, δεν είναι οι πνευματικοί εκτελεστές οι οποίοι θανατώνουν πνευματικώς τους αιρετικούς δια του αναθέματος, αλλά οι πνευματικοί ιατροδικαστές, οι οποίοι διαπιστώνουν την πνευματική νέκρωση των αιρετικών, η οποία επήλθε ακριβώς από την θανατηφόρο ασθένεια της αιρέσεως.

      Αυτό αποδέχεται και η Εκκλησίας μας (ΓΟΧ Ελλάδος, Ρουμανίας και ΡΟΕΔ) δια του άρθρου Ζ5 του κοινού Εκκλησιολογικού κειμένου:

      5. Ἡ ἀνάγκη αὕτη καθίσταται κατανοητὴ ἐκ τοῦ ὅτι ἡ ἀληθὴς Ἐκκλησία, ὡς τὸ πραγματικὸν Σῶμα τοῦ Χριστοῦ, εἶναι ὡς ἐκ τῆς φύσεως Αὐτῆς Καθολικὴ ἐν τῇ πληρότητι τῆς Ἀληθείας, τῆς Χάριτος καὶ τῆς Σωτηρίας, ἀποφαίνεται δὲ Συνοδικῶς διὰ τῶν Ἐπισκόπων Αὐτῆς ἔναντι ἑτεροδιδασκαλιῶν καὶ τοῦ ἐξ αὐτῶν παγκοσμίου σκανδάλου· ὡς ἐκ τούτου, ὀφείλει νὰ ἐπιδιώκῃ ἀφ’ ἑνὸς μὲν τὴν διατύπωσιν τῶν Ἀληθειῶν τῆς Πίστεως, πρὸς ὁριοθέτησιν τῆς Ἀληθείας ἔναντι τοῦ ψεύδους, ἀφ’ ἑτέρου δὲ τὴν στηλίτευσιν καὶ καταδίκην τῆς πλάνης καὶ τῆς φθορᾶς ἐκ τῆς αἱρέσεως καὶ τῶν αἱρετικῶν, διὰ τὴν προστασίαν τοῦ Ποιμνίου, διαπιστώνουσα καὶ διακηρύττουσα τὴν ἤδη ὑφισταμένην ἔκπτωσιν τῶν αἱρετικῶν.

      http://ecclesiagoc.gr/index.php/ekklisiologika/384-i-gnisia-or8odoksi-ekklisia-enanti-tisairesews-tou-oikoymenismou-8emata-dogmatika-kanonika

      Παρεμπιπτόντως, επειδή πολλές παρεξηγήσεις αναφύονται για το θέμα της ερμηνείας του κοινού εκκλησιολογικού κειμένου, υφίσταται και απλοελληνική μετάφραση με ερμηνευτικές παρατηρήσεις Συνοδικώς και διορθοδόξως εγκεκριμμένη, η οποία για το συγκεριμένο άρθρο έχει ως εξής:

      5.Αὐτὴ ἡ ἀνάγκη γίνεται κατανοητὴ ἀπὸ τὸ ὅτι, ἡ ἀληθινὴ Ἐκκλησία, ἐφ᾿ ὅσον εἶναι τὸ πραγματικὸ Σῶμα τοῦ Χριστοῦ, εἶναι ἀπὸ τὴν φύση Της Καθολική, δηλαδὴ ἔχει τὴν πληρότητα τῆς Ἀληθείας, τῆς Χάριτος καὶ τῆς Σωτηρίας, καὶ ἀποφαίνεται Συνοδικῶς μέσῳ τῶν Ἐπισκόπων Της σχετικὰ μὲ τὶς ἐτεροδιδασκαλίες καὶ τὸ παγκόσμιο σκάνδαλο ἀπὸ αὐτές· γιὰ τὸν λόγο αὐτό, ὀφείλει νὰ ἐπιδιώκει ἀφ᾿ ἑνὸς μὲν τὴν διατύπωση τῶν Ἀληθειῶν τῆς Πίστεως, γιὰ τὴν ὁριοθέτηση Ἀληθείας καὶ ψεύδους, ἀφ᾿ ἑτέρου δὲ τὴν στηλίτευση καὶ καταδίκη τῆς πλάνης καὶ τῆς φθορᾶς ἀπὸ τὴν αἵρεση καὶ τοὺς αἱρετικούς, γιὰ τὴν προστασία τοῦ Ποιμνίου, διαπιστώνοντας (ἔτσι) καὶ διακηρύττοντας τὴν ἤδη ὑφισταμένη ἔκπτωση τῶν αἱρετικῶν[50].

      Και η υποσημείωση:

      [50] Οἱ Συνοδικὲς καταδίκες δεν προκαλοῦν τὴν ἔκπτωση τοῦ αἱρετικοῦ, ἀλλὰ πρῶτον, στηλιτεύουν τὴν αἵρεση γιὰ τὴν προστασία τοῦ ποιμνίου, καὶ δεύτερον, διαπιστώνουν καὶ διακηρύττουν τὴν ἔκπτωση τοῦ αἱρετικοῦ ἡ ὁποία ἤδη ὑφίσταται.

      http://ecclesiagoc.gr/index.php/ekklisiologika/467-e-gnesia-orthodoxe-ecclesia-kai-e-airese-tou-oikoumenismou

      Τελος να υπενθυμίσω ότι ο Οικουμενισμός έχει καταδικασθεί Συνοδικώς εκτός από της Σύνοδο της ΡΟΕΔ και από την δική μας Σύνοδο

      http://ecclesiagoc.gr/index.php/ekklisiologika/470-katadike-oikoumenismou-1998

      UNQUOTE

      Διαγραφή
    24. Ευχαριστώ για τον κόπο, αλλά από ότι γνωρίζω ο Σεβασμιώτατος κ. Φώτιος ούτε αλάθητος ισχυρίστηκε ποτέ ότι είναι, ούτε τον έχουμε ως άγιο της Εκκλησίας (βέβαια ακόμη και να ήταν, έπρεπε να τεθεί η γνώμη του δίπλα στις γνώμες των αγίων για να δούμε αν υπάρχει συμφωνία γνωμών, γιατί στην Ορθοδοξία ούτε "αλάθητο αγίου" υπάρχει).
      Για το θέμα μας όμως ήδη υπάρχει ήδη συμφωνία Αγίων και Συνόδων:
      Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος (+407) γράφει πως ο Άγιος Μελέτιος Αντιοχείας «αἱρετικῆς τὴν πόλιν ἀπήλλαξε πλάνης, καὶ τὰ σεσηπότα μέλη καὶ ἀνιάτως ἔχοντα τοῦ λοιποῦ σώματος ἀποκόψας, ἀκέραιον τὴν ὑγίειαν ἐπανήγαγε τῷ πλήθει τῆς Ἐκκλησίας». Ο Άγιος Νικηφόρος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ο Ομολογητής (+828) γράφει για τους αιρετικούς: «Καὶ ὡς μέλη σεσηπότα καὶ ἄχρηστα τῆς ποίμνης Χριστοῦ αποτεμνέσθωσαν μη ποτε καὶ τὰ ὑγιαίνοντα, καὶ περὶ τὴν καλὴν ὁμολογίαν ἐῤῥωμένως ἱστάμενα, τῇ ψυχοφθόρῳ νόσῳ διαλυμήναιντο». Στα πρακτικά της επί Μεγάλου Φωτίου (θεωρουμένης ως Η΄ Οικουμενικής) Συνόδου (879/880) διαβάζουμε: «πρῶτον νουθετῆσαι αὐτοὺς ἔχομεν καὶ παρακαλέσαι, καὶ εἰ μὴ βουληθῶσιν ὑπακοῦσαι ἡμῶν, ΤΟΤΕ ἐκκόψαι αὐτοὺς ἔχομεν ὡς σεσηπότα μέλη, ἵνα μὴ καὶ τὸ ὑγιὲς σῶμα δι’ αὐτῶν ἀπόλλυται».
      Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται!

      Διαγραφή

    25. Δεν είναι μόνο άποψη του +Φωτίου. ΕΙΝΑΙ KOINH ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΧ :

      1)Ελλάδος
      2)Ρουμανίας
      3)ΡΟΕΔ

      QUOTE

      Αυτό αποδέχεται και η Εκκλησίας μας (ΓΟΧ Ελλάδος, Ρουμανίας και ΡΟΕΔ) δια του άρθρου Ζ5 του κοινού Εκκλησιολογικού κειμένου:

      5. Ἡ ἀνάγκη αὕτη καθίσταται κατανοητὴ ἐκ τοῦ ὅτι ἡ ἀληθὴς Ἐκκλησία, ὡς τὸ πραγματικὸν Σῶμα τοῦ Χριστοῦ, εἶναι ὡς ἐκ τῆς φύσεως Αὐτῆς Καθολικὴ ἐν τῇ πληρότητι τῆς Ἀληθείας, τῆς Χάριτος καὶ τῆς Σωτηρίας, ἀποφαίνεται δὲ Συνοδικῶς διὰ τῶν Ἐπισκόπων Αὐτῆς ἔναντι ἑτεροδιδασκαλιῶν καὶ τοῦ ἐξ αὐτῶν παγκοσμίου σκανδάλου· ὡς ἐκ τούτου, ὀφείλει νὰ ἐπιδιώκῃ ἀφ’ ἑνὸς μὲν τὴν διατύπωσιν τῶν Ἀληθειῶν τῆς Πίστεως, πρὸς ὁριοθέτησιν τῆς Ἀληθείας ἔναντι τοῦ ψεύδους, ἀφ’ ἑτέρου δὲ τὴν στηλίτευσιν καὶ καταδίκην τῆς πλάνης καὶ τῆς φθορᾶς ἐκ τῆς αἱρέσεως καὶ τῶν αἱρετικῶν, διὰ τὴν προστασίαν τοῦ Ποιμνίου, διαπιστώνουσα καὶ διακηρύττουσα τὴν ἤδη ὑφισταμένην ἔκπτωσιν τῶν αἱρετικῶν.

      UNQUOTE

      .....τὴν ἤδη ὑφισταμένην ἔκπτωσιν τῶν αἱρετικῶν !!!!

      Το καλύτερο βέβαια θα ήταν μια ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΟΧ, αλλά τι να κάνουμε ?

      Διαγραφή
    26. Αν και η φράση "τὴν ἤδη ὑφισταμένην ἔκπτωσιν τῶν αἱρετικῶν" επιδέχεται άλλη ανάγνωση (διότι σαφώς στην περίπτωση των αμετανοήτων αιρετικών, μιλούμε για ήδη υφισταμένη έκπτωση, εξαιτίας της διαπιστώσεως της αμετανοησίας), ένα Εκκλησιολογικό Κείμενο, ακόμη και οι απανταχού ΓΟΧ του πλανήτη να το είχαν υπογράψει, αν ή όπου δεν έρχεται σε συμφωνία με την διδασκαλία της Εκκλησίας δεν μπορεί να γίνει απολύτως αποδεκτό.

      Διαγραφή

    27. Σχεδόν 100 χρόνια βεβαιωμένης (λόγω και έργω) εκκλησιολογικής και δογματικής καινοτομίας, έκπτωσης, σήψης και αμετανοησίας, είναι αρκετά για να βγάλουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα για τις λεγόμενες επίσημες "εκκλησίες".

      Προσωπικά δεν έχω κάτι άλλο να συνεισφέρω στον διάλογο.

      Καλό Τριώδιο εύχομαι.

      Διαγραφή
  17. http://anastasiosk.blogspot.com/2018/09/256.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολυμενοπουλος Διονυσιος20 Φεβρουαρίου 2019 στις 9:37 μ.μ.

    Αδελφε Κυριακο δεν μπορουμε να λεμε τοσο ευκολα με βεβαιοτητα το ποτε καποιος γινεται ενεργεια Σχισματικος η Αιρετικος. Για μεν το θεμα της καινοτομιας του Ημετολογιου- Εορτολογιου θα μπορουσε καποιος να υποστηριξει το 1935 που σχηματισθηκε Συνοδος Ορθοδοξων Αρχιερεων ως πραγματικη αρχη αλλα μη ξεχνας οτι αυτη η Συνοδος απο το 1937 εως και το 1950 υποστηριζε σταθερα τον ορο δυναμει Σχισματικοι για τους καινοτομους. Ομοιως και για το θεμα της Ψευδοσυνοδου της Κρητης δεν ειναι απολυτα ασφαλες να καλουμε εν ενεργεια Αιρετικες 14 τοπικες Εκκλησιες παρα τον ουσισστικα φανερο φιλοοικουμενισμο περισσοτερο η λιγοτερο η Εκκλησιαστικης ανοχης των διοικησεων τους διοτι στην Ψευδοσυνοδο δεν τολμησαν να διατυπωσουν ορο Πιστεως υπερ του αιρετικων φρονηματων των φιλοοικουμενιστων αλλα με παρελκιστικους τροπους και δικαιολογιες ουσιαστικα πσραδεχθηκαν την Αιρεση τους. Στην ουσια δηλαδη ειναι φορεις η ανεχομενοι αιρετικων φρονηματων εμφανιζονται ομως ως δηθεν Ορθοδοξοι ομολογωντας παραλληλα με την αιρεση και την Ορθοδοξια για καμουφλαζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Διονύσιε,

      Από το βιβλίο ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ του αειμνήστου Ιουστίνου Ποποβιτς σελίδα 167 :

      " Η ανθρώπινη ζωή μας είναι είτε άσκηση διαβολομιμήσεως του παραδείγματος του διαβόλου είτε αγώνας θεοενσαρκώσεως "

      QUIZ : Ποιον μιμήθηκαν το 1924 και το 2016 οι Νγτες ?

      Από το ίδιο βιβλίο σελίδα 168 :

      " Και πότε γινόμαστε κοινωνοί της Θείας Φύσεως ? Όταν ζούμε με την Αλήθεια του Χριστού, με την δικαιοσύνη Του, την Αγάπη Του, γιατί μέσα σε αυτές βρίσκεται Όλος Εκείνος, ο Αληθινός Θεός και Κύριος. "

      Διαγραφή
    2. Κολυμπαρίου το ανάγνωσμα "πρόσχωμεν" :

      Στο Κολυμπάρι όλες αυτές οι 14 τοπικές "εκκλησίες" δέχτηκαν ότι υπάρχουν και άλλες ΕΤΕΡΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ. Τι είναι Εκκλησία ? Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού με Κεφαλή τον ίδιο τον Χριστό. Επομένως δέχτηκαν ότι υπάρχουν πολλοί Χριστοί (πολλά ανθρώπινα σώματα με ένα κεφάλι δεν υπάρχουν ) !

      Αν η αμαρτία μας χωρίζει από τον Χριστό, τότε το παραπάνω τι είναι ?

      Διαγραφή
    3. Βρε εδώ οποιος ήταν με το παλαιό και για την απιστία του πήγε στο νέο τον βαπτισαν κι ας είχε 3 καταδύσεις.
      Δέχονται όλους τους αιρετικούς ως βαπτισμενους εκτός απο τους ΓΟΧ τους οποίους βαπτιζουν.
      Αυτή είναι η επίσημη θέση των Νεοημερολογιτων οικουμενιστων.

      Εαν αυτό δεν λέγεται επίσημος χωρισμός τότε πως λεγεται;

      Διαγραφή
    4. ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ21 Φεβρουαρίου 2019 στις 11:58 π.μ.

      Αδελφέ Κυριάκο, ως προς το πρώτο θέμα άλλο είναι να στερούμαι την Κοινωνία της Θείας Ακτίστου Ενεργείας λόγω προσωπικών σοβαρών αμαρτιών ή Εκκλησιαστικών Καινοτομιών ( ανυπακοή στην διαχρονική Μια Αγια Καθολική και Αποστολική Εκκλησία ) και άλλο οι συνέπειες ενός εν Ενεργεία Σχίσματος και μάλιστα κατόπιν δίκης και Αποφάσεως Συνόδου Ορθοδόξων Αρχιερέων. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα και εμείς οι ΓΟΧ αλλά και οι καινοτόμοι δεν τόλμησαν να καταδικάσουν Συνοδικά τους ΓΟΧ και εμείς αυτούς, με Εκκλησιαστική Συνοδική Απόφαση και δίκη, αλλά με εκδόση εκατέρωθεν Συνοδικών Εγκυκλίων, οι δε Αρχιερείς μας από τον Μακαριστό Ακάκιο μέχρι σήμερα δεν έχουν Καθαιρεθεί από την καινοτόμο Εκκλησία, αλλά ούτε και εμείς έχουμε καθαιρέσει από το 1935 που αποκτήσαμε Αρχιερείς μεχρι σήμερα με Εκκλησιαστική δίκη, τους Αρχιερείς των καινοτόμων. Όσον αφορά το δεύτερο θέμα γνωρίζω καλά τα όσα μου έγγραψες γι αυτό γράφω για ουσιαστικά φορείς Αιρετικών φρονημάτων, αλλά διάβασα όλο το κείμενο της αποφάσεώς τους, όπου σε άλλο σημείο αντιφάσκουν επ αυτού του ζητήματος διακηρύσσοντας ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει την συνείδηση ότι είναι η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Διπλή γλώσσα στο ίδιο κείμενο και ότι προτιμάει ο καθένας παίρνει. Το ίδιο σύστημα επαναλαμβανεται και σε άλλα θέματα όχι μόνο τώρα αλλά σε κείμενα φιλοοικουμενιστικά από δεκαετίες. Τι λοιπόν πιστεύουμε από τα δύο; Ότι δείχνουν τα έργα τους και αυτά είναι που τους καταδικάζουν. Όμως ΟΡΟ ΠΙΣΤΕΩΣ δεν συμπεριέλαβαν στην απόφασή τους όπου να αναγνωρίζουν σαφώς το Άθεο Δόγμα του Οικουμενισμού, επ αυτού εάν θέλεις ρώτα και τους Κληρικούς ή θεολογους που εμπιστεύεσαι, εκείνοι θα σου εξηγήσουν καλύτερα.

      Διαγραφή

    5. Αδελφέ Διονύσιε καλημέρα .

      Γράφεις :

      "Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα και εμείς οι ΓΟΧ αλλά και οι καινοτόμοι δεν τόλμησαν να καταδικάσουν Συνοδικά τους ΓΟΧ και εμείς αυτούς, με Εκκλησιαστική Συνοδική Απόφαση και δίκη, αλλά με εκδόση εκατέρωθεν Συνοδικών Εγκυκλίων.."

      Δες το παρακάτω Link και διάβασε την Συνοδική απόφαση στη σελ.38-41 του κειμένου (Δώσε προσοχή στο σημείο "Αλλά και πας όστις..."). Αυτό δεν είναι συνοδική απόφαση και μάλιστα ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ ?


      https://www.scribd.com/document/186973988/%CE%A4%CE%91-%CE%A0%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%91-%CE%94-%CE%A4%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%A1%CE%9F%CE%A3#fullscreen&from_embed

      Όσον αφορά την λεγόμενε διγλωσσία του Κολυμπαρίου που γράφεις, αν ήταν μόνο το κείμενο και δεν υπήρχαν αντίστοιχες πράξεις ίσως να είχες κάποια δικαιολογία. Όμως οι ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ/ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ πράξεις τους βγάζουν μάτι. Δεν τις βλέπεις ?

      Ο Κύριος Ιησούς Χριστός κήρυξε με λόγο και με έργα. Έτσι και οι αντίχριστοι - εκτός εκκλησίας (Σώματος του Χριστού) αιρετικοί κηρύττουν ΜΕ ΛΟΓΙΑ, ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ (3ο είδος αθεΐας).

      Διαγραφή
    6. ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ21 Φεβρουαρίου 2019 στις 6:07 μ.μ.

      Αδελφέ Κυριάκο διάβασα το κείμενο που μου υπέδειξες δεν το εγνώριζα, αλλά αυτή η Εκκλησιαστική απόφαση των καινοτόμων αναφέρεται ονομαστικά σε τρείς μοναχές το έτος 1926 και αορίστως σε όσους συμφωνούν μαζί τους. Από το 1935 οι ΓΟΧ αξιώθηκαν να έχουν Αρχιερείς και Σύνοδο έγιναν δηλαδή Εκκλησιαστική κοινότητα με την πλήρη έννοια και σύμφωνα με τα δικαιώματα που παρέχουν οι Ιεροί Κανόνες για σοβαρά δογματοκανονικά θέματα απέκτησαν δική τους Αρχιερατική ηγεσία. Οι καινοτόμοι και τότε αποφάσισαν καθαίρεση των 7 Αρχιερέων, αλλά οι Εκκλησία των ΓΟΧ συνέχισε τον βίο της και την δράση της και οι καινοτόμοι δεν θέλησαν να καταδικάσουν τους ΓΟΧ επίσημα ως Σχισματικούς, για να θεωρούνται απλώς άτακτα τέκνα τους και να επιδιώκουν από την Πολιτεία διωγμούς εναντίον τους. Ομοίως και οι Αρχιερείς των ΓΟΧ που παρέμειναν μετά την αποσκίρτηση μερικών, δεν θέλησαν να καταδικάσουν Συνοδικά με δίκη, έστω και ερήμην, τους καινοτόμους και δεν έλαβαν απόφαση επίσημης καταδίκης με δίκη της καινοτόμου Εκκλησίας της Ελλάδος ούτε καταδικάσαν τους Αρχιερείς της με καθαιρέσεις. Από το 1937 έως το 1950 η Σύνοδος των ΓΟΧ κράτησε μία περισσότερο μετριοπαθή στάση έναντι της καινοτόμου Εκκλησίας μέχρι την γνωστή εγκύκλιο του 1950 για την οποία υπάρχουν πολλά και σοβαρά στοιχεία για το πως υπογραφτηκε αυτή η εγκύκλιος, κάτω από πιά ανάγκη, λόγω επερχομένου διωγμού από τον Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα της καινοτόμου Εκκλησίας και το Κράτος και με πιό στόχο έγινε αυτό το γεγονός. Στην δεύτερη περίοδο που αρχίζει από την χειροτονία του Μακαριστού Ακακίου μέχρι σήμερα ούτε εμείς έχουμε λάβει Συνοδική απόφαση με Εκκλησιαστική Δίκη κατά των καινοτόμων και φιλοοικουμενιστών πλέον , ούτε έχουμε προβεί σε καθαιρέσεις, έστω και ερήμην, αφού προσκληθούν πρώτα σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες με συγκεκριμένες κατηγορίες και δεν προσέλθουν οι Αρχιερείς των καινοτόμων, ούτε και οι καινοτόμοι τόλμησαν να πράξουν κάτι ανάλογο εναντίον μας και εναντίον των Αρχιερέων μας, που δεν έχουν την Αρχιερωσύνη από τους πρώτους Αρχιερείς μας, αλλά από τους Ρώσους της διασποράς. Εγκύκλιοι έχουν βγεί εκατέρωθεν, Συνοδικές όμως αποφάσεις μετά δίκης όχι. Από ότι ενθυμούμαι και το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει βγαλει μόνο μία τέτοια Συνοδική Απόφαση εναντίον της Μονής Εσφιγμένου και αυτή χωρίς δίκη πριν λίγα χρόνια που τους κηρύσσει επίσημα Σχισματικούς. Αυτά αδελφέ επί του θέματος αυτού και αναμένουμε συνέχεια, αλλά για να υπάρξει αυτή η συνέχεια πρέπει να δέσει από κάθε πλευρά η κατηγορία του Σχίσματος ή της Αιρέσεως. Όσον αφορά την Ψευδοσύνοδο της Κρήτης δεν έχουμε μεγάλη διαφωνία εάν ξαναδιαβάσεις το σχόλιό μου, απλώς εγώ επισημαίνω την βαρύτητα που έχει η πράξη της διατύπωσης σε μία Πανορθόδοξη ή έστω Μεγάλη Σύνοδο, με σαφή τρόπο, ΟΡΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ, κάτι που απέφυγαν επιμελώς οι φιλοικουμενιστές. Βεβαίως μετρούν και πολύ μάλιστα οι πράξεις τους για να αποδοθεί η αληθινή ερμηνεία των διφορούμενων λόγων τους. Για μένα μεγαλύτερη πτώση των φιλοοικουμενιστών σε αυτή την Ψευτοσύνοδο ήταν η επισφράγιση της συμμετοχής των Ορθοδόξων στο Π.Σ.Ε. αυτό είναι πλέον ένα πολύ σοβαρό θέμα και ολίσθημα που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις, παρά την αποδοχή της δήλωσης του Τορόντο που επικαλούνται, που και αυτή η δήλωση περιέχει εντός αυτής την Αιρεση του φιλοοικουμενισμού.

      Διαγραφή
  19. Στυλιανέ πέρνα πρώτα απο το λινκ που έβαλα

    Η εκκλησία έχει 2 τρόπους - Ακρίβεια και οικονομία
    Η οικονομία ένεκα των πολλών δεν καταργεί την ακρίβεια
    πχ η εκκλησία εχει δεχτεί και εκατομμύρια ουνίτες στην Πολωνία με την μετάνοια

    Αποστολική διαδοχή έχουμε απο Αρειανούς Μακεδονιανούς Εικονομάχους Παπικούς αζυμίτες φιλιόκβε και τα ρέστα
    και απο νεοημερολογίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή