"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (Π.Α.Σ.Θ.Ε.)


«Ανασηκώσου, σήκω επάνω, ω Ρωσία,
εσύ που από τα χέρια του Κυρίου
έχεις 
πιει το κύπελλο της οργής Του!
Όταν η δυστυχία σου λάβει τέλος,
η νομιμότητα θα επανέλθει σε σένα
και η δόξα του Κυρίου θα σε συνοδεύσει.
Οι λαοί θα έρθουν στο φως σου
και οι βασιλιάδες στη λάμψη που θα ανατείλει πάνω σου.
Τότε σήκωσε τα μάτια σου και δες:
Ιδού τα παιδιά σου έρχονται σε σένα
από τη Δύση και το Βορρά και τη Θάλασσα και την Ανατολή,
ευλογώντας σε εν Χριστώ για πάντα. Αμήν»
(Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς)

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3
3/1/2019

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ – Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
Μεθαύριο ολοκληρώνεται το θέατρο της υποκρισίας του σβησμένου Φαναρίου, των σκοτισμένων και υποκριτών θιασωτών κάθε εκκλησιαστικής Παρανομίας, τα τελευταία εκατό χρόνια, τους οποίους προσπαθούν με κάθε μέσο να υπερασπίσουν οι καλοπληρωμένοι υπαλληλίσκοι τους, οι χλιαροί καθηγητές των «θεολογικών» σχολών.
Και λέμε υποκριτών Φαναριωτών αφού τολμούν:
α) Να νομιμοποιούν αυθαίρετα ένα σχισματικό και αιρετικό μόρφωμα, τάχα για την αποκατάσταση της «Ενότητας της Εκκλησίας», όταν έχουν προκαλέσει δεκάδες σχίσματα και μερισμούς στο Σώμα της Εκκλησίας από το 1924 και εξής.
β) Να μιλούν για «Αγάπη», όταν συναντιούνται με τους ετερόδοξους, και αλλόθρησκους, όταν έχουν να επιδείξουν μόνο ειρωνεία, σκληρότητα, περιφρόνηση και μίσος για τους Ορθόδοξους που θα διανοηθούν να διαφωνήσουν με την κακοδοξία τους και το, θεσμοθετημένο στο Κολυμπάρι ως νέο δόγμα, «Αλάθητο» του «Οικουμενικού»
γ) Να κακίζουν τους αντιπάλους τους ότι γίνονται όργανα πολιτικών παιχνιδιών, όταν οι ίδιοι έχουν αποδειχθεί, πάνω από μισό αιώνα, οι καλύτεροι πράκτορες της αμερικανικής πολιτικής.
δ) Να κατακεραυνώνουν την αίρεση του «Εθνοφυλετισμού» μόνο όταν μιλούν για τους Ρώσους, όταν οι προστατευόμενοί τους, σχισματοαιρετικοί της Ουκρανίας, είναι δεδηλωμένοι Νεοναζί!
***
Χρειάστηκαν σχεδόν 100 χρόνια για να καταλάβουμε όλοι μας τι είχε κοστίσει η ματαιοδοξία του Φαναρίου στην Ορθοδοξία και πως η Νέα Ρώμη ετοιμάζεται επίσημα πλέον να ακολουθήσει στην πτώση και στην αποστασία την Παλαιά.
Την εποχή που ο δικτάτορας Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, Μελέτιος Μεταξάκης, άλλαζε το ημερολόγιο προκαλώντας σχίσματα, η Μόσχα πάλευε εναντίον του αντιχριστιανικού Μπολσεβικισμού.
Όταν αργότερα ο κακόδοξος  Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Αθηναγόρας «ακύρωνε» το Ανάθεμα του 1054, η Μόσχα είχε ήδη υποταχθεί για τα καλά στους Σοβιετικούς.
Σήμερα, που ο απερίγραπτος Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίος διαιρεί την Ορθοδοξία, αναγνωρίζοντας ετερόδοξους και σχισματικούς, η Μόσχα δεν έχει πλέον Κομμουνισμό. Έχει όμως μια μεγάλη ευκαιρία: να αποκηρύξει την «επηρμένη οφρύ» του Φαναρίου και να υποστηρίξει τους Αληθινούς Ορθοδόξους που αντιστέκονται για έναν αιώνα εναντίον του Πάπα της Ανατολής και των μεταρρυθμίσεών του.
Στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, υπάρχει Ιεραρχία (όχι σχισματική και με χειροτονίες υπό ενός, όπως μερικών «Γ.Ο.Χ.») αλλά με κανονική Αποστολική Διαδοχή από τη Ρωσική Εκκλησία του Εξωτερικού των Αγίων Ιωάννου Μαξίμοβιτς και Φιλαρέτου (και οι δύο με αδιάφθορα σκηνώματα). Υπάρχουν Αποτειχισμένοι Πατέρες και Αδελφοί που αγωνίζονται για την Ορθοδοξία και πολεμούν μέχρις εσχάτων.
Η Μόσχα πρέπει να τους αναγνωρίσει και να πρωτοστατήσει στη σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου που θα αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη.
Είθε, με τις προσευχές του Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς, η Ορθοδοξία να λάμψει και πάλι!

6 σχόλια:

  1. Ενημερωμένοι επί παντός επιστητού,
    στα σύγχρονα ζητήματα πίστεως, σχολιάζουν και την χειροτονία ΓΟΧ υπό ενός, σχεδόν ένα αιώνα πριν.
    Θα ήθελα από τα γενναία παλληκάρια μας, και μία γνώμη για τα θρησκευτικά κοινοτικά νομικά πρόσωπα των ΓΟΧ. Τους ευχαριστώ .

    Ορθοδόξως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ3 Ιανουαρίου 2019 στις 11:11 μ.μ.

    Συγχαρητήρια αδελφοί για την ανακοινωσή σας. Η ελπίδα που διατυπώσατε είναι και ελπίδα και πολλών άλλων Ορθοδόξων. Παρόμοιες με τον Άγιο Ιωάννη τον Μαξίμοβιτς προρρήσεις έχουν ειπωθεί και από άλλα Αγιασμένα Πρόσωπα από τα τέκνα της Αγίας Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι προρρήσεις αυτές μας δημιουργούν την ελπίδα μελλοντικά να συντελεστεί αυτό το θαύμα να Αναλάμψει ο Αληθινή Ορθοδοξία στην Μαρτυρική Ρωσική Γή. Εάν αυτό γίνει, τότε θα έχει συντελεστεί η Αναλαμπή όχι μόνο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά της ίδιας της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άριστα τοποθετημένοι σε πολύ λεπτά εκκλησιαστικά θέματα. Συγχαριτήρια στους φοιτητές. Το θέμα είναι ότι κωφεύουν όλοι αυτοί, αμφιβάλω αν προχωρήσουν σε αληθινή πανορθόδοξη σύνοδο αφού και στη Ρωσία υπάρχει έντονη οικουμενιστική κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι να γίνει αλλά...
    Αν κρίνω από τον μητροπολίτη Ιλαρίων https://el.wikipedia.org/wiki/Ιλαρίων_Αλφέγιεφ το μέλος είναι μελανό για τους Ρώσους. Μην ελπίζετε απο τους Ρώσους είναι ίσως πιο οικουμενιστές και λατινόφρονες από τους δικούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ4 Ιανουαρίου 2019 στις 4:13 μ.μ.

    Αγαπητοί σχολιογράφοι, είναι ορθές οι επιφυλάξεις σας για το όνειρο που εκφράζουν οι ευσεβείς Ορθόδοξοι Σπουδαστες της Ιερας Επιστήμης, αλλά μη ξεχνάτε, ότι στη Ρωσία κουμάντο πάνω από όλους κάνει ο Πρόεδρος Πούτιν, στον οποίον υπακούει ουσιαστικά, κατά την γνώμη μου, και η Εκκλησιαστική ηγεσία. Επειτα μη ξεχνάτε από την Εκκλησιαστική Ιστορία, ότι οι αναλαμπές της Ορθοδοξίας από την αιχμαλωσία των Αιρετικών, οφείλοντο κυρίως σε ευσεβείς Αυτοκράτορες, μερικοί είναι άλλωστε και Άγιοι της Ορθοδοξου Εκκλησίας, οι οποίοι βοηθούσαν τα μέγιστα, παράλληλα με τον έως θυσίας αγώνα, αληθινά Ορθοδόξων Κληρικών, Μοναχών και Λαϊκών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναμένουμε λοιπόν για έναν κυβερνήτη σαν τον Ιωάννη Βατάτζη.

      Διαγραφή