"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΦΙΛΟΘΕΟ ΖΕΡΒΑΚΟ (+1980)


Με χαρά γνωστοποιούμε στο αναγνωστικό μας κοινό τη σπουδαία εκδοτική προσπάθεια του Κύπριου Αρχιμανδρίτου π. Τύχωνος Ανδρέου, δρ. θεολογίας, ο οποίος εκτός της διατριβής του για τον βίο και τα έργα του Γέροντος Φιλοθέου, έχει αναλάβει και την έκδοση των εκατοντάδων Επιστολών του, καθώς και άλλων έργων του μακαριστού πατρός.



Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, ειδικά η επιστολογραφία του οσίου Γέροντος, η οποία βρίσκεται σε ένδεκα χειρόγραφα τετράδια, εκ των οποίων μέχρι στιγμής, ο ακάματος π. Τύχωνας έχει εκδώσει τα τρία (1, 2 και 11). 



Το έργο αυτό είναι ιδιαιτέρως αξιόλογο και ενδιαφέρον, ιδίως για εκείνους που ασχολούνται με τη νεότερη εκκλησιαστική ιστορία και μάλιστα με όσα αφορούν στην υπεράσπιση των Δογμάτων και των εκκλησιαστικών παραδόσεων.



Ευχόμαστε στον Πανοσιολογιώτατο συγγραφέα καλή συνέχεια στην πολύτιμη προσπάθειά του και με το καλό να ολοκληρωθεί το σπουδαίο αυτό εκδοτικό έργο!

2 σχόλια:

  1. Χρόνια σου πολλά αδελφέ Νικόλαε και συγνώμη αν προσφατως σε στενοχωρησα με τον άσχημο διάλογο που είχαμε. Ο Κύριος και η Παναγία μας να είναι κοντά σου και να σε καθοδηγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, αδελφέ! Δεν ξέρω ποιος είσαι, αλλά αν σε στεναχώρησα κι εγώ σου ζητώ συγγνώμη. Καλά Χριστούγεννα να έχουμε!

      Διαγραφή