"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Η πρώτη βιογραφία του Αγίου Νεκταρίου από τον μακαριστό Αγιορείτη μοναχό Αβιμέλεχ Μπονάκη (+1966)

51 σχόλια:

  1. Χαίρετε εν Κυρίω...επειδή αποτειχίστηκα μετά την σύνοδο του Κολυμπαρίου από τους Οικουμενιστές του Ιερώνυμου και μελετάω πλέον τα του παλαιού θα ήθελα από τον δάσκαλο ή από τους λοιπούς εδώ αν μπορείτε σας παρακαλώ να απαντήσετε στο νέο άρθρο με επιχειρήματα του Παναγιώτη Σημάτη προς διευκόλυνση όλων εμάς των νεοαποτειχισμένων που αναζητούμε την αλήθεια. Και επιπλέον αν μπορείτε κάντε ένα σχόλιο - κρίση και για τα δύο παρακάτω σχόλια: 1)Είναι αλήθεια αυτό που λέει κάποιος στα σχόλια ότι ο πρ.Φλωρινης Χρυσόστομος Καβουρίδης λειτουργούσε μαζί με τον Μελέτιο μετά την αλλαγή του ημερολογίου?
    2)Είναι αλήθεια η παρακάτω θέση που υποστηρίζει άλλος ανώνυμος σχολιαστής?
    "Οι φλωριναίοι ισχυρίζονται ότι έχουν "αποστολική"(?)διαδοχή από τον Ακάκιο Παππά και τον Αυξέντιο Πάστρα,οι οποίοι χειροτονήθηκαν ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ -ΟΛΩΝ- των ιερών κανόνων των σχετικών με χειροτονίες επισκόπων!"
    Σας παρακαλώ απαντήστε σε αυτά ή δώστε μας στοιχεία να δούμε την αλήθεια γιατί ως νεοαποτειχισμένοι θα θέλαμε να ακούμε όλες τις πλευρές σε κάθε θέμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου φίλε, σας συγχαίρω εν πρώτοις για την φιλαλήθειά σας και το θάρρος σας να ερευνήσετε την αλήθεια και να μην επαναπαυτείτε σε όσα ορισμένοι "ειδικοί" προσφέρουν.
      Στο άρθρο του Παναγιώτη Σημάτη δεν έχω να απαντήσω κάτι, διότι εκτός ότι ο άνθρωπος είναι άσχετος με το θέμα (σκεφτείτε πως θεωρεί ότι το ιουλιανό ημερολόγιο έγινε από τον αυτοκράτορα ...Ιουλιανό, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι θεσπίστηκε από τον Ιούλιο Καίσαρα!), γράφει με φοβερή εμπάθεια, η οποία φανερώνει πως τον ενδιαφέρει όχι η αλήθεια, αλλά η αυτοδικαίωση, γνώρισμα άλλωστε όλων των σχισματοαιρετικών.
      Σχετικά με τα σχόλια που μου αναφέρετε:
      α) Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο Άγιος πρ. Φλωρίνης Χρυσόστομος ακολούθησε την Καινοτομία του Νέου Ημερολογίου επί 11 έτη (1924-1935), για λόγους τους οποίους εξηγεί επαρκώς στα κείμενά του. Είναι λογικό λοιπόν να είχε εκκλησιαστική επικοινωνία με όλους τους Αρχιερείς των επισήμων Τοπικών Εκκλησιών (νέου και παλαιού), όπως και με τον τότε Πατριάρχη Αλεξανδρείας Μελέτιο Μεταξάκη (συλλειτούργησαν μάλιστα στην Μυτιλήνη το 1933, δηλαδή δύο χρόνια ΠΡΙΝ ο Άγιος πρ. Φλωρίνης ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ την επίσημη νεοημερολογιτική Εκκλησία και αναλάβει την Ποιμαντορία των Παλαιοημερολογιτών). Αυτό δεν πρέπει να μας σκανδαλίζει, αντιθέτως πρέπει να θαυμάσουμε την μετάνοια του αγίου εκείνου ανδρός, ο οποίος πλήρωσε την ορθόδοξη στάση του με δύο εξορίες, για να έρχονται σήμερα μερικοί ψευτομολογητές του διαδικτύου να αμφισβητούν ακόμη και την Αρχιερωσύνη του!
      β) Η Αποστολική Διαδοχή των λεγόμενων "Φλωριναίων" είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ, εφόσον οι χειροτονίες των Ακακίου Παπά, Αυξεντίου Πάστρα και των υπολοίπων Αρχιερέων μας, αναγνωρίστηκαν ΣΥΝΟΔΙΚΑ από την Εκκλησία των Ρώσων της Διασποράς το 1969 επί Πρωθιεραρχίας του Αγίου Φιλαρέτου (με αδιάφθορο λείψανο). Δείτε και μία σχετική φωτογραφία εδώ: http://3.bp.blogspot.com/-AToedCPDjgU/T7zLwRt7HGI/AAAAAAAAIKU/-HefHkz0Hpg/s1600/%CE%91%CE%A5%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9F%CE%A3+-+%CE%A6%CE%99%CE%9B%CE%91%CE%A1%CE%95%CE%A4%CE%9F%CE%A3+-+%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%9F%CE%A4%CE%99%CE%9D%CE%99%CE%95%CE%A3+%CE%93%CE%9F%CE%A7.jpg
      Επομένως ακόμη και κάποιες παραβάσεις Κανόνων να υπήρξαν σε αυτές τις χειροτονίες (λόγω του διωγμού των συνθηκών της εποχής και του διωγμού των Παλαιοημερολογιτών), αυτές θεραπεύτηκαν με την εν λόγω συνοδική αναγνώριση.
      Σας εύχομαι να έχετε καλή προαίρεση, μάτια και αυτιά ανοικτά και εχέφρονα νουν! Σπανίζουν άνθρωποι με τέτοια χαρακτηριστικά σήμερα. Είθε να είστε ένας από αυτούς!
      Στη διάθεσή σας πάντοτε.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πολύ αδελφέ για την απάντηση. Στα δύο αυτά με καλύψατε και θα τα ψάξω και εγώ. Με συγχωρείτε όμως που θα επιμείνω αν και εφόσον μπορείτε σε ένα ακόμα ζήτημα. Θα ήθελα και μία δική σας απάντηση στο παρακάτω κείμενο. Και πάλι να τονίσω ότι δεν το λέω με επιτακτικό τόνο αλλά με καθαρά διαφωτιστικό ώστε να έχω και μία δική σας άποψη. Αν μπορείτε θα με ωφελούσατε. Λέει λοιπόν μέσα σε όλα, το οποίο είναι και το ζουμί των επιχειρημάτων του το εξής:


      "Μᾶς λέγει ὅτι ὁ Μεταξάκης ἦταν Μασῶνος. Δυστυχῶς, αὐτὸ ἐπιβεβαιώθηκε. Ἀλλὰ γιὰ τὸ θέμα μας, δὲν εἶναι ἐδῶ τὸ πρόβλημα. Καὶ ἡ Σύνοδος τῆς Ἀντιοχείας τοῦ 341, ἔγινε μὲ Ἀρειανὸ πρόεδρο καὶ Ἀρειανοὺς στὴν πλειοψηφία ἐπισκόπους, ὅμως ἡ Ἐκκλησία δέχτηκε τοὺς Κανόνες ποὺ ἐξέδωσε. Τὸ ὅτι ἦταν Μασῶνος ὁ Μεταξάκης, ἄλλα προβλήματα δημιουργεῖ, ποὺ πρέπει νὰ ἐξετάσουμε, σοβαρότερα (ἐκκλησιολογικά-θεολογικά), ἀλλὰ δὲν στέκει ὡς ἐπιχείρημα ἐναντίον τῆς εἰσαγωγῆς τοῦ νέου Ἡμερολογίου."


      Ευχαριστώ εκ των προτέρων και πάλι και με συγχωρείτε.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ μου φίλε, εγώ σας ευχαριστώ για την παρέμβασή σας και τον διάλογό μας.
      Στο εν λόγω επιχείρημα έχω ήδη απαντήσει πριν από λίγο καιρό, αλλά δυστυχώς οι Τρικαμηνοσηματικοί όχι μόνο στρουθοκαμηλίζουν, αλλά αποκρύπτουν τις απαντήσεις μας από το κοινό τους για να μην εξευτελιστούν περισσότερο.
      Είχα γράψει λοιπόν ότι η Τοπική Σύνοδος της Αντιοχείας, σύμφωνα με τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, "ἔλαβε ἐπικύρωσι τῶν Κανόνων της ἀορίστως ἀπὸ τὴν 4η καὶ τὴν 7η Οἰκουμενικὲς Συνόδους καὶ ὡρισμένως ἀπὸ τὴν 6η Οἰκουμενική". Τους ρώτησα λοιπόν το εξής (στο οποίο φυσικά δεν έλαβα ποτέ απάντηση!): ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΕΛΑΒΕ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ Η ΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ 1923 ΤΟΥ ΜΑΣΩΝΟΥ ΜΕΤΑΞΑΚΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ;
      Από εκεί και πέρα, αγαπητέ μου φίλε, καταλαβαίνετε ότι οι άνθρωποι προσπαθούν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15 Σεπτεμβρίου 2018 - 12:28 μ.μ. :

    Κατ'αρχήν σχετικά με το εορτολόγιο, δεν θα σου απαντήσω εγώ αλλά ο Ιερομάρτυρας Ιλαρίων Τροιτσκι (1886-1929) :

    "Το Τυπικό μας κάνει να συγγενεύουμε με σύμπασα την Καθολική Εκκλησία σε όλους τους αιώνες." (Ιερομάρτυρας Ιλαρίωνας, εκδόσεις Αθως σελίδα 30)

    Το εορτολόγιο είναι μέρος του Τυπικού της Ορθοδόξου Εκκλησίας και η μασωνικής έμπνευσης καινοτομία εισαγωγής του ΝΗ διέσπασε την Λειτουργική ενότητα της Θείας Λειτουργίας, δημιουργώντας το σχίσμα του ΝΗ το οποίο κατέληξε στην αίρεση του οικουμενισμού.

    Σχετικά με την καραμέλα της ημερολατρίας και περί δογματοποίσης του ΠΗ :

    Αυτοί που δογματοποίησαν το εορτολόγιο είναι οι Νγτες. Διάβασε σε παρακαλώ στο παρακάτω Link την απόφαση της "σύνοδου" του μασώνου Χρυσοστόμου Παπαδόπουλου απέναντι σε μοναχές που ήθελαν απλά να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ να εορτάζουν σύμφωνα με το ΠΗ :

    https://www.scribd.com/document/186973988/%CE%A4%CE%91-%CE%A0%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%91-%CE%94-%CE%A4%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%A1%CE%9F%CE%A3#fullscreen&from_embed

    Σελίδες 40-42

    Την αείμνηστη Μοναχή Μελάνη (που αναφέρεται στο παραπάνω Link) την θάψανε ΕΚΤΟΣ νεκροταφείου επειδή ΔΕΝ ακολούθησε το εορτολόγιο του Χρυσοστόμου Παπαδόπουλου.

    Το ποιοι είναι ημερολάτρες και ημερολογιολάτρες ΦΑΙΝΕΤΑΙ !

    Επειδή δείχνεις να έχεις καλή προαίρεση σου απάντησα (αν και ανώνυμος). Δεν θα ασχοληθώ όμως με τα σχόλια άλλων ανωνύμων που σχολιάζουν στην Π.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πάλι ευχαριστώ και ομολογουμένως και αυτές σας οι απαντήσεις με κάλυψαν και μου έδειξαν τον δρόμο. Η επικύρωση των Κανόνων από μετέπειτα Οικουμενικές είναι θεμελιώδης. Φαίνεται λες και η άλλη πλευρά μας παρακολουθεί και ανταπαντάει. Για εμένα αυτό είναι ωφέλιμο γιατί κατανοώ και μου δίνεται η ευκαιρία να δω την ουσία των διαφορών που χωρίζουν τις δύο πλευρές. Δεν ήθελα για την ώρα να πω κάτι άλλο αλλά αν και εφόσον σας είναι για μία τρίτη και τελευταία φορά εύκολο διάβασα ένα νέο σχόλιο και θα ήθελα τα φώτα σας. Το σχόλιο είναι το παρακάτω και αν κρίνω ορθά είναι και αυτό στον κεντρικό πυρήνα των όσων χωρίζουν τις δύο πλευρές:

    "Ανώνυμος15/9/18, 2:36 μ.μ.
    1- Ο ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ των φλωριναίων ΓΟΧ έχει χειροτονητήριο στο οποίο υπογράφει ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ! Ο Λεόντιος Χιλής των ρώσσων της διασποράς,και μάλιστα χωρίς την έγκριση της συνόδου του.Ο Ακάκιος Παππάς που υποτίθεται ότι ήταν παρών ΔΕΝ υπέγραψε το χειροτονητήριο του Αυξέντιου Πάστρα!

    2- Ο ΑΚΑΚΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΔΕΝ είχε πιστοποιητικό χειροτονίας.Ελέγε ότι τον χειροτόνησαν από τους ρώσσους της διασποράς ο Σικάγου Σεραφείμ Ιβάνοφ και ο Ντιτρόιτ Θεόφιλος Ιονέσκου,μέχρι που ο δεύτερος ομολόγησε ΓΡΑΠΤΩΣ ότι ουδέποτε χειροτόνησε τον Ακάκιο Παππά!!!(ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ!!!!)

    3- Ως γνωστόν ο Χρυσόστομος Καβουρίδης πέθανε χωρίς να χειροτονήσει διαδόχους του.Οπότε οι δύο ρίζες των φλωριναίων ΓΟΧ,τους οποίους όφειλαν να τιμούν και να διαφημίζουν είναι ο Αυξέντιος Πάστρας και ο Ακάκιος Παππάς.

    Ερώτηση:Γιατί οι ΓΟΧ βάζουν παντού την φωτογραφία του Χρυσόστομου Καβουρίδη και όχι τις φωτογραφίες του Αυξέντιου Πάστρα και Ακάκιου Παππά? Απάντηση: Γιατί πολύ απλά θα γίνουν ρεζίλι και θα αναθεωρήσουν πολλοί απο τους πιστούς τους,όταν μάθουν την αλήθεια!

    4- Οι φλωριναίοι ΓΟΧ ισχυρίζονται ότι ο Άγιος Φιλάρετος τους ομολόγησε γραπτώς ως αδερφούς εν Χριστώ και επομένως έχουν αποστολική διαδοχή και είναι η νόμιμη εκκλησία της ελλάδος.
    α)Ο Άγιος Φιλάρετος τους ομολόγησε ως "αδερφούς εν Χριστώ"και όχι ως την νόμιμη εκκλησία της ελλάδος και ως έχοντας κανονική και νόμιμη αποστολική διαδοχή.
    β)Ποιός Άγιος ή Άγγελος εξ ουρανού είναι υπεράνω των ιερών κανόνων της εκκλησίας μας,για να συμφωνήσουμε με τα λεγόμενά του και να περιφρονήσουμε τους ιερούς κανόνες της Ορθοδοξίας μας? "


    Αν και εφόσον θέλετε και φυσικά όποτε εσείς θέλετε και αν δεν σας κούρασα θα με ενδιέφερε και εδώ η γνώμη σας. Τα ψάχνω και εγώ αλλά με διευκολύνετε με τις απαντήσεις σας που έχω υπόψιν μου και έτσι δεν βαδίζω στα τυφλά...και πάλι ευχαριστώ εκ των προτέρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου φίλε, δεν με κουράζετε. Είναι χαρά μου να διαλέγομαι με φιλαλήθεις αδελφούς, που ερευνούν απροκατάληπτα. Σχετικά με τα όσα ισχυρίζεται ο Ανώνυμος σχολιαστής έχω να παρατηρήσω τα εξής:
      1. Το χειροτονητήριο του μακαριστού Αυξεντίου το υπογράφει μόνο ο μακαριστός Λεόντιος, γιατί πολύ απλά το 1965 που συνετάχθη και εστάλη από την Χιλή (εκεί ήταν η έδρα του Λεοντίου) στην Αθήνα, ο Ακάκιος Παππάς δεν βρισκόταν πλέον εν ζωή (είχε ήδη κοιμηθεί από το 1963)! Ο Ανώνυμος συκοφάντης όχι απλά αποκρύπτει ότι στο χειροτονητήριο αυτό ο Λεόντιος ξεκάθαρα αναφέρει ότι την χειροτονία την τέλεσε μαζί με τον Ακάκιο, αλλά έχει την απαίτηση από έναν νεκρό να ...αναστηθεί και να υπογράψει το χειροτονητήριο αυτό για να είναι τάχα έγκυρη η χειροτονία του Αυξεντίου! Αυτά, αγαπητέ μου, είναι ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο! Δείτε και εδώ μια φωτογραφία της Συνόδου των Γ.Ο.Χ. το 1962, στην οποία ο Ακάκιος κάθεται δίπλα δίπλα με τον Αυξέντιο: https://1.bp.blogspot.com/_4OSqHncntP4/SnsbBTb-a4I/AAAAAAAAAMI/5kkQZ5faPrA/s400/synodos_1962
      2. Ο Ακάκιος δεν είχε πιστοποιητικό χειροτονίας, διότι πολύ απλά η χειροτονία του έγινε κρυφά, αφού τότε ήταν περίοδος ΔΙΩΓΜΟΥ των Παλαιοημερολογιτών (για τον οποίο οι Ανώνυμοι μπουρδολόγοι, δεν βρίσκουν να πούνε τίποτα, παρά την φοβερή βία, με ξυλοδαρμούς, φυλακίσεις και εξορίες, που υπέμειναν εκείνοι οι άνθρωποι). Ο Θεόφιλος μπορεί μεν να αρνήθηκε για δικούς του λόγους να αποκαλύψει την συμμετοχή του στην χειροτονία αυτή, όμως τόσο ο Σικάγου Σεραφείμ, όσο και οι άλλοι αυτόπτες μάρτυρες (Ακάκιος ο μικρός, Πέτρος Αστυφίδης κλπ.) πιστοποιούν ότι αυτή τελέστηκε κανονικά. Επί δύο λοιπόν και τριών μαρτύρων σταθήσεται παν ρήμα, και όχι επί ενός!
      3. Εδώ δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη απάντηση, διότι πολύ απλά και τις φωτογραφίες των Ακακίου και Αυξεντίου βάζουν οι ΓΟΧ, όπως φαίνεται από πολλά τεκμήρια. Απλά τονίζεται περισσότερο η προσωπικότητα του Αγίου Χρυσοστόμου Καβουρίδου, διότι υπήρξε όντως ένας άγιος άνθρωπος.
      4. Για τους "Φλωριναίους ΓΟΧ" ο Άγιος Φιλάρετος δεν ομολογεί μόνο ότι τους θεωρεί ως αδελφούς εν Χριστώ, αλλά ότι έχει και πλήρη επικοινωνία μαζί τους (δείτε εδώ [σελ. 41]: https://www.scribd.com/document/240439353/A%CE%99-%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%9F%CE%A4%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%91%CE%99-%CE%A4%CE%A9%CE%9D-%CE%93-%CE%9F-%CE%A7-%CE%91%CE%A0%CE%9F-%CE%9A%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3-%CE%95%CE%A0%CE%9F%CE%A8%CE%95%CE%A9%CE%A3 )! Πως γίνεται τώρα από τη μία να έχει εκκλησιαστική κοινωνία με τους ΓΟΧ (την ίδια στιγμή μάλιστα που δεν είχε με την νεοημερολογίτικη Εκκλησία της Ελλάδος!), αλλά από την άλλη τάχα να μην τους αναγνωρίζει "ως έχοντας κανονική και νόμιμη αποστολική διαδοχή", αυτό μόνο η μπουρδοθεολογία του Ανωνύμου μπορεί να μας το ερμηνεύσει! Εμείς απλά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15 Σεπτεμβρίου 2018 - 4:51 μ.μ.

      Περί κανονικότητας χειροτονιών - Αρχιεραίων του ΝΗ :

      http://entoytwnika1.blogspot.com/2017/10/blog-post_76.html?m=1

      Ο Αμβρόσιος ενώπιον της Αριστίνδην Συνόδου του 1974

      "Επαναλαμβάνω τους λόγους των τηλεγραφημάτων μου: "Εν τη Εκκλησία της Ελλάδος ουδείς Ιεράρχης ευρεθήσεται καθαρός από ρύπου αντικανονικότητος" και "Εάν αντικανονικότητος παρατηρήσεις εν ημίν, Κύριε, Κύριε, τίς υποστήσεται..."; "

      Αυτά τα ολίγα περί της κανονικότητας των Νγτων ! Γι'αυτό καλό θα ήταν οι "αποτειχισμένοι" Νγτες που θεωρούν την κρατική "εκκλησία" ως κανονική Εκκλησία, να κοιτάξουν πρώτα λίγο στο καθρέφτη της Αλήθειας και της λογικής και μετά να μιλήσουν ή να γράψουν για την Ιεραρχία των ΓΟΧ, που στο κάτω-κάτω ό,τι έγινε, έγινε κάτω από την απειλή διωγμών και φυλακίσεων.

      Παρακαλώ να συγκρίνουμε μήλα με μήλα και πορτοκάλια με πορτοκάλια.

      Διαγραφή
  4. Συγνώμη για μία ακόμη φορά αλλά αν θελήσω να έρθω σε επαφή με τους Ορθοδόξους της Συνόδου του Καλλινίκου στην Δυτική Ελλάδα τότε καλά συμβουλεύομαι αυτή την σελίδα?

    http://www.ecclesiagoc.gr/index.php/ekklisiastikes-eparxies/45-aristera/dioceces/843-iera-metropolis-dytikes-ellados

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι.
      Δείτε και εδώ:
      https://www.hsir.org/Mitropolitika_el/StChristopher.html
      https://www.hsir.org/Mitropolitika_el/Ascension.html
      https://www.hsir.org/Mitropolitika_el/StParaskeve(Rongia).html

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμο :

      Εφ'όσον τελικά αποφασίσεις να δεχτείς τον ΤΙΜΗΤΙΚΟ τίτλο του παλαιοημερολογίτη, σου εύχομαι :

      1)Καλή δύναμη
      2)Υπομονή
      3)Γερό στομάχι

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ πολύ αν και θέλω ακόμα λίγο να καταλάβω τα περί ΘΝΠ και γιατί κάποιοι αδελφοί όπως ο κ. Χατζηνικολάου ή ο διαχειριστής του ιστολογίου scripta manent απομακρύνθηκαν από την εν λόγω σύνοδο και πορεύονται στην αποτείχιση... Το λεγόμενο παλαιό ημερολόγιο πέρα από όλα τα υπόλοιπα νομίζω πλεόν ότι είναι ένα σύμβολο αντίστασης. Κατ εμέ είναι συγκλονιστικό ότι πρώτα εμφανίστηκε η ψευδοπαρθένος στην Φάτιμα της Πορτογαλίας με τις γνωστές της ψευδοπροφητείες και τα ψευδομηνύματα που άλλαξαν τον κόσμο και κατόπιν ξεκίνησε όλο το κακό....αμέσως μετά την εμφάνιση της ψευδοθεότητος των Μασόνων ξεκίνησαν όλα τα τελικά σχέδια και εδώ και στην Ρωσία και παντού... Ευχαριστώ και πάλι για όλη την βοήθεια.

      Διαγραφή
    4. Προς Ανώνυμο :

      Για τα θέματα που έγραψες σου ευχήθηκα γερό στομάχι. Υπάρχει επίσης και το θέμα των βιομετρικων ταυτοτητων.

      Αν θέλεις ακούς μια μικρή συμβουλή : Αν προσπαθήσεις να διαχειριστεις ταυτόχρονα τη μετάβασή σου στο παλαιό και τα θέματα που ανέφερες στην καλύτερη περίπτωση θα σε πιάσει ζαλάδα και στη χειρότερη περίπτωση θα καταλήξεις με ζουρλομανδύα.

      Αν είσαι νομικός και ταυτόχρονα παίζεις και το Πηδάλιο στα δάκτυλα τότε καλό είναι να ασχοληθείς για να διαφωτίσεις κι εμένα.

      Διαφορετικά θα μπλέξεις σε ένα άνευ προηγουμένου κυκεώνα όπου ο καθένας θα σου λέει την άποψή του.

      ΥΓ: Αν υιοθετήσουμε πλήρως τον συλλογισμό των ΑΔΕΛΦΏΝ που ανέφερες ότι τα ΘΝΠ ότι είναι καθαρή αίρεση, τότε πρέπει να παραδεχτούμε ότι άλλο τόσο αίρεση ήταν και το σωματείο.

      Οπότε μηδέν από μηδέν = μηδέν με ότι αυτό συνεπάγεται για χειροτονίες, μυστήρια κτλ.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ απολύτως ότι χρειάζεται όλα να γίνουν με μία σειρά για να μην μπλέξουμε και αντεύχομαι για το γερό στομάχι... Όχι δυστυχώς δεν είμαι νομικός αλλά το κάθε σκοτεινό σημείο θέλει και το ψάξιμό του έστω και σε στάδια. Σε πρώτη φάση θέλω να πάω σε κάποιο ναό ή μονή της Συνόδου του Καλλινίκου και να μιλήσω μαζί τους. Αλλιώς ακόμα τον ψευδοδεσπότη Αιτωλοακαρνανίας θα άκουγα που είναι και πολύ χαμηλών τόνων και κάτοχος της ψευδοαγάπης και ψευδοαδελφοσύνης και θα εφησυχαζόμουν ότι είμαι μία χαρά....

      Υγ Βιομετρικές ταυτότητες και επιπλέον προσοχή στις δικέρατης μορφής παπικές καρδιές της ψευδοπαρθένου και του ψευδόχριστου που σαρώνουν μήκη και πλάτη στις μέρες μας σε κάθε τι μικρό ή μεγάλο σε σημείο που εξισώνουν αυτό το σύμβολο με το σταυρό! Ο δε Τσίπρας με το κοινωνικό μέρισμα το συνέδεσε και με την οικονομία αφού όποιος ήθελε λεφτά έπρεπε να μπει στην εφαρμογή του κοινωνικού μερίσματος με τα προσωπικά του στοιχεία που τα έβαζε κάτω από αυτό το σύμβολο. Εμένα η έρευνα αυτή με οδήγησε σταδιακά στο παλαιό ειδικά όταν είδα το έμβλημα του πάπα Γρηγορίου με την καρδιά του πληγωμένου δράκου, την πλήρη αφοσίωση των μασόνων με τοποθέτηση του δεξιού τους χεριού στην καρδιά ή την προώθηση των ανάποδων τριγώνων (καρδιά = ψευδοαγάπη = διαβολικό ίνα ώσιν έν = ανάποδο τρίγωνο = "κύκλο οι ασεβείς περιπατούσιν" = προσπάθεια περικύκλωσης και εγκλωβισμού του τιμίου σταυρού) αλλά και το χρόνο εμφάνισης των Φάτιμα(πρώτη και καλύτερη ως σύνδεσμος μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων) , Ακίτα , Γκαραμπαντάλ , La Salette, Medjugorje κλπ καθώς και το όραμα της διαβολικής Φαουστίνας Κοβάλσκας την ίδια πάνω κάτω περίοδο.... Μην ξεχνάμε ότι η ψευδοπαρθένος που οι πάπες προσκυνάνε τονίζει και προειδοποιεί και εδώ είναι και το φοβερό ότι στο τέλος η καρδιά της θα θριαμβεύσει!

      Διαγραφή
    6. Την ίδια βαρύτητα έχει η σύσταση σωματείου με την υπαγωγή των ΓΟΧ στο ΘΝΠ, το οποίο βρίθει κακοδοξιών και συμπορεύεται ξεκάθαρα με τις επιταγές της ΝΤΠ;Είναι το ίδιο να κατοχυρώνεσαι νομικά υπό τη μορφή σωματείου (ούτε κι αυτό είναι αποδεκτό βέβαια) και είναι το ίδιο να υπογράφεις ότι είσαι μια σέκτα μεταξύ άλλων αιρετικών σεκτών και να υπάγεσαι στο γραφείο των ετεροδόξων και αλλοθρήσκων;Το ίδιο είναι να αναγνωρίζεις ως Μητέρα Εκκλησία τον Βαρθολομαίο;

      Για το σωματείο, εκτός των πρωτεργατών, αυτών που πήραν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν υπογραφές υπέρ της συστάσεώς του και ελαχίστων αργότερα, οι περισσότεροι είχαν και έχουν άγνοια, δεν έγινε ευρέως γνωστό ενώ για το ΘΝΠ έγινε «ιεραποστολή»-καμπάνια εκ μέρους των ΓΟΧ και μάλιστα επιδεικνύοντας τέτοιον υπερβάλλοντα ζήλο που ούτε κατά διάνοια δεν επιδεικνύουν σε ζητήματα πίστεως (βλ. άρνηση καταδίκης ληστρικής Κολυμπαρίου, Κυπριανισμός κ.ο.κ). Το ΘΝΠ το κήρυτταν συστηματικά από άμβωνος, ήταν στην ημερησία διάταξη, το προωθούσαν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας ΓΟΧ, κ.ο.κ.

      Το σωματείο αφορά μια διοικητική ρύθμιση προ 30 ετών σε έναν κόσμο που πόρρω απέχει από τον σημερινό, δεν υπήρχε διαδίκτυο και εν γένει δεν υπήρχαν οι ίδιες δυνατότητες γνωστοποίησης τέτοιων ζητημάτων στο ευρύ κοινό.Κατά συνέπεια δεν ισοφαρίζεται επ' ουδενί λόγω και υπό καμία συνθήκη η περίπτωση του σωματείου με αυτήν του ΘΝΠ.

      Διαγραφή

    7. Προς Ανώνυμο :

      Να είσαι καλά. Σου εύχομαι ΠΑΝΤΟΤΕ να έχεις στην ζωή σου οδηγό το Ευαγγέλιο του Κυρίου Ιησού Χριστού και η προσευχή να είναι αδιάληπτη στην καρδιά σου.

      Να θυμάσαι (εγώ κάποιες φορές τα ξεχνώ) :

      1) «ο δε καρπός του Πνεύματος έστιν αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, αγαθωσύνη, πίστις, πραότης, εγ­κράτεια» (Γαλ. ε' 23).

      2) "βάδιζε, λαός μου, εἴσελθε εἰς τὰ ταμιεῖά σου, ἀπόκλεισον τὴν θύραν σου, ἀποκρύβηθι μικρὸν ὅσον ὅσον, ἕως ἂν παρέλθῃ ἡ ὀργὴ Κυρίου·"
      (Ησαΐας Κεφ.26,20)

      Διαγραφή
    8. Ἀγαπητέ μου Κυριάκο, νομίζω ὅτι σφάλλεις μεγάλως ἐξισώνοντας τό ΘΝΠ μέ τό Σωματεῖον. Δέν εἶμαι νομικός, ἀλλά νομίζω ὅτι τό Σωματεῖον, ἄν καί εἶναι ἀντι-εκκλησιαστικόν κακόν καί αὐτό, ἐντούτοις θά μποροῦσε νά δικαιολογηθῇ κάπως ὡς "ἀναγκαῖον κακόν," ἄν ὑποθέσουμε ὅτι εἶναι ἀπαραίτητον ἕν "νομικόν περίβλημα" τῆς ὀργανώσεως "ΓΟΧ." Ὅπως καλῶς γνωρίζεις, ὁ μοναχός Αὐγουστῖνος Ἁγιοβασιλειάτης ἔγραψε τό 2006 ὅτι καί τό Σωματεῖον πού ταυτίζεται μέ τήν Ἐκκλησίαν ἀποτελεῖ προτεσταντικήν αἵρεσιν. Τό ΘΝΠ, ὅμως, εἶναι ἀπείρως χειρότερον καί σίγουρα ἀποτελεῖ καραμπινάτην αἵρεσιν, ἐφόσον δέχεται ὅτι οἱ "ΓΟΧ" δέν εἶναι Ὀρθόδοξοι κατά τό Ἄρθρον 3 τοῦ Συντάγματος, δέχεται τήν ἐπίσημον καταχώρισιν τῶν "ΓΟΧ" εἰς τό Τμῆμα τῶν Ἑτεροδόξων τοῦ Ὑπουργείου Θρησκευμάτων, δέχεται τόν σκανδαλώδη καινοτόμον ὁρισμόν ὅτι "Ἐκκλησία εἶναι ἡ συνένωσις τοὐλάχιστον τριῶν ΘΝΠ" (ἄρθρον 12 τοῦ ν. 4301/2014), δέχεται νά τό διαλύῃ ὁ εἰσαγγελεύς ἄν τά μέλη του μειωθοῦν κάτω τῶν 100, ἐνῷ ὁ Χριστός εἶπε ὅτι ὅπου 2-3 εἶναι συνηγμένοι εἰς τό Ὄνομά Του εἶναι κι Ἐκεῖνος μαζί τους, καί ἐνῷ τό Σωματεῖον ἀπαιτεῖ ὡς ἐλάχιστον ἀριθμόν τό 10, πού εἶναι ἐφικτόν ὅριον, ἐνῷ τό 100 δέν εἶναι πάντοτε ἐφικτόν κ.λπ. Εἰς δέ τήν "Ὁμολογίαν Πίστεως" τοῦ Δεκεμβρίου 2014 ἔχει παρεισφρήσει καί ἡ ἐπίσης καραμπινάτη παπική αἵρεσις τοῦ "ἀλαθήτου τῆς Συνόδου," ἐφόσον, ὁμοῦ μετά τῆς ἀποδοχῆς τῶν Ὀρθοδόξων δογμάτων, ἀπαιτεῖται ἀπό τούς πιστούς καί νά "πείθωνται προθύμως" στήν Ἱεράν Σύνοδον! Τίποτε ἀπό αὐτά δέν εἶναι ἀναγκαῖον, ἀλλ' ἔγιναν πρᾶξις λόγῳ τῆς πτώσεως τῶν "ΓΟΧ" τοῦ κ. Καλλινίκου εἰς τήν αἵρεσιν τοῦ ΘΝΠ.

      Διαγραφή

    9. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα Δημήτριε.

      Δεν υπάρχει μικρή και μεγάλη αίρεση. Αν το ΘΝΠ είναι αίρεση, τότε και το σωματείο είναι κι αυτό απείρως μεγαλύτερη αίρεση και μάλιστα ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.

      Οπότε, λέω να βρούμε ένα "καθαρό" Π/γτη ιερέα που να μην συμμετείχε ΠΟΤΕ σε σωματείο ή ΘΝΠ, να κανονίσουμε ένα ταξιδάκι στην Αμερική ή όπου αλλού υπάρχει δυνατότητα, να βρούμε Αρχιερείς που να μην έχουν ενταχθεί σε παρόμοια διοικητική δομή του εξωτερικού ΚΑΙ να ξεκινήσουμε τις υπερόριες χειροτονίες εξ'αρχής.

      Αν συμμφωνείς, βρές μου ΟΛΑ τα παραπάνω και θα βάλω εγώ από την τσέπη μου ΟΛΑ τα έξοδα (αεροπορικά/ξενοδοχεία κτλ)

      ΥΓ: Οταν παραδώσουμε το πνεύμα μας ο Κύριος ΔΕΝ θα μας κατηγορήσει επειδή δεν διαβάζαμε τα ΦΕΚ αλλά επειδή ΔΕΝ εφαρμόσαμε το Ευαγγέλιο.

      Διαγραφή

    10. Το αλάθητο που λες, έχει παρεισφρήσει από το Βυζάντιο και πιο πίσω. Ξέρεις... τις εποχές εκείνες που ξυπνούσε κάποιος λαϊκός και κοιμόταν Πατριάρχης.

      Ας μην σκανδαλίζουμε άλλο εαυτούς και αλλήλους.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμο 17 Σεπτεμβρίου 2018 - 12:50 μ.μ.

    ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ, ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ !!!

    https://www.scribd.com/document/340520640/%CE%97-%CE%A3%CE%A9%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%99%CE%97%CE%A3%CE%99%CE%A3-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%95%CE%9A%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%93-%CE%9F-%CE%A7-%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%9F%CE%A3-%CE%95%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%99-%CE%9D%CE%95%CE%A9%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%E1%BC%A8-%CE%91%CE%99%CE%A1%CE%95%CE%A3%CE%99%CE%A3

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ :

    Αν θεωρείτε το ΘΝΠ αίρεση, τότε είναι και το σωματείο αίρεση. Αλλά ας υποθέσουμε ότι το σωματείο ΔΕΝ είναι αίρεση και η μόνη αίρεση είναι το ΘΝΠ και ας υποθέσουμε επίσης ότι οι ΓΟΧ δεν έμπεναν στα ΘΝΠ.

    Τότε λογικά για εσάς ΔΕΝ θα υπήρχε θέμα αίρεσης. Γνωρίζετε όμως τι νομική μορφή έχουν ΟΙ ΓΟΧ Αμερικής ?

    Φυσικά όμως γνωρίζετε ότι οι ΓΟΧ Ελλάδας έχουν εκκλησιαστική κοινωνία με τους ΓΟΧ USA. Έτσι δεν είναι ? Και φυσικά γνωρίζετε το "Ο κοινωνών ακοινωνήτω ακοινώνητος" !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητέ μου Κυριάκο, καί πάλιν, ἄν καί δέν γνωρίζω ὅλες τίς πτυχές τῆς «Σωματειοποιήσεως», στήν δικήν μου συνείδησιν ΔΕΝ ἦτο αἵρεσις, οὔτε κἄν μικρή (!), ἀλλ’ ἕν «ἀναγκαῖον κακόν», προκειμένου νά ὑπάρχει τό «νομικόν περίβλημα». Τό 2003 μοῦ ἔστειλαν κάποια ἐνημερωτικά φυλλάδια ἀπό ἄλλην Σύνοδον, ἀλλά δέν ἐπείσθην. Δέν νομίζω ὅτι ἔγινε ἀπό κανένα ταύτισις τοῦ Σωματείου μέ τήν Ἐκκλησίαν, ἄλλωστε ἐλάχιστοι ἐγνώριζαν τό θέμα. Ἴσως ἐπειδή δέν ζητήθηκαν ὑπογραφές καί δέν ὑπῆρχε τό Διαδίκτυον. Ἀντιθέτως, ἐξ ὅσων γνωρίζω, γιά τό προφανῶς αἱρετικόν ΘΝΠ ἔγινε συστηματική προπαγάνδα ἐκ μέρους τῆς Συνόδου (βλ. π.χ. τήν Ἐγκύκλιον τοῦ Ἰαν. 2015) καί ζητήθηκαν ὑπογραφές. Ἔτσι, ὤφειλαν οἱ πάντες νά ἐνημερωθοῦν, ἐκτός ἄν ὄντως θεωροῦν ἀλάθητον τήν Σύνοδον καί «πείθονται προθύμως» σ’ αὐτήν, κατά τά παπικά πρότυπα, πού τώρα ἀποτελοῦν πλέον μέρος τῆς «Ὁμολογίας Πίστεως» τῶν «ΓΟΧ»!

      Διαγραφή

    2. Αγαπητέ Δημήτριε,

      Το «πείθονται προθύμως» στην Ομολογία Πίστεως είναι αλληλένδετο με τα υπόλοιπα άρθρα της Ομολογίας και πιστεύω είναι λάθος να το ερμηνεύεις απομονωμένο.

      Να προσευχόμαστε οι Συνοδικοί να τηρούν ΟΛΑ τα υπόλοιπα άρθρα της Ομολογίας και εφ'όσον τα τηρούν ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ισχύει το «πείθονται προθύμως»

      Διαγραφή
    3. Ἀγαπητέ μου Κυριάκο, τό «πείθομαι προθύμως στήν ἱεράν Σύνοδον» δέν ἔχει θέσιν στήν «Ὁμολογίαν Πίστεως»! Ἄν ἡ Σύνοδος ὀρθοτομῇ, τότε ἀσφαλῶς ὀφείλουμε ὑπακοήν εἰς αὐτήν. Αὐτό εἶναι αὐτονόητον, καί οὐδείς λόγος ὑφίσταται νά προστίθεται ὡς δόγμα στήν «ὁμολογίαν Πίστεως». Ὅταν, ὅμως, δέν ὀρθοτομῇ σ’ ἕνα συγκεκριμένον θέμα, τότε ἡ ὁμολογία καί ἡ ἐκ τῶν προτέρων δέσμευσις τοῦ πιστοῦ νά «πείθεται προθύμως» στήν Σύνοδον δημιουργεῖ μέγα ζήτημα, ἐφόσον θά τοῦ εἰποῦν: «Ἔχεις δεχθῆ νά πείθεσαι προθύμως σ’ αὐτά πού λέμε καί κάνουμε. Ἔ, λοιπόν, εἰς τό προκείμενον θέμα, αὐτό πού λέμε ἡμεῖς εἶναι τό ὀρθόν, ἐνῷ ἐσύ πού νομίζεις ὅτι δέν ὀρθοτομοῦμε πλανᾶσαι πλάνην οἰκτράν καί ἐνεργεῖς ἀντιεκκλησιαστικῶς καί μωροφιλοδόξως, ὡς προτεστάντης»! Αὐτά δέν ἀποτελοῦν ὑποθετικές καταστάσεις, ἀλλά τά ἔχουν ἤδη εἰπῆ!

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς δεν γνωρίζω το σχετικό νομικό καθεστώς των Η.Π.Α και θα με ενδιέφερε να με ενημερώνατε περαιτέρω αλλά μιας και το θέσατε υπάρχει μια κρίσιμη ειδοποιός διαφορά.

      Οι Η.Π.Α δεν έχουν κατοχυρώσει συνταγματικά κάποια επίσημη θρησκεία (καθώς εκεί ισχύει ο διαχωρισμός πολιτείας και θρησκείας) ώστε οι υπόλοιπες κοινότητες, οι φερόμενες ως χριστιανικές ή αλλόθρησκες να πρέπει να αποδεχθούν ως επίσημη αυτήν που αποδέχεται το κράτος.Εκεί ο καθείς συντάσσει την δική του «ομολογία πίστεως» και έχει το δικαίωμα αυτοκαθορισμού. Στην περίπτωση της Ελλάδας όμως και δη των ΓΟΧ θα πρέπει να αποδεχθούν ως Μητέρα Εκκλησία τον Βαρθολομαίο και να ετεροκαθοριστούν βάσει της κρατούσας παναιρετικής «Εκκλησίας».

      Διαγραφή
    5. Καλά που το διευκρινίσατε γιατί οι προηγούμενοι πείθονταν απρόθυμα.
      Το δεδομένο στην εκκλησία τώρα έγινε ανακάλυψη γοχ.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος17 Σεπτεμβρίου 2018 - 5:24 μ.μ.

      Αδελφέ, αν προϋπόθεση για τη σωτηρία μου είναι το Master στα νομικά και στο συνταγματικό (διεθνές και ντόπιο) δίκαιο, συγνώμη που για την λιμανίσια έκφραση αλλά χέσε μέσα !

      Διαγραφή
    7. Αγαπητέ Δημήτριε,

      Αν είναι το ΘΝΠ αίρεση, και το σωματείο είναι αίρεση.

      Η πρότασή μου ισχύει :

      Βρείτε μου έστω ΕΝΑ μοναχό καθαρό που να μην συμμετείχε μέλος σωματείου ή ΘΝΠ στην κουρά του, και υπόσχομαι με δικά μου έξοδα να τον πάμε σε όποιο μέρος του κόσμου θέλετε για να τον χειροτομήσουν επίσκοπο άλλοι εξίσου καθαροί επίσκοποι οι οποίοι φυσικά και εκείνοι δεν θα συμμετέχουν σε παρόμοιες διπικητικές δομές του εξωτερικού.

      Δεν είναι πολύ μέσα σε 1 ημέρα από μοναχός σε επίσκοπος. Ένα τσιγάρο δρόμος. Και μετά θα τον φέρουμε πίσω στην Ελλάδα και θα έχουμε μια καθαρότατη Σύνοδο ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
    8. Εκεί μας έφεραν οι γοχ mr. Varveris
      Όπως αντιλαμβάνεστε οι «θεματοφύλακες» μας έφεραν στο σημείο όπου οι δρόμοι χωρίζουν
      δώθε ορθοδοξία κείθε PSE light
      it's up to you mr. Varveris

      Διαγραφή
    9. Ἀγαπητέ μου Κυριάκο, δέν χρειάζονται νομικές γνώσεις γιά ν' ἀντιληφθῇς ὅτι τό ΘΝΠ εἶναι αἵρεσις. Χρειάζεται ν' ἀφιερώσῃς ὀλίγον ἀπό τόν χρόνον σου. Γιά φαντάσου ὅτι πολλοί Ἑβραῖοι πού ἔβλεπαν τόν Ἰησοῦν ἐπί τοῦ Σταυροῦ θά διελογίζοντο ὡς ἑξῆς: "Ἐμεῖς δέν εἴμεθα γνῶσται τοῦ Νόμου, πειθώμεθα ὅμως προθύμως στούς Ἀρχιερεῖς μας ὅτι γνωρίζουν τόν νόμον καί ὀρθοτομοῦν καί ἄρα καλῶς ἔπραξαν καί ἐσταύρωσαν τόν πλᾶνον"!!! Καί μέ τήν σκέψιν αὐτήν ἔμειναν ἁπλοῖ θεαταί τοῦ μεγαλυτέρου Ἐγκλήματος τῆς ἀνθρωπότητος! Τήν αὐτήν ἀδιαφορίαν ἔδειξα κι ἐγώ ἀπό τόν Δεκέμβριον τοῦ 2014 μέχρι καί τόν Ἰούλιον τοῦ 2017. Πρός τό τέλος τοῦ 2014 ἔγραψα ἐπιστολές πρός τήν Σύνοδον γιά τά ἐκκολαπτόμενα ΘΝΠ, ἀλλά μετά, λόγῳ τῶν πολλῶν προβλημάτων πού ἀντιμετωπίζω στήν θέσιν μου, ἐσιώπησα, παρά τό γεγονός ὅτι οἱ ἀπαντήσεις πού ἔλαβα ἀπό τήν Σύνοδον δέν ἦσαν πειστικές. Ἔτσι, δέν ὑπέπεσαν στήν ἀντίληψίν μου οὔτε ἡ παπική "Ὁμολογία Πίστεως" τοῦ Δεκ. 2014 οὔτε ἡ γελοία Ἐγκύκλιος τοῦ Ἰαν. 2015. Ἐπίσης, δέν ἤμουν γνώστης οὔτε τῆς διαστροφῆς τῆς ἱερᾶς Ἀποκαλύψεως ἐκ μέρους τῶν Ἁγιοκυπριανιτῶν τοῦ 2010, διό καί πανηγύριζα (!!!) μέ τήν ἕνωσιν τοῦ 2014-15. Τοὐτέστιν, ἤμουν εἰς πλάνην. Γι' αὐτό, εὐγνωμονῶ τούς ἀδελφούς πού μοῦ ἄνοιξαν τά μάτια τό Καλοκαῖρι τοῦ 2017. Ὡς λογικόν πρόβατον, ἔπρεπε νά εἶχα δώσει προτεραιότητα στά πνευματικά. Τά ὑπόλοιπα εἶναι ὅλα "προφάσεις ἐν ἁμαρτίαις."

      Διαγραφή
    10. 8.24
      Οταν ήρθαμε στην εκκλησία γοχ ούτε για σωματεία ξέραμε, ούτε και ήξερε κανείς να μας πεί, όπως θα έγινε και σε εσάς φαντάζομαι.
      Και που αλλού να πάμε, έχετε καμιά ιδέα?
      Μού ήρθαν κατά νου οι Ματθαιικοί, αλλά στην Αμερική έχουν υποχρεωτικά κι αυτοί το ίδιο νομικό πρόσωπο με τους γοχ
      όπως και οι Ρωσικοί σύνοδοι της διασποράς = τζίφος

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος17 Σεπτεμβρίου 2018 - 8:32 μ.μ.

      Έχετε μπερδέψει τα διοικητικά με τα δογματικά (δεν σας αδικώ και τα 2 από Δ αρχίζουν).

      Να σας ρωτήσω κι εγώ κάτι : Ο π.Νικόλαος Δημαράς που το έβγαλε το θέμα στα μανταλάκια γιατί δεν έχει κάνει αποτείχιση ? Και στο κάτω-κάτω ο άνθρωπος αυτός είναι και σχετικός με το αντικείμενο ως νομικός. Εσείς τι ακριβώς είστε ?

      Και τώρα έρχεστε και το παίζεται τζάμπα μάγκες και περισπούδαστοι?

      Μήπως κατά τη γνώμη σας ο π.Νικόλαος Δημαράς πρόδωσε της Ορθοδοξία?

      Για πάρτε το αλλιώς γιατί ΔΕΝ σας παίρνει.

      Έλεος !

      Διαγραφή

  6. Και ένα τελευταίο :

    Εαν τα ΦΕΚ και τις διάφορες Νομικές Μορφές παρατηρήσεις εν ημίν, Κύριε, Κύριε, τίς υποστήσεται...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και κάτι ακόμη :

    Μέχρι τώρα οι Νγτες υποστήριζαν ότι οι Πγτες έχουν δογματοποιησει το ημερολόγιο. Ε, τώρα θα λένε ότι δογματοποιησαμε και τα ΦΕΚ.

    Προτείνω λοιπόν μαζί με την Καινή Διαθήκη, το Πηδάλιο και τα λοιπά Πατερικα, οι Πγτες για να εξασφαλίσουμε την Σωτηρία μας να διαζουμε οπωσδήποτε και ένα Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως την ημέρα.

    Καλά να πάθουμε λοιπόν και αντε να βγάλουμε τη ρετσινιά από πάνω μας.

    ΥΓ : Νικολαε βάλε και ένα Link στο ιστολογιο με τη σελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου για να μην κουραζομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν γνωμοδοτήσεις δικηγόρων που κατακεραυνώνουν το ΘΝΠ αυτοί σίγουρα κάτι θα ξέρουν παραπάνω απο εσένα.
      Δες και τον Μακάριο σε βίντεο.
      chao

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18 Σεπτεμβρίου 2018 - 12:10 π.μ.

      Εσύ διάβαζε τα ΦΕΚ και θα σωθείς σίγουρα.

      Παρεμπιπτόντως, όταν θελήσετε να βαπτισθειτε όλοι εσείς οι ομολογητες ανώνυμοι μετά χαράς να γίνω ανάδοχος.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος18 Σεπτεμβρίου 2018 - 12:10 π.μ.

      Ο Μακάριος σε τι νομική μορφή έχει τους ιερούς ναούς και τα μοναστήρια? Ε?

      Διαγραφή
    4. https://ec-goc.gr/egkyklioi/egkyklioi/parainetiki-egkyklios-peri-tou-nomou-4301-14

      Διαγραφή
  8. Προς Ανώνυμο που είχε την καλή πρόθεση να γυρίσει στο ΠΗ :

    Κάτσε άνθρωπε μου εκεί που είσαι και μην ασχολείσαι ούτε με το Νέο, ούτε με το Παλαιό ημερολόγιο.

    Πες ότι είσαι ναυαγός σε ένα νησί, και δεν γνωρίζεις ούτε ποια μέρα είναι ούτε ποιο έτος, ούτε τίποτα.

    ΜΌΝΟ φρόντιζε να δοξάζεις τον Κύριο Ιησού Χριστό και την Υπεραγια Θεοτόκο μέχρι την τελευταία σου ανάσα. Μόνο έτσι θα βρεις την γαλήνη σου και δεν θα έχεις κανένα να σου πρηζει τους αδένες σου.

    Εμάς εδώ πέρα, άσε μας να βράζουμε στο ζουμί μας. Χαμένη την έχουμε την υπόθεση ΟΛΟΙ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ἀγαπητέ μου Κυριάκο, δέν σέ ὑποχρεώνει κανείς νά συμμετέχῃς στόν δημόσιον διάλογον. Ἄν, ὅμως, συμμετέχῃς, ὀφείλεις νά τηρῇς κάποιους στοιχειώδεις κανόνες. Οἱ εἰρωνεῖες τοῦ τύπου "το παίζεται [sic] τζάμπα μάγκες καί περισπούδαστοι," τά ἀπαξιωτικά τοῦ τύπου "ΔΕΝ σας παίρνει," καί τά ισοπεδωτικά καί ἀπεγνωσμένα τοῦ τύπου "Χαμένη την έχουμε την υπόθεση ΟΛΟΙ μας" δέν ἔχουν θέσιν ἐδῶ. Ἐπίσης, τό νά υἱοθετῇς σαθρά "ἐπιχειρήματα" τοῦ τύπου "δεῖτε τί ἔκανε ὁ τάδε, προδότης εἶναι καί αὐτός;" δέν προάγει τόν διάλογον. Κατ' ἀρχάς, ἐγώ δέν σέ εἶπα προδότην! Ἐπίσης, ὁ π. Ν. Δημαρᾶς ἦτο ὁ πρῶτος πού ἀντέδρασε σφόδρα ἐναντίον τῶν ΘΝΠ μέ ἐπιστολήν πού μᾶς κοινοποιήθηκε. Καί, ἐξ ὅσων γνωρίζω, δέν τήν ἀνῄρεσε ποτέ, ἁπλῶς ἔγραψε καί δευτέραν ἐπιστολήν ὅτι ἔχει ἐμπιστοσύνην στούς ἐπισκόπους ὅτι θά χειρισθοῦν σωστά τό θέμα, κατά ό καινοφανές δόγμα "πείθομαι προθύμως στήν Ἱεράν Σύνοδον." Ἄρα τό ἐπιχείρημά σου αὐτό εἶναι σαθρότατον. Ἀλλά, σαθρόν εἶναι καί τό κύριον "ἐπιχειρημά σου," ὅτι ἐμεῖς δῆθεν ἰσχυριζόμεθα ὅτι ἀπαιτεῖται νά διαβάζουν ὅλοι τά ΦΕΚ πού ἐκδίδονται καθημερινῶς, καί, εἰρωνευόμενος, ἐζήτησες ἀπό τόν Διαχειριστήν τοῦ παρόντος ἱστολογίου νά βάλῃ link στα ΦΕΚ!!! Ποιός ἐζήτησε νά διαβάζῃς καθημερινῶς τά ΦΕΚ;;; Οὐδείς! Διαμαρτυρόμεθα ἐντόνως καί ἐμπράκτως (διά τῆς ἐσχάτης πράξεως τῆς ἀποτειχίσεως) διά τήν ὑπαγωγήν στόν Ν. 4301/2014, ὁ ὁποῖος, σημειωτέον, ὅπως εἶπε κι ἕνας κυβερνητικός ἀξιωματοῦχος σέ μοναχούς τοῦ π.ἑ. τότε ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ τούς Π/Ητας, καθότι ἀναφέρεται μόνον στούς Ἑτεροδόξους! Ἑπομένως, γιά νά καταλάβουν ὅλοι τί ἀκριβῶς συμβαίνει, ζητοῦμε ἀπό ὅλους νά μελετήσουν ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟΝ καί ὄχι ὅλα τά ΦΕΚ πού ἐδίδονται! Βλέπεις, λοιπόν, ὅτι διαστρέφεις τήν ἀλήθειαν! Ὅσον γιά τό "ΔΕΝ σᾶς παίρνει" πού ἔγραψες, εἶναι τελείως ἕωλον, καθότι οὔτε ἕν ἀπό τά ἐπιχειρήματά σου εὐσταθεῖ! Ὁ μόνος πού θά εἶχε δίκαιον νά τό γράψῃ αὐτό εἶναι ὁ Διαχειριστής τοῦ ἱστολογίου, τοῦ ὁποίου τήν φιλοξενίαν καί τήν ἀμεροληψίαν πολλοί ἀπό ἐμᾶς φοβοῦμαι ὅτι καταχρώμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σου ξανά λέω Δημήτριε :

      Ισχυρίζεσε ότι τα ΘΝΠ είναι αίρεση.

      Αν έχεις δίκαιο αυτό σημαίνει ότι οι ΓΟΧ Ελλάδος είναι εν γνώσει τους αιρεικοί, η Γνήσια Ιερά Μονή Εσφιγμένου είναι αιρετική (έχει εν γνώσει της κοινωνία με ΓΟΧ Καλλινίκου), όσοι εν γνώσει μας ανήκουμε στους ΓΟΧ Καλλινίκου είμαστε αιρετικοί κτλ κτλ. Οπότε σύμφωνα με την άποψή σου ΟΛΟΙ μας έχουμε κληρονομήσει μια ωραιότατη γωνίτσα στην Κόλαση.

      Αν δεν έχεις δίκαιο (κι αυτό παίζει έτσι δεν είναι ?) αυτό σημαίνει ότι όλοι εσείς που αποτειχιστήκατε λόγω ΘΝΠ έχετε αποκοπεί εν γνώσει σας από το Σώμα του Χριστού και έχετε κερδίσει κι εσείς μια ωραιότατη γωνίτσα στην Κόλαση.

      Σε κάθε περίπτωση, αν τυχόν με αυτά που γράφουμε σκανδαλίζουμε ψυχές ούτως ή άλλως θα την κερδίσουμε την ωραιότατη γωνίτσα στην Κόλαση.

      Επομένως "Χαμένη την έχουμε την υπόθεση ΟΛΟΙ μας"

      Τα ΦΕΚ πλέον πρέπει να διαβάζετε σε καθημερινή βάση γιατί ποτέ δεν ξέρετε ! Και αν γίνει καμιά τροποποίηση στο καταστατικό του ΘΝΠ που το κάνει Ορθόδοξο ? Τι θα γίνει? Δεν θα είστε πλεόν εκτός Εκκλησίας ? Καλή ανάγνωση λοιπόν......

      ΥΓ: Διάβασε λοιπόν το ΦΕΚ και πες που αναγράφει μέσα τη λέξη ετερόδοξος.

      Διαγραφή
  10. "το παίζεται τζάμπα μάγκες καί περισπούδαστοι,"

    Αυτό ισχύει, γιατί το θέμα με το ΘΝΠ δεν το βρήκε η αφεντιά σας. Άλλοι το βρήκανε την στιγμή που εσείς μαζεύατε βελανίδια.

    "ΔΕΝ σας παίρνει,"

    Κι αυτό ισχύει γιατί σύμφωνα με την "λογική" σας είσαστε κι εσείς αιρετικοί καθώς δεν πηγαίνατε σε εκκλησία αλλά σε σωματείο. Δεν είχατε ποτέ χειροτονημένους ιερείς αλλά μέλη και προέδρους σωματείων.

    Ψάξτε και βρείτε επομένως τις ακριβώς κοινωνούσατε ως μέλη σωματείων, και μετά ελάτε να μιλήσουμε και για τα ΘΝΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. Επίσης για να μην υπάρχουν άλλες παρανοήσεις :

    http://www.ecclesiagoc.gr/index.php/anakoinwseis/1349-apantisis-ggth

    http://www.ecclesiagoc.gr/images/stories/ArticlesPDF/GGTH.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οἱ ὡς ἄνω δύο παραπομπές σέ ἔγγραφα δημιουργοῦν διά πρώτην φοράν, ἐξ ὅσων γνωρίζω, μίαν τεραστίαν παρανόησιν. Ναί μἐν ἐπαναλαμβάνεται ἡ γνωστή ἀπόφασις τοῦ ΣτΕ τοῦ 1991, ὅτι οἱ "ΓΟΧ" δέν θεωροῦνται οὔτε ἑτερόδοξοι οὔτε ἑτερόθρησκοι, ἀλλά γίνεται μία πονηρά διαστρέβλωσις τῆς πραγματικότητος, ἡ ὁποία τελικῶς θ' ἀποβῇ μοιραία γιά τούς "ΓΟΧ." Καί ἐξηγοῦμαι: Τόσον τό Ἄρθρον 3 τοῦ ἐν ἰσχύει Συντάγματος ὅσον καί τό Ἄρθρον 16 τοῦ Ν. 4301/14 ὁρίζουν ὡς Ὀρθοδόξους ὅσους εἶναι ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΣ ἡνωμένοι μέ τήν Ἀνατολικήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν. Συνεπῶς, προκύπτει ἀβιάστως ὅτι οἱ "ΓΟΧ" ἐμπίπτουν εἰς αὐτήν τήν κατηγορίαν, ἐφόσον ἀσπάζονται κατά πάντα τήν Πίστιν τοῦ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ θεσμοῦ τοῦ Οἰκ. Πατριαρχείου τῶν Γρηγορίων, τῶν Χρυσοστόμων κ.ἄ., εἰς τόν θρόνον τοῦ ὁποίου, ἀπό τίς ἀρχές τοῦ 20οῦ αἰῶνος, κάθονται δυστυχῶς αἱρετικοί πατριᾶρχαι. Ἄν αὔριον, κατόπιν παρεμβάσεως τοῦ Πηδαλιούχου τῆς Ἐκκλησίας, καθήσῃ εἰς τόν ἱστορικόν αὐτόν Θρόνον Ὀρθόδοξος Πατριάρχης, οἱ "ΓΟΧ" θά εἶναι ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΣ ἡνωμένοι μέ τόν ἱστορικόν αὐτόν θεσμόν. Γιά ὅσους πιστεύουν ὅτι ἡ Ἀνατολική Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία δέν εἶναι τά ΙΣΤΟΡΙΚΑ Πατριαρχεῖα, ἀλλά ὁ Βαρθολομαῖος καί οἱ ὅμοιοί του, ἡ συζήτησις σταματᾶ ἐδῶ. Ἐάν, ὅμως, δέν εἴμεθα ἀκόμη στό τέλος, ἐγώ πιστεύω ὅτι ὁ Κύριος θά ἐκδιώξῃ ἀπό τούς Θρόνους τῆς Ἀνατολῆς τούς αἱρετικούς ψευδο-πατριάρχας καί θά ἐγκαταστήσῃ Ὀρθοδόξους τοιούτους. Συνεπῷς, τά ὡς ἄνω ἔγγραφα σφάλλουν μεγάλως πού ἀντικαθιστοῦν τόν ὅρον "δογματικῶς ἡνωμένοι" τοῦ Ἄρθρου 3 τοῦ Συντάγματος μέ τήν φράσιν "γιά ὅσους ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ μέ τό Οἰκ. Πατριαρχεῖον," διότι ἔτσι συμπεραίνεται ὅτι οἱ "ΓΟΧ" ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟΝ 3 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ἐφόσον δέν κοινωνοῦν μέ τό Οἰκ. Πατριαρχεῖον. Ἔτσι, οἱ "ΓΟΧ" κηρύσσονται ἐπισήμως, ἐμμέσως πλήν σαφῶς, ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ!!! Ἡ εὐθύνη πού βαρύνει τήν Σύνοδον Καλλινίκου εἶναι τεραστία, διότι οἰκειοθελῶς ἀντήλλαξε τήν ἐπίσημον ταυτότητά της, ὅτι εἶναι "δογματικῶς ἡνωμένη μέ τήν Ἀνατολικήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν," μέ τήν ταυτότητα τοῦ Σχισματικοῦ! Ἀγαπητέ μου Κυριάκο, λυποῦμαι πολύ, πού, ἐκτός ἀπό τά ἄλλα ἀνούσια καί ἄκρως διαστρεβλωτικά πού γράφεις γιά δῆθεν χρέος τῶν "ΓΟΧ" νά διαβάζουν συνεχῶς ... τά ΦΕΚ (λές καί δέν ὑπάρχουν οἱ νομικοί πού ἀμέσως θά μᾶς ἐνημερώσουν, ὅπως ἔκαναν τό 2014 καί ὅπως διδάσκει ἡ ἐπικρατοῦσα θεωρία διαμορφώσεως προσδοκιῶν, αὐτή τῶν ὀρθολογικῶν προσδοκιῶν), ἐκτός ἀπό αὐτές τίς ἀναλήθειες λοιπόν, βλέπω ὅτι τώρα συμβάλλεις καί εἰς τήν διάδοσιν τῆς ὡς ἄνω θανασίμου παρανοήσεως καί ΕΠΙΣΗΜΟΥ (τοὐτέστιν ΘΕΣΜΙΚΗΣ) καί ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΟΥΣ μετατροπῆς τῶν "ΓΟΧ" ἀπό μέλη τῆς Ἀνατολικῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, πού ἀρνοῦνται νά κοινωνήσουν μέ τούς αἱρετικούς πατριάρχας πού, μέσῳ Μασσωνίας, ἐγκαθίστανται εἰς τούς ἱστορικούς θρόνους τῶν Πατριαρχείων τῆς Ἀνατολῆς, εἰς Σχισματικούς! Κρῖμα! Ἐδῶ σταματῶ.

      Διαγραφή
  12. Yπαρχει κάπου κάποιο link για να διαβασουμε για τα σωματεία το τί είναι? Πάντως έτσι όπως καταντησε σήμερα το πράγμα ετεροδοξοι απο τους Οικουμενιστες που κυριαρχούν κατά κράτος στην Σύνοδο του Ιερωνυμου είμαστε σίγουρα.... Για το πειθομαι προθυμως πάντως και για όσο ορθοτομουν και έχουν ακέραια την πίστη και το δόγμα κακό είναι? Αν αλλαξοπιστησουν και αρχισουν να αιρετιζουν σαν τους άλλους τότε υπάρχει και η αποτειχιση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το θέμα των θρησκευτικών κοινοτήτων έχει την βαρύτητα του όχι όμως τόση ώστε να αποτειχιστεί κάποιος απο την σύνοδο (οχι δεν εχω υπογράψει). Βρισκόμαστε σε κρίσιμη περίοδο όπως και την δεκαετία του 90 που έγιναν τα πολλά σχίσματα (για ακομη μια φορα) οπου και τότε ήταν έτοιμο μεγάλο πλήθος νεοημερολογητών να προσέλθουν στους κόλπους των ΓΟΧ λόγου πάπα κλπ και ως συγκυρία έγινε ο μεγάλος χαμός (τυχαίο;). Ετσι και τώρα πλέον αυτην την κρίσιμη περίοδο που πολύς κόσμος ψάχνετε, πάλι θα βγάλουμε τα μάτια μόνοι μας και θα χαθεί άλλη μια ευκαιρία, βλέπε θέμα Βόλου και αποτειχισεις λόγο ΘΝΠ.
    Το να σκανδαλίζει κάποιος απλό κόσμο με τέτοια πολύπλοκα θέματα είναι αμαρτία.
    Να έχουμε διάκριση που και πότε και με ποιους θα συζητάμε τι, έρχεται κόσμος που ψάχνει και τον "καίτε". Κύριε Χατζηνικολάου έχω συναντήσει απο κοντά ουκ ολίγες φορές τον σεβαστό γέρων Αυγουστίνο και έχουμε μιλήσει ώρες και για τα σωματεία και για ΘΝΠ και για το καθεστώς της εκκλησίας της Ελλάδος που είναι χρόνια σε ένα προτεσταντικό πλαίσιο (πριν το 1900 ακόμη), και ξέρω οτι είναι ενάντια στις ΘΝΠ, αλλά απ'οσο γνωρίζω έχει κοινωνία με ιερείς της συνόδου Καλλινίκου (αν κάνω λάθος διορθώστε με ) και απ'οσο γνωρίζω δεν λέει να φύγουμε απο την σύνοδο, διότι και έμενα δεν μου είπε κατι τέτοιο. Τον αναφέρω μιας και είναι μια σημαντική μορφή στον χώρο του Πατρίου με αρκετά συγγράμματα, και οτι τον αναφέρατε στο σχόλιο σας.
    Ως πρός τον ανώνυμο που ψάχνει την αλήθεια θα ήθελα να του πώ οτι προσωπικά η σύνοδος του Καλλίνικου είναι για έμενα η σύνοδος που έχει την εγκυρότερη αποστολική διαδοχή απ'ολες τις υπάρχουσες συνόδους.
    Ναι οι χειροτονίες έχουν τα προβλήματα τους απο κανονική άποψη αλλά αν λάβεις υπόψιν τον διωγμό της εποχης και την επισφράγιση των απο την σύνοδο των ΡΟΕΔ επι αγίου Φιλάρετου, θα οικονομίσεις.
    Μου είχε αναφαίρει ο γέρων Αυγουστίνος την εποχή εκείνη είχαν δώσει εντολή η μυστικές υπηρεσίες να απαγορεύουν τους παλαιοημερολογήτες την έξοδο απο την Ελλάδα, φαντάσου να είσαι Έλλην πολίτης και να στιγματίζεσαι σαν κάτι περιθωριακό και να μην έχεις ισα δικαιώματα με τους άλλους έλληνες. Προβλήματα υπάρχουν, διότι πάντα υπήρχαν στην εκκλησία αλλά σήμερα είναι περισσότερα λόγο το οτι ζούμε την απαρχή του της περιόδου του τέλους των εσχάτων χρόνων που η ανομία και η σύγχυση κυριαρχεί, και προετιμάζετε ο ερχομός του άνομου. Μην ξεχνάς οτι και η εκκλησία ειναι καθρέπτης της κοινωνίας μας, οπότε μην περιμένεις να τα βρείς όλα τέλεια, δεν γίνετε.
    Σου εύχομαι να σε φωτίσει ο Θεός και να βρείς την αλήθεια και να αναπαυθείς ψυχικά.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητέ μου Στυλιανέ, εὐχαριστῶ γιά τίς εὐχές σου καί ἀντεύχομαι. Ὅσον γιά τήν κατηγορίαν ὅτι "καίω" κάποιους, ἔχω ν' ἀπολογηθῶ ὅτι λέγω ἐλευθέρως καί ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ τήν ἄποψίν μου, πιστεύοντας ὅτι εἶναι ὀρθή, καθότι τήν ἔχω συζητήσει μέ καθ' ὅλα σεβαστά σημαίνοντα πρόσωπα. Ἄν, παρά ταῦτα, ἔχω κάνει λάθος, σέ παρακαλῶ νά μέ διορθώσῃς καί, ἄν πεισθῶ, τότε θά διορθώσω καί θά ζητήσω δημοσίας συγγνώμην. Ἐννοεῖται ὅτι ἀπαιτεῖται σοβαρός καί ἐλεύθερος λόγος- ἐπιχειρηματολογία βασισμένη στό ἱερόν Εὐαγγέλιον καί στήν Ἱεράν Παράδοσιν. Στά ἴδια καί τά ἴδια πού ἔχουν εἰπωθῆ μέχρι τώρα ἀπό τήν ἄλλην πλευράν καί ἔχω ἀπαντήσει πολλάκις δέν πρόκειται νά ἐπανέλθω.

      Διαγραφή
  14. Καλά κάνετε και πιστεύετε ότι ειναι ορθή αυτό δεν σημαίνει οτι είναι, μπορεί και να σφάλλετε, και αν ισχύει το δεύτερό δεν φοβάστε το ρηθέν του Κυρίου που λέει -
    "ὃς δ᾿ ἂν σκανδαλίσῃ ἕνα τῶν μικρῶν τούτων τῶν πιστευόντων εἰς ἐμέ, συμφέρει αὐτῷ ἵνα κρεμασθῇ μύλος ὀνικὸς εἰς τὸν τράχηλον αὐτοῦ καὶ καταποντισθῇ ἐν τῷ πελάγει τῆς θαλάσσης" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀπευθύνω ἀκριβῶς τό ἴδιο ἐρώτημα πρός ἐσένα, ἀγαπητέ μου Στυλιανέ, πού συντάσσεσαι μέ τήν καινοφανῆ αἵρεσιν τῶν ΘΝΠ, καί θεωρεῖς πεπλανημένους ὅσους δέν τήν ἀκολουθοῦν! Τό αὐτό πράττουν καί οἱ Ν/Ηται καί γενικῶς ὅλοι οἱ αἱρετικοί! Ἀντί, λοιπόν, νά συμβουλεύῃς ἀφ' ὑψηλοῦ ἐμένα νά ... βρῶ τήν ἀλήθειαν καί νά ... ἡσυχάσω ψυχικά, τοὐτέστιν νά σταματήσω νά καταγγέλλω τήν αἵρεσιν τῶν ΘΝΠ καί ὅλα τά ἄλλα αἱρετικά δόγματα πού ἔφερε μαζί της, καλά θά κάνῃς νά ψάξῃς νά καταλάβῃς ἐσύ ποῦ βρίσκεσαι καί ἄν πράττῃς ὀρθῶς πού ἀντιτάσσεσαι στούς Ὀρθοδόξους. Ἀπολογίαν δέν ὀφείλουν νά δώσουν ὅσοι παραμένουν στά παραδεδομένα, ἀλλ' οἱ καινοτόμοι. Ἐσύ βλέπω ὅτι ἀντέστρεψες αὐτήν τήν τάξιν! Μέχρι τοῦδε μόνον χονδροειδεῖς ἀνοησίες ἔχω ἀκούσει ἀπό τούς προπαγανδιστάς τῶν ΘΝΠ. Ὄχι μόνον ἀδυνατοῦν πλήρως ν' ἀρθρώσουν Ὀρθόδοξον λόγον πρός στήριξιν τῆς καινοτομίας, ἀλλά καταστρατηγοῦν βαναύσως καί πονηρῶς καί αὐτήν τήν λογικήν, προκειμένου νά φιμώσουν τούς ἀντιδρῶντας!

      Διαγραφή
  15. Η προτροπή προς της αναζήτησης της αλήθειας ήταν για τον Ανώνυμο, όχι για εσάς.
    Σας είπα ότι διαφωνώ για το θέμα των ΘΝΠ, και δεν θέλω να σιωπήσετε αλλά θεωρό λάθος την αποτείχιση και την προτροπή άλλων γιαυτό το θέμα και κυρίως σε συζήτηση που εμπλέκονται και πιθανοί "προσήλυτοι".
    Αυτά δεν θα συνεχίσω άλλο γι'άυτο το θέμα να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαναδιάβασα τά δύο προηγούμενα μηνύματά σου. Πράγματι, ἡ εὐχή νά "εὕρῃ τήν ἀλήθειαν καί νά ἡσυχάσῃ ψυχικά" ἀναφέρεται εἰς τόν Ἀνώνυμον, λέξιν πού προσπέρασα γρήγορα, νομίζων ὅτι συνεχίζεις ν' ἀναφέρεσαι σέ μένα, πού κατωνόμασες στήν ἀρχήν τοῦ μηνύματός σου. Ὡστόσον, νομίζω ὅτι μοῦ τά γράφεις ἀντιφατικῶς. Ἀπό τήν μίαν μοῦ ἔγραψες ὅτι "καίω" καί σκανδαλίζω κόσμον, καί θά ἔπρεπε νά φοβοῦμαι γι' αὐτό τήν τιμωρίαν τοῦ Κριτοῦ ἐν ἡμέρᾳ Κρίσεως, καί ἀπό τήν ἄλλην μέ προτρέπεις νά μήν σιωπήσω! Ἀσφαλῶς, ἐφόσον ὁ διάλογος εἶναι δημόσιος, ὅλοι ἐκτίθενται εἰς αὐτόν. Ὅσοι "προσήλυτοι" σκανδαλίζονται ἀπό τήν Ἀλήθειαν δέν νομίζω ὅτι θά φθάσουν ποτέ εἰς τήν Ἐκκλησίαν τοῦ Χριστοῦ, ἡ Ὁποία εἶναι "Ἰουδαίοις μὲν σκάνδαλον, Ἕλλησι δὲ μωρία" (Α' Κορ. 2:23). Πιστεύω δέ ὅτι εἴμεθα ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ νά τούς ποῦμε εὐθύς ἐξ ἀρχῆς τήν Ἀλήθειαν, ὥστε νά κάνουν τήν ἐπιλογήν των ἔχοντες ὑπ' ὄψιν ὅλες τίς σχετικές πληροφορίες. Ἀλλιῶς, ἔστω καί μέ τήν σιωπήν μας, πού σημαίνει ὅτι εἰς τό π.ἑ. ὅλα εἶναι Ὀρθόδοξα, τούς ἐξαπατοῦμε. Ἐπί δύο δεκαετίες, διαβάζω περιοδικά τοῦ π.ἑ. καί τό μόνον τό ὁποῖον πολεμοῦν εἶναι ὁ Οἰκουμενισμός. Λές καί ἡ ἔμμεσος δημοσία ἄρνησις ὅτι εἴμεθα μέλη τῆς Ἀνατολικῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, πού συνεπάγεται ἡ ὑπαγωγή εἰς τόν ν. 4301/14, δέν εἶναι αἵρεσις! Ἐπίσης, λές καί τό γεγονός ὅτι εἰς τό ἄρθρον 12 τοῦ ν. 4301/14 ἡ Ἐκκλησία ταυτίζεται μέ τήν συνένωσιν τοὐλάχιστον τριῶν ΘΝΠ, ταύτισις πού ἀποτελεῖ προτεσταντικήν αἵρεσιν, συμφώνως μέ τά ὅσα ἔγραψε τό 2006 ὁ μ. Αὐγουστῖνος Ἁγιοβασιλειάτης γιά τόν νόμον πού ἀφορᾶ τό Σωματεῖον. Ἄν, ἔστω κατ' ἐλάχιστον, ἰσχύῃ ἡ κριτική τοῦ π. Αὐγουστίνου γιά τό Σωματεῖον, γιά τό ὁποῖον ὁ σχετικός νόμος οὐδεμίαν ἀναφοράν κάμνει εἰς τό τί εἶναι Ἐκκλησία, καθότι ὁ ἐν λόγῳ νόμος δέν ἀφορᾶ τήν Ἐκκλησίαν, ἀλλά γενικῶς τήν σύστασιν κοσμικῶν σωματείων, πόσον μᾶλλον ἰσχύει γιά τά ΘΝΠ τῶν ἑτεροδόξων καί ἀλλοθρήσκων, στούς ὁποίους ἀπευθύνεται ἀποκλειστικῶς ὁ νόμος (βλ. ἄρθρον 16)! Ἤ μήπως δέν πρόκειται περί μιᾶς μορφῆς Σεργιανισμοῦ, ἐφόσον δέχεται οἰκειοθελῶς τήν ἐποπτείαν καί στενήν παρακολούθησιν τοῦ ἀντιχρίστου κράτους, π.χ. τήν διάλυσίν του ἄν τά μέλη του μειωθοῦν κάτω τῶν 100, ἄν ἐπιδοθῇ εἰς δράσεις πού "στρέφονται κατά τῆς δημοσίας τάξεως," ὅπως εἶναι οἱ διαμαρτυρίες γιά ἀντίχριστα καί βλάσφημα θέατρα, ἡ ἐπιβολή τοῦ σφραγίσματος 666 κ.λπ.; Συνεπῶς, δέν πρόκειται ἁπλῶς δι' ἕν ἀναγκαῖον "νομικόν περίβλημα," ὅπως μᾶς λέγουν, ἀλλά γιά πολυκέφαλον αἵρεσιν!

      Διαγραφή

    2. Τελικά ποια Νομική Μορφή είναι Ορθόδοξη και κατά πάντα σύμφωνη με την Αγία Γραφή και τους Αγίους Πατέρες ?

      Αν υπάρχει κάποιος ΝΟΜΙΚΟΣ-ΘΕΟΛΟΓΟΣ-ΔΟΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ας μας διαφωτίσει.

      ΥΓ: Μάλλον οι ΓΟΧ δεν έχουμε ανάγκη από κήρυκες του Ευαγγελίου, αλλά από πολύ καλούς δικηγόρους. Κρίμα, δουλίτσα με τόση ζήτηση και να μην είμαι νομικός.

      Διαγραφή