"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Μνημόσυνο του Γέροντος Χρυσοστόμου των Σπετσών και Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής

Το περασμένο Σάββατο (27-5-2018 εκ. ημ.) τελέστηκε στην Ι. Μ. Γοργοεπηκόου Σπετσών το Μνημόσυνο του μακαριστού και πολυαγαπημένου μας Γέροντος Χρυσοστόμου (+2014), υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου των Γνησίων Ορθοδόξων Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε η κουρά εις Μεγαλόσχημη της Οσιολογιωτάτης Μοναχής Συγκλητικής, στην οποία ευχόμαστε να έχει την ευχή του Γέροντός μας και Καλό Παράδεισο!
Φωτογραφικό υλικό και από τα δύο γεγονότα θα δείτε στους παρακάτω συνδέσμους της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (των Γνησίων Ορθοδόξων):


7 σχόλια:


  1. Αυτό το Μοναστήρι το κρατάμε καλά ή θα ξεγλυστρίσει σαν το χέλι ?

    https://argonafplia.gr/2018/06/10/%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ac-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%ad%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf/

    ΥΓ: Λυπηρά πράγματα, πολύ λυπηρά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πως θα καταλήξει ένα Μοναστήρι στο μέλλον δεν ξέρουμε. Πάντως για το γεγονός ότι έχουμε χάσει τόσα Μοναστήρια ευθύνεται η ελάττωση των Μοναχών. Όταν τα Μοναστήρια μας είχαν ήδη αδειάσει από νέους τόσα χρόνια, ήταν λογικό να τα χάσουμε: άλλα με τον θάνατο των ηλικιωμένων, άλλα με την χειραγώγηση των τελευταίων από άτομα που τους γηροκομούν, όπως στην περί ου ο λόγος περίπτωση. Προσωπικά πάντως δεν με νοιάζουν τα ντουβάρια, αλλά η Ορθή Πίστη, χωρίς παρέκκλιση από αυτήν ούτε προς τα δεξιά, ούτε προς τα αριστερά.

      Διαγραφή

    2. Δεν είναι μόνο ντουβάρια Νικόλαε. Από τη στιγμή που θα λειτουργήσει ή θα μνημονευθεί κακόδοξος Νγτης είναι βεβήλωση ιερού χώρου.

      Διαγραφή

  2. Ένας από τους Ιερείς στη φωτό (εκείνος που διαβάζει το Ευαγγέλιο) έχω την εντύπωση ότι πρέπει να είναι χωριανός σου αγαπητέ Νικόλαε.

    Είχε έρθει στον Αγ.Κοσμά την Κυριακή της Πεντηκοστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είναι ο π. Αρσένιος. Ευλαβέστατος, ταπεινός και πολύ καλός ιερεύς! Ο πατέρας του, ο π. Αθανάσιος Τσιότρας (από τον οποίο έλαβα το Άγιο Βάπτισμα) είναι ο επί δεκαετίες πολιός εφημέριος των Γνησίων Ορθοδόξων Βερδικούσας Λαρίσης.

      Διαγραφή
  3. Δέν εἶναι υἱός τοῦ π.Ἀθανασίου ὁ π.Ἀρσένιος. Ἐκτός ἀν ἑννοείτε πνευματικός υἱός. Ὁ σαρκικός υἱός του εἶναι ὁ π.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή